Αυτά ήταν τα Most-Read του 2021

Αυτά ήταν τα Most-Read του 2021

Πάει ο παλιός χρόνος, πάει και το 2021!

Μια περίεργη χρονιά αφήνει τη θέση της στο 2022, το οποίο ελπίζουμε αυτή τη φορά να είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας, δίνοντας επιτέλους πίσω σε όλους τους ανθρώπους το ανεκτίμητο αίσθημα της ελευθερίας.

Για εμάς, ωστόσο, το 2021 ήταν μια πολύ παραγωγική χρονιά αφού στο www.grow-digital.gr δημοσιεύτηκαν περισσότερα από 100 άρθρα, δεχθήκαμε περισσότερες από 30,000 επισκέψεις ενώ καταφέραμε να κάνουμε rank στις πρώτες θέσεις της Google για keywords όπως performance marketing, shopify και API.

Παράλληλα, δημιουργήσαμε το αδερφάκι www.performance-marketing.gr που περιλαμβάνει μια πιο εξειδικευμένη αρθρογραφία γύρω από performance marketing και MarTech!

Ποια ήταν όμως τα most-read άρθρα του 2021; Αυτά που τράβηξαν την προσοχή και κατάφεραν να δημιουργήσουν την Top 10 λίστα μας σε επισκέψεις.

Πάμε να τα δούμε!

1. Τι Είναι Ένα API; Η Απάντηση σε Λιγότερες Από 300 Λέξεις

Τι Είναι Ένα API; Η Απάντηση σε Λιγότερες Από 300 Λέξεις

Αν και το άρθρο αυτό δημιουργήθηκε το 2018 θέλοντας να δώσουμε μια σύντομη απάντηση στο τι είναι ένα API (Automatic Programming Interface), καταφέρνει ακόμα να αποτελεί το most-read άρθρο 3 χρόνια μετά. Αν και το άρθρο είναι περισσότερο MarTech, παρά digital marketing, μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με APIs που συναντάει και ένας digital marketing.

2. Τι Είναι το Shopify – Πλήρης Αναλυτικός Οδηγός

Πόσο κοστίζει το PayPal

Το άρθρο αυτό γράφτηκε το μακρινό 2017, ωστόσο η δημοφιλία του Shopify ως CMS πλατφόρμα στην Ελλάδα διατηρεί ακόμη το ενδιαφέρον αρκετών marketers αλλά και επιχειρηματιών που θέλουν να αξιοποιήσουν το Shopify ως την πλατφόρμα για το ηλεκτρονικό τους κατάστημα. Και η αλήθεια είναι ότι και από τη μεριά μας, έχουμε αφιερώσει αρκετό χρόνο στο να αναλύσουμε διεξοδικά τα υπέρ και κατά του Shopify.

3. Αυτά Είναι τα 9 “Must” Instagram Apps για το Account σου

Αυτά Είναι τα 9

Οι fans του Instagram δεν θα έλεγαν ποτέ όχι σε μια σουίτα με applications τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για το Instagram τους. Έτσι, μια από τις συλλογές μας με Instagram Apps κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον και να κάνει rank ως το 3ο most-read άρθρο στο grow-digital.gr

4. Πώς η Under Armour εκτοξεύτηκε στα Search Terms λόγω του Survivor

Πώς η Under Armour Εκτοξεύτηκε στα Search Terms Λόγω του Survivor

Μα-χη-τές! Κακά τα ψέματα, το Surviror του 2021 με νικητή τον Σάκη Κατσούλη θεωρήθηκε πετυχημένο με βάση τα νούμερα που πέτυχε στην ακροαματικότητα. Η Under Armour, μεγάλος χορηγός του Surviror, κατάφερε να δημιουργήσει ένα hype γύρω από το brand name της που αποτυπώθηκε σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση που κάναμε. Αν μη τι άλλο, η άσκηση αυτή έχει ενδιαφέρον!

5. Μάθε Τι Είναι το Performance Marketing

Μάθε Τι Είναι το Performance Marketing

Τα λόγια είναι φτώχια όταν μιλάμε για performance marketing. Δεν θα μπορούσε να λείπει ένα τέτοιο άρθρο από τη συλλογή μας, το οποίο δημοσιεύτηκε το 2018 και ήταν η αφορμή ώστε σχεδόν 2 χρόνια μετά να γεννηθεί το www.performance-marketing.gr!

6. Linktree – 5 Κορυφαία Εναλλακτικά Εργαλεία για το Instagram σου

Linktree - 5 Κορυφαία Εναλλακτικά Εργαλεία για το Instagram σου

Το Linktree ενθουσίασε τον κόσμο του Instagram marketing λίγες ημέρες μετά την κυκλογορία του το Δεκέμβριο του 2016. Το εργαλείο αυτό πρόσφερε έναν τρόπο για τους χρήστες να προσθέτουν περισσότερα links στο Instagram profile τους, σε σύγκριση με το ένα που μπορούσε να μπει στο bio. Εκτός από το Linktree ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επιλογές για όλα τα γούστα που αναζητούν κάτι διαφορετικό για το Instagram account τους.

7. Τι Είναι το Influencer Marketing ; (και πώς θα βρεις τους σωστούς influencers)

influencer-marketing-grow-digital

Ποιος θα περίμενε ότι όταν γράφαμε αυτό το άρθρο την άνοιξη του 2017, το Influencer Marketing θα γινόταν buzzword τα επόμενα χρόνια και θα σήκωνε θύελλες και ανέμους! Ως εκ τούτου, είναι λογικό ένα τέτοιο άρθρο να τραβήξει -και να συνεχίσει να τραβάει- το ενδιαφέρον.

8. Τι Είναι και Πώς θα Εγκαταστήσεις το Google Tag Manager

εγκατάσταση Google Tag Manager

Μας πήρε 5 χρόνια, από το 2012 στο 2017 για να δημιουργήσουμε ένα σύντομο οδηγό για το Google Tag Manager. Πλέον, ο GTM χρησιμοποιείται από χιλιάδες digital marketers, developers και web performance experts για να κάνουν host τα tags τους χωρίς να επιβαρύνουν τις πλατφόρμες τους.

9. Google Reviews: 6 Tips για Αυξήσεις τις Κριτικές στην Google (και Γιατί Είναι Σημαντικό)

Google Reviews: 6 Tips για Αυξήσεις τις Κριτικές στην Google (και Γιατί Είναι Σημαντικό)

Ένας αναλυτικός οδηγός γύρω από τα Google Review και πώς μπορεί ένα brand να προτρέψει τους πελάτες του να κάνει κριτική στην Google (πάντα ακολουθώντας white-hat πρακτικές) καθώς και το πώς θα χρησιμοποιήσει τις κριτικές αυτές για να ενδυναμώσει το brand credibility.

10. SEO: 10 Tips Βελτιστοποίησης Εικόνων για τις Μηχανές Αναζήτησης

Βελτιστοποίηση-εικόνων-για-μηχανές-αναζήτησης

Ήταν το μακρινό 2016 όταν δίναμε tips για SEO image optimization σε άρθρο μας! Σχεδόν 6 χρόνια μετά, το άρθρο αυτό παραμένει στο top 10 των άρθρων μας για όσους θέλουν να μάθουν τα βασικά της βελτιστοποίησης εικόνων για μηχανές αναζήτησης. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά στο web performance όσον αφορά τις εικόνες, ενώ αν είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε…χθες, είναι να κάνουμε ένα γενναίο update σε αυτό το άρθρο! Σίγουρα, όμως, basics remain basics!

Αυτό ήταν το Top 10 μας, όπως πολύ σωστά (μπορεί να) παρατήρησες, τα περισσότερα άρθρα δεν δημιουργήθηκαν μέσα στο 2021. Η δύναμη του organic όμως και συγκεκριμένα keyword volumes οδηγούν αυτά τα άρθρα στο top των pageviews.

Αν θες να δεις ποια άρθρα γράφτηκαν το 2021 και πρωταγωνίστησαν, ακολουθεί το top 5 αυτών!

1. Πώς η Under Armour εκτοξεύτηκε στα Search Terms λόγω του Survivor

2. Data Analyst: Πώς θα ακολουθήσεις το επάγγελμα του μέλλοντος

3. Φαινόμενο AboutYou – Ήρθε για να μείνει;

4. LinkedIn: Αυτά είναι τα Top 15 επαγγέλματα σε ζήτηση το 2021

5. Τι Είναι το Geofencing και πώς χρησιμοποιείται στο Digital Marketing

See you in 2022!

Grow Digital Team
We Are Digital! Είμαστε το μεγαλύτερο Digital Marketing & eCommerce news blog στην Ελλάδα και φέρνουμε στην οθόνη σου οτιδήποτε φρέσκο παίζει σε SEO, Performance & Digital Marketing, AI, Analytics και άλλα.