Linktree – 5 Κορυφαία Εναλλακτικά Εργαλεία για το Instagram σου

Linktree - 5 Κορυφαία Εναλλακτικά Εργαλεία για το Instagram σου

Το Linktree ενθουσίασε τον κόσμο του Instagram marketing λίγες ημέρες μετά την κυκλογορία του το Δεκέμβριο του 2016. Το εργαλείο αυτό πρόσφερε έναν τρόπο για τους χρήστες να προσθέτουν περισσότερα links στο Instagram profile τους, σε σύγκριση με το ένα που μπορούσε να μπει στο bio.

Και δούλεψε εξαιρετικά. Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανε αρκετούς brand influencers, marketers, online creative experts και entrepreneurs να χρησιμοποιήσουν το Linktree.

Ωστόσο, αν και το εργαλείο παρέχεται δωρεάν, είχε κάποια πλεονεκτήματα που επισκίασαν την επιτυχία του.

Παρακάτω θα δεις τους λόγους για τους οποίους το Linktree ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση για το Instagram εκεί έξω, καθώς και μερικά κορυφαία εργαλεία που μπορούν εύκολα να σε βοηθήσουν να κάνεις ακόμη καλύτερο το insta profile σου.

Τι είναι το Linktree και πώς δουλεύει;

Το Linktree είναι ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να μοιράζεσαι περισσότερα από ένα links στο Instagram bio σου. Ήταν το πρώτο εργαλείο του είδους του, που επέτρεψε στους χρήστες να βελτιστοποιούν την επισκεψιμότητα του Insta account τους, μέσω ενός bio link που φιλοξενούσε ακόμη περισσότερα links.

Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους το Linktree ξεχώρισε από την αρχή! Πρώτο, it gets the job done! Είναι πολύ εύκολο να στηθεί και να χρησιμοποιηθεί. Μπορείς εύκολα να επικολλήσεις τα links και να τα αναδιατάξεις με τη βοήθεια ενός εύκολου drag and drop interface.

Δεύτερον, είναι super clean! Μπορείς εύκολα να προσθέσεις όλα τα links στο εργαλείο και να δημιουργήσεις ένα button για το κάθε ένα. Το interface εξακολουθεί να παραμένει user-friendly, ακόμη και αν θέλεις να μοιραστείς περισσότερα από 20 links!

Και το πιο ενδιαφέρον πράγμα για το Linktree είναι ότι μπορείς να σετάρεις το εργαλείο μέσα σε λίγα λεπτά. Πρόσθεσε links στο portfolio σου, σε ένα Youtube κανάλι, σε web σελίδες και σε blogs. Για να μην αναφέρουμε τα διάφορα community forums που μπορεί να διαχειρίζεσαι (όπως Facebook groups).

Ωστόσο, όλα αυτά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά έρχονται παρέα με κάποιους περιορισμούς.

Αρκετοί αισθάνονται ότι το Linktree είναι άψογο, γιατί πολύ απλά κάνει αυτό που υπόσχεται. Πριν όμως πατήσεις το κουμπί για δημιουργία ενός free account, διάβασε μερικούς λόγους που μπορεί να σε κάνουν να αναθεωρήσεις.

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Linktree

Δεν ταιριάζει και ούτε ενσωματώνει branded χαρακτηριστικά, θα πρέπει να πληρώσεις για να ξεκλειδώσεις όλες τις δυνατότητές του. Κανονικά όμως, ακόμα και τα branding χαρακτηριστικά που του λείπουν, μπορείς να τα βρεις σε άλλα εργαλεία μαζί με όλες τις δυνατότητες του Linktree.

Τι σημαίνει αυτό όμως; ας πάμε να το αναλύσουμε περισσότερο.

1. Το Linktree είναι ένα fremium εργαλείο

Μπορείς να κάνεις πολλά με τη free version του Linktree. Και αν κρίνουμε από τις δυνατότητες της πληρωμένης έκδοσης, αρκετοί business owners ίσως την αντίκριζαν με μισό μάτι. Ας δούμε όμως μερικές δυνατότητες της πληρωμένης έκδοσης:

 • Μπορείς να βάλεις απεριόριστα links στο Linktree (παρέχεται και στη free version)
 • Τροποποίηση του background theme για να ταιριάζει με την εικόνα του brand (επιτρέπονται 4 themes στο free version)
 • Μπορείς να δεις πόσες φορές έγινε κλικ σε κάθε link (παρέχεται και στη free version)
 • Αλλαγή του τίτλου και αφαίρεση του Linktree branding
 • 5 εξτρά background themes με την επιλογή να προσθέσεις μια όμορφη εικόνα φόντου
 • Πλήρης προσαρμογή του interface για να ταιριάζει με το brand σου. Πρόσθεσε τη δική σου profile image, άλλαξε τα button styles, επεξεργάσου γραμματοσειρές και χρώματα
 • Λάβε καθημερινά analytics με τα highlights από τα links
 • Κάνε retarget τους επισκέπτες σε Instagram και Facebook προσθέτοντας το Facebook Pixel ID
 • Πρόσθεσε επιπλέον admins ή ομάδες για να διαχειρίζονται τα links του Linktree
 • Πρόσθεσε thubnails images σε κάθε link button
 • Προγραμμάτισε το χρόνο που τα links θα βγουν live, όπως π.χ. τον προγραμματισμό ενός post
 • SMS link
 • Newsletter signup

Σίγουρα όλα τα παραπάνω μοιάζουν με το επόμενο Big Thing για τους περισσότερους Instagramers εκεί έξω. Αλλά υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να πληρώνεις 6$ κάθε μήνα για να αποκομίσεις αυτά τα οφέλη.

Και γιατί πρέπει να πληρώσεις;

Ειδικά όταν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου, δωρεάν! Εκτός αυτού, όποιος ψάχνει για τις premium δυνατότητες έχει πιθανώς ένα προσωπικό/business website ή blog στον αέρα.

2. Δεν προσδίδει αξία στο brand σου

Για να είμαστε δίκαιοι, το Linktree έχει επενδύσει πολύ χρόνο στο σχεδιασμό χρήσιμων themes και background options που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για branding. Ωστόσο, ακόμη και αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις αυτά τα themes, δεν θα ταιριάζουν με τις ανάγκες σου σε visual branding.

Περιττό να πούμε ότι θα έχεις το όνομα του Linktree στο Insta bio URL και στην κορυφή του Linktree landing page. Συν ένα λογότυπο του Linktree στο κάτω μέρος της σελίδας. Αυτό ισχύει αν επιλέξεις να πας με τη free version.

Αν το Instagram community σου αποτελείται από ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με website domains και internet marketing tools, μπορεί να μπερδευτούν και να νομίζουν ότι το Linktree είναι το δικό σου website.

Ποιος ξέρει αν θα καταλήξει να πληκτρολογεί Linktr.ee στο Google την επόμενη φορά που θα θελήσει ένας χρήστης να επισκεφτεί τη σελίδα σου. Σημειώνουμε εδώ ότι για να απαλλαγείς από αυτή τη σύγχυση, θα πρέπει να επενδύσεις περίπου 72$ ετησίως. Για κάποιους το ποσό αυτό φαίνεται μικρό, αλλά για κάποιους άλλους μεγάλο.

3. Μπορείς να προσθέσεις ότι link θες στο Insta bio δωρεάν

Το advertising και το marketing αφορούν στην εμφάνιση του brand στο target audience. Για τόσες πολλές φορές μέχρι να αναπτύξουν κάποια εξοικίωση με το brand, τις αξίες του και τους λόγους που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα brands.

Ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσεις και να ενισχύσεις αυτή την προσπάθεια οικειότητας, είναι με την έκθεση του brand ή του ονόματός σου στο κοινό που στοχεύεις. Στη free versions, εκθέτεις και διαφημίζεις το ίδιο το Linktree με το λογότυπο και την εικόνα του.

Αυτό που προτείνουν πολλοί social media experts είναι η δημιουργία μιας landing page στο site σου. Μπορεί να είναι το site σου, ένα portfolio site, ένα blog, μια εταιρική σελίδα ή μια οποιαδήποτε online οντότητα που διαχειρίζεσαι.

Η χρήση αυτής της εναλλακτικής σου επιτρέπει να έχεις πλήρη έλεγχο των links και απόλυτο έλεγχο του branding σου. Και άπειρες επιλογές για customization. Ας δούμε αναλυτικότερα το πώς θα το πετύχεις αυτό.

Θετικά και αρνητικά του Linktree

ΘετικάΑρνητικά
Καθαρό και επαγγελματικό designΠεριορισμένες δυνατότητες customization (π.χ. background images)
Εύκολο setupΤα social links είναι διαθέσιμα μόνο στην paid έκδοση
Προσφέρει βασικά analyticsΛεπτομερή analytics μόνο στη paid έκδοση
Μπορεί να ταιριάξει με το branding του Instagram account σουΔεν μπορεί να ταιριάξει με το branding της landing page
Προσθήκη απεριόριστων linksΕλάχιστα themes στη δωρεάν έκδοση

Κόστος του Linktree

 • Linktree – Δωρεάν
 • Linktree Pro – $6/month

Πώς να κάνεις link πολλαπλά sites στο Insta bio σου δωρεάν

Προτείνουμε να δημιουργήσεις τη δική σου mobile optimized landing page.

Μη ξεχνάς, οι περισσότεροι χρήστες έχουν πρόσβαση στο Instagram μέσω mobile συσκευής, μαζί με ένα μικρό ποσοστό που χρησιμοποιεί tablets και iPads. Επομένως, η σελίδα σου οφείλει να είναι βελτιστοποιημένη για κινητές συσκευές.

Και για να το πετύχεις αυτό είναι αρκετά έυκολο.

Επιπλέον, αν διαθέτεις ήδη μια προσωπική σελίδα, θα σου πάρει λιγότερο από 30 λεπτά για να την εμπλουτίσεις με brand designs, να προσθέσεις τα links που επιθυμείς και να ξεκινήσεις να την αξιοποιείς.

Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου σελίδα με τη βοήθεια ενός Content Management System (CMS) όπως το WordPress, το Blogger, το Wix ή το Weebly.

Εναλλακτικά εργαλεία αντί του Linktree

1. TapBio

Το TapBio είναι πιθανώς το πιο κομψό από όλα τα εργαλεία link-in-bio εκεί έξω. Είανι εντελώς διαφορετικό από όλες τις άλλες εναλλακτικές λύσεις του Linktree στην αγορά.

Χρησιμοποιεί ένα πραγματικά εντυπωσιακό “card-based” σύστημα, που μπορεί στην αρχή να φαίνεται ότι προκαλέι μια σύγχυση, αλλά πραγματικά είναι πολύ έξυπνο και πρωτότυπο. Δεν δημιουργείς μόνο μια landing page, δημιουργείς πολλές κάρτες, όπου η κάθε μια φιλοξενεί ένα διαφορετικό σύνολο από links.

Για παράδειγμα, μια κάρτα μπορεί να τραβήξει όλα τα Instagram posts που έχουν κάποιο link στην περιγραφή τους, και να τα μετατρέψει σε clickable posts.

Μια άλλη κάρτα τραβάει videos από το Youtube κανάλι σου και δημιουργεί ένα linked teaser για κάθε ένα από αυτά. Είναι καλά βελτιστοποιημένο για mobile και οι επισκέπτες σου μπορούν να κάνουν swipe left για εναλλαγή μεταξύ των καρτών.

Μπορεί πολύ εύκολα να κάνει τη landing page σου να ξεχωρίζει από το πλήθος, αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα μπορούσαν επίσης να μπερδέψουν το κοινό σου.

Θετικά και αρνητικά του TapBio

ΘετικάΑρνητικά
Τραβάει αυτόματα δεδομένα για τις κάρτες από συνδεδεμένα
Instagram και Youtube accounts
Δεν μπορείς να επεξεργαστείς εύκολα τα blocks
Πρωτότυπο και έξυπνο designΤα blocks περιεχομένου είναι αρκετά μεγάλα
Custom background image σε κάθε κάρταH landing page δεν είναι καλά βελτιστοποιημένη για desktop
Customized short urlΗ contact form δεν στέλνει τα μηνύματα σε κάποια διεύθυνση mail
Πολλές επιλογές για customizationΤο custom url έχει πολλούς χαρακτήρες

Κόστος του ContactInBio

 • Basic plan – δωρεάν
 • Silver plan – $5/month
 • Gold plan – $12/month

2. ContactInBio

Το ContactInBio είναι αναμφισβήτητα το δεύτερο πιο δημοφιλές link-in-profile εργαλείο μετά το Linktree. Θεωρείται επίσης από πολλούς ως η καλύτερη εναλλακτική λύση του Linktree. Και τα δύο εργαλεία είναι λίγο-πολύ παρόμοια όσον αφορά τη βασική σχεδίασης της landing page, αλλά το ContactInBio έχει μερικά πρόσθετα που το πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Το πρώτο είανι η επιλογή προσθήκης φόρμας επικοινωνίας στη landing page. Αυτή είναι μια πολύ ωραία πινελιά που ανοίγει ένα εξτρά κανάλια επικοινωνίας μεταξύ εσένα και του κοινού σου. Το ContactInBio είναι το μόνο εργαλείο του είδους που διαθέτει αυτή τη δυνατότητα.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η φόρμα επικοινωνίας στέλνει τα μηνύμαστα το inbox του ContactInBio. Δεν μπορεί να στείλει μηνύματα στο email σου ή σε κάποια άλλη πηγή εισερχομένων.

Εκτός από τη φόρμα επικοινωνίας, μπορείς επίσης να επιλέξεις από 8 διαφορετικά ‘blocks’ για να εισάγεις στη landing page. Αυτά τα blocks περιλαμβάνουν καρουζέλ εικόνες, block κειμένου, social media buttons (κάτι που το Linktree δεν το παρέχει δωρεάν) και video blocks.

Ένα άλλο πράγμα που ξεχωρίζει στο ContactInBio είναι ότι δεν τοποθετεί το δικό του branding σε όλη τη landing page, όπως δηλαδή κάνει το Linktree. Το branding του ContactInBio βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας και καταργείται εντελώς αν κάνεις αναβάθμιση σε Business ή Enterprise plan.

Ένα ακόμη πράγμα που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι το ContactInBio δημιουργεί ένα αρκετά μεγάλο σε έκταση link, που σημαίνει ότι καταλαμβάνει λίγο περισσότερο χώρο στο bio από ότι το Linktree. Ωστόσο, το τίμημα αυτού είναι μικρό.

Θετικά και αρνητικά του ContactInBio

ΘετικάΑρνητικά
Video uploading στην Pro versionΔεν μπορείς να επεξεργαστείς εύκολα τα blocks
Διαφορετικά blocks για να επιλέξειςΤα blocks περιεχομένου είναι αρκετά μεγάλα
Πολλές επιλογές customizationH landing page δεν είναι καλά βελτιστοποιημένη για desktop
Contact formΗ contact form δεν στέλνει τα μηνύματα σε κάποια διεύθυνση mail
Minimal design και διακριτικό branding του εργαλείουΤο custom url έχει πολλούς χαρακτήρες

Κόστος του ContactInBio

 • Basic – Δωρεάν
 • Business – $7/month
 • Enterprise – $28/month

Η αναβάθμιση του πλάνου σου δίνει πρόσβαση σε ακόμη περισσότερες δυνατότητες και analytics.

3. Link In Profile

Το εργαλείο Link in Profile είναι λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα εργαλεία που αναλύουμε. Αντί να δημιουργεί μια custom landing page για σένα, δημιουργεί ένα είδος κατοπτρισμένης έκδοσης του Instagram feed σου, αλλά με clickable images.

Ο λόγος που είναι για πολλούς το αγαπημένο εργαλείο, είναι η ευκολία στην εγκατάσταση και προσαρμογή. Με το Link in Profile δεν χρειάζεται να επεξεργάζεσαι συνεχώς τη landing page σου για να προσθέσεις νέα links. Ως εκ τούτου, είναι ιδανικό για influencers που τείνουν να κάνουν πολλά posts και εργάζονται συνεχώς σε νέες καμπάνιες και με διαφορετικούς συνεργάτες.

Μόλις ρυθμίσεις το Link in Profile, απλώς συμπεριλαμβάνεις ένα link στο caption των μελλοντικών σου Instagram posts, και το Link in Profile θα τραβήξει αυτόματα την εικόνα στην custom landing page σου και θα την κάνει clickable. Όταν το κοινό σου κάνει κλικ στην εικόνα, θα τους ανακατευθύνει στο link που έχεις τοποθετήσει στο caption στο Instagram.

Αν αυτό ακούγεται σαν μεγάλο μπλέξιμο, μην ανησυχείς. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο στη χρήση.

Θετικά και αρνητικά του Link in Profile

ΘετικάΑρνητικά
Ανανεώνεται αυτόματα με νέα links κάθε φορά που ποστάρεις στο InstagramΔεν παρέχει landing page όπως τα υπόλοιπα εναλλακτικά εργαλεία του Linktree
Πιο visual-friendly από τα υπόλοιπα εναλλακτικα εργαλεία του LinktreeΕλάχιστες επιλογές για customization
Ιδανικό για accounts με πολλά linksΔεν διαθέτει δωρεάν version
Περιλαμβάνει το δικό σου Instagram branding στο πάνω δεξιά μέροςΠιο ακριβό από άλλες επιλογές εργαλείων
Βελτιστοποιημένο για mobile και desktop

Κόστος του Link in Profile

 • Personal Plan – $9.99/month (ή $99 το χρόνο) με διαθέσιμο 30-day trial.

4. Campsite

Το Campsite είναι ένα ακόμη αγαπημένο εργαλείο των influencers. Όπως θα διαπιστώσεις αν το εξερευνήσεις, παρέχει και αυτό μια landing page αλλά με πολλές παραπάνω δυνατότητες. Η κύρια διαφορά είναι ότι τα links στο Campsite έχουν τη δική τους εικόνα.

Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο αν το visual design είναι σημαντικό για σένα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις εικόνες μόνο από το Instagram feed σου στη δωρεάν version του Campsite. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα link που δεν είναι σχετικό με τα posts σου.

Οι επιλογές για customization είναι επίσης πολλές περισσότερες στο Campsite. Μπορείς να αλλάξεις τα social icons, χρώματα ή τις γραμματοσειρές στη landing page. Αν το branding για σένα είναι σημαντικό, τότε αυτό σου δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Όπως και με το Linktree, η landing page περιλαμβάνει χώρο για το Instagram profile σου (εικόνα και όνομα). Μπορείς επίσης να προσθέσεις και ένα short description από κάτω.

Αν πάλι θελήσεις να αναβαθμίσεις στην pro version, τότε μπορείς να ενσωματώσεις τη landing page σου στο Mailchimp, για να βοηθήσεις τους Instagram followers σου να κάνουν sign up στη mailing list σου.

Θετικά και αρνητικά του Campsite

ΘετικάΑρνητικά
Social icon linksΜπορείς να προσθέσεις εικόνες μόνο μέσα από το Instagram feed σου (δωρεάν έκδοση)
Εύκολο για editingΔεν υπάρχει επιλογή για προσθήκη videos
Customization σε γραμματοσειρέςΔεν μπορείς να προσθέσεις background images
Image on links
Διαθέτει χώρο για ένα σύντομο introduction

Κόστος του Campsite

 • Campsite – Δωρεάν
 • Campsite Pro – $7/month

5. Swipop

Το Swipop είναι ένας συνδυασμός 2 σε 1. Συνδυάζει ένα link-in-profile εργαλείο και ένα eCommerce κατάστημα ταυτόχρονα. Όπως και οι περισσότερες εναλλακτικές Linktree λύσεις, σου επιτρέπει να δημιουργείς μια landing page γεμάτη με τα δικά σου custom links.

Ωστόσο, το κύριο πλεονέκτημα του Swipop είναι ότι μπορεί να γίνει integrated με το Stripe, για να μπορείς να πουλάς το premium περιεχόμενό σου απευθείας από την ίδια σελίδα. Αυτή η δυνατότητα καθιστά στο Swipop μια εξαιρετική επιλογή για τους influencers που αναζητούν νέους τρόπους δημιουργίας εσόδων από τους λογαριασμούς τους. Μπορείς επίσης να πουλήσεις πράγματα όπως πρόσβαση σε VIP photos, early access σε Youtube videos, ή PDF guides από τη Swipop σελίδα σου.

Ωστόσο, δεν παρέχει πληθώρα επιλογών και ρυθμίσεων. Δεν φαίνεται να υπάρχει επιλογή να προσθέσεις εικόνες σε links, και υπάρχουν ελάχιστα color themes, που το καθιστούν πραγματικά γυμνό όταν πρόκειται για customization και branding.

Ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι μπορείς να κάνεις κλικ στο ‘eye’ button πάνω από τα links, για να κάνεις γρήγορα διαφορετικά links ορατά ή αόρατα για το κοινό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να δημιουργήσεις δεκάδες links εκ των προτέρων και να τα ενεργοποιείς όποτε το επιθυμείς εσύ.

Θετικά και αρνητικά του Swipop

ΘετικάΑρνητικά
Τραβάει αυτόματα δεδομένα για τις κάρτες από συνδεδεμένα
Instagram και Youtube accounts
Δεν μπορείς να επεξεργαστείς εύκολα τα blocks
Πρωτότυπο και έξυπνο designΤα blocks περιεχομένου είναι αρκετά μεγάλα
Custom background image σε κάθε κάρταH landing page δεν είναι καλά βελτιστοποιημένη για desktop
Customized short urlΗ contact form δεν στέλνει τα μηνύματα σε κάποια διεύθυνση mail
Πολλές επιλογές για customizationΤο custom url έχει πολλούς χαρακτήρες

Κόστος του Swipop

 • Το Swipop είναι εντελώς δωρεάν για χρήση.
Grow Digital Team
We Are Digital! Είμαστε το μεγαλύτερο Digital Marketing & eCommerce news blog στην Ελλάδα και φέρνουμε στην οθόνη σου οτιδήποτε φρέσκο παίζει σε SEO, Performance & Digital Marketing, AI, Analytics και άλλα.