Αυτά Ήταν τα 10 Καλύτερα Άρθρα μας για το 2017

Δες ποια άρθρα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον για το 2017, είχαν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, το ελάχιστο bounce rate και το περισσότερο engagement!

Blog posts www.grow-digital.grΤο 2017 ήταν μια πολύ πετυχημένη χρονιά για το Grow-Digital!

Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά βγήκαμε live τον Αύγουστο του ’16, τότε μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι το 2017, ήταν η πρώτη “ολοκληρωμένη” χρονιά μας.

Το τι καταφέραμε απωτυπώθηκε στα νούμερά μας, το πώς το καταφέραμε μπορεί να αποτυπωθεί μόνο μετρώντας τον προσωπικό μας χρόνο που όλοι καταβάλαμε (πλέον έχει χαθεί το μέτρημα) και τα χρήματα που δαπανήσαμε.

Δεν είμαστε εδώ όμως για να μιλήσουμε για εμάς, αλλά για εσένα και τους χιλιάδες επισκέπτες μας, οι οποίοι καλώς, ή κακώς, έδειξαν κάποιες ιδιαίτερες προτιμήσεις στα άρθρα μας.

Δες λοιπόν τα 10 καλύτερά άρθρα για το 2017, τα οποία μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, δέχθηκαν τις περισσότερες επισκέψεις από το σύνολο των καναλιών μας, είχαν ένα εντυπωσιακό bounce rate και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο engagement (likes & shares).

Αρκετά από αυτά τα άρθρα, είδαμε να αναδημοσιεύονται από αξιόλογες σελίδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Digital Marketing στην Ελλάδα, δεχθήκαμε ουκ ολίγες ερωτήσεις μέσω email για περισσότερες λεπτομέρειες και συμβουλές, αλλά το πιο σημαντικό, τα είδαμε να κατατάσσονται στις πρώτες σελίδες της Google για συγκεκριμένα ερωτήματα (“τι είναι το shopify”).

Πάμε λοιπόν να τα δούμε, για να καταλάβουμε τι ήταν αυτό που έκανε τα άρθρα αυτά να ξεχωρίσουν.

Winner: 1. Τι Είναι το Influencer Marketing (και πώς θα βρεις τους σωστούς influencers)

Χαμός! Πανικός!

Το Influencer Marketing ήταν ένα από τα μεγαλύτερα trends του 2017, τόσο από θέμα αναζητήσεων στην Google, όσο και από θέμα στρατηγικής κορυφαίων brands ανά τον κόσμο, τα οποία εντάσσουν όλο και περισσότερους influencers στα σχέδιά τους.

Είδαμε influencers παντού, στο Instagram, στο Facebook, στο Twitter, στο YouTube. Άλλοι προωθούσαν ρούχα, άλλοι gadgets και άλλοι…πολιτικές κατευθύνσεις!

Το συμπέρασμα είναι ένα, οι influencers ήρθαν για να μείνουν, έχοντας μαζί τους χιλιάδες -αν όχι εκατομμύρια- followers.

Έτσι λοιπόν, και εμείς, ασχοληθήκαμε με το φαινόμενο των influencers -from a marketing perspective- και αναλύσαμε το τι είναι το influencer marketing, αλλά και πώς θα βρεις τους σωστούς influencers για να προωθήσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου.

Το άρθρο αυτό πραγματικά έσπασε ταμεία, και πλέον αποτελεί το πρώτο μας άρθρο σε επισκεψιμότητα για το 2017!

Yay!

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

2. Τα 10 Καλύτερα Εργαλεία Παρακολούθηση Στατιστικών της Ιστοσελίδας σου

Η παρακολούθηση σημαντικών metrics του site σου, αλλά και των προφίλ του στα social media, κρίνεται απαραίτητη –ειδικά αν θες να βελτιστοποιήσεις την απόδοσή του για καλύτερη κατάταξη, για περισσότερες πωλήσεις κλπ.

Για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα σωστά εργαλεία και να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα, κάνοντας αντίστοιχα και τις κατάλληλες βελτιωτικές/διορθωτικές κινήσεις, είτε αυτό λέγεται SEO, είτε re-design, είτε conversion rate optimization.

Γι’ αυτό, μαζέψαμε τα 10 καλύτερα εργαλεία για παρακολούθηση στατιστικών (paid και free), και στα παρουσιάζουμε μαζί με μια μικρή ανάλυση για το τι κάνει το καθένα.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

3. Take a Look στα 10 Καλύτερα Εργαλεία για Social Media Management

Το management των social media ήταν κάτι που ταλαιπώρησε και εμάς τους ίδιους στο Grow-Digital, καθώς στην πορεία προέκυψε ότι αφιερώναμε περισσότερο χρόνο από όσο διαθέταμε στη διαχείριση των social καναλιών μας.

Αυτό μας οδήγησε σε μια κίνηση να δοκιμάσουμε διάφορα social media management  εργαλεία, κυρίως για να αυτοματοποιήσουμε κάποιες διαδικασίες και να γλιτώσουμε χρόνο, τον οποίο θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε στη δημιουργία περιεχομένου ή σε βελτιστοποιήσεις στη σελίδα μας.

Εν τέλη, μαζέψαμε τα 10 καλύτερα εργαλεία για social media management και στα παρουσιάζουμε αναλυτικά μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

4. Digital Marketing Team Building: Δομή, Ρόλοι και Προδιαγραφές για να Χτίσεις την Ιδανική Digital Ομάδα

Σε αυτό το άρθρο, προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε μια γενική εικόνα για το πώς θα έμοιαζε μια ιδανική digital marketing ομάδα για μια ΜΜ επιχείρηση.

Επίσης, αναλύσαμε το προφίλ και τις ικανότητες των ανθρώπων τα οποία θα αναλάβουν το δύσκολο έργο του digital marketing (σε όποιο παρακλάδι και αν είναι), σε μια επιχείρηση ή οργανισμό.

Στην πραγματικότητα, ο στόχος μας ήταν να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να τα κάνει όλα -και δεν θα έπρεπε να υπάρχει-, κάτι που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υιοθετείται σαν φιλοσοφία στο χώρο μας.

Μια μικρή ματιά σε αγγελίες αρκεί, για να καταλάβει κάποιος ότι υπάρχει ένα “misunderstanding” για τα skills των digital marketers, από την πλευρά των εργοδοτών.

Η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι απέδωσε, κατατάσσοντας το άρθρο αυτό στην τέταρτη θέση, και προκαλώντας αρκετά θετικά σχόλια σε groups και κοινότητες του Facebook!

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

5. Τι Είναι το Inbound Marketing; Οδηγός για Αρχάριους [Infographic]

Ζούμε στην εποχή του Inbound Marketing.

Βλέπεις μια προσφορά online, στη συνέχεια βλέπεις μπροστά σου άλλες διαφημίσεις προσφορών, δέχεσαι να δώσεις το email σου για να λάβεις περισσότερες προσφορές…και αυτό ήταν, αποτελείς ένα lead για μια επιχείρηση.

Ακούγεται εύκολο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι.

Το inbound marketing είναι μια στρατηγική που ακολουθείται σχεδόν από τις περισσότερες εταιρείες παγκοσμίως που σέβονται τον εαυτό τους και θέλουν να είναι ανταγωνιστικές online εν έτη 2018.

Γι’ αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε ένα ενδιαφέρον infographic που περιγράφει όλα τα στάδια του inbound marketing, αναλύοντας βήμα-βήμα τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις προκειμένου να εφαρμόσεις τεχνικές inbound.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

6. Growth Hacking: 6 Μύθοι και Πραγματικότητες

Growth hacking, άλλο ένα μεγάλο trend του 2017, που απασχόλεισε ακόμα και τους πιο “ψαγμένους” και “ανήσυχους” digital marketers σε όλο τον κόσμο.

Το «The next generation of marketing» όπως αρκετοί ισχυρίζονται, δημιούργησε ένα τεράστιο buzz, και έγινε αιτία να φιλοξενηθούν μέχρι και growth hacking events στην Ελλάδα (“All Things Performance: Growth Hacking Edition”) προσκαλώντας ακόμη και τον κορυφαίο growth hacker για το 2016, Josh Fechter.

Έτσι, ο πολύ καλός μας φίλος, Pavlos Rizos, δημιούργησε ένα καταπληκτικό “Myth-Busting” άρθρο γύρω από τους μύθους που κυριαρχούν στο growth hacking, το οποίο αναδημοσιεύτηκε από γνωστά ελληνικά digital agencies και καταξιωμένα στελέχη του digital χώρου.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι το άρθρο δημοσιεύτηκε 16 Νοεμβρίου και μέσα σε 1,5 μήνα ανέβηκε στην 6η θέση των δημοφιλέστερων άρθρων μας.

(Παύλο, θα μας γράψεις και άλλα άρθρα το 2018 έτσι; έτσι λέμε; πολλά άρθρα!)

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

7. Γιατί Αργεί η Ιστοσελίδα μου να Φορτώσει και Πώς Διορθώνεται;

Page speed, μια πονεμένη ιστορία.

Δυστυχώς, βλέπουμε όλο και συχνότερα ιστοσελίδες με υπερβολικά υψηλούς χρόνους φόρτωσης, παρέχοντας μια φτωχή εμπειρία χρήστη.

Δεν δίνεται η προσοχή που χρειάζεται; γίνονται λάθη στην κατασκευή και τη δομή της σελίδας; μήπως οι αλλαγές και τα updates γίνονται με λάθος τρόπο;

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε το ζήτημα του page speed ασχολίαστο, δίνοντας απάντηση στο γιατί μπορεί μια σελίδα να αργεί να φορτώσει, ποιες είναι οι αιτίες και πώς μπορεί αυτό να διορθωθεί.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

8. Αυτοί Είναι οι Top 20 Digital Marketing Experts για το 2017

Η απόφαση να αφιερώσουμε ένα άρθρο στους Leaders του digital marketing για το 2017, ήρθε αφότου είχαμε “γράψει πολλά χιλιόμετρα” στο να διαβάζουμε τις δημοσιεύσεις και τα προσωπικά blogs δεκάδων digital marketing experts.

Οι άνθρωποι αυτοί μοιράζονται τη γνώση τους με τους αναγνώστες, όπως επίσης μοιράζονται πολύτιμα εργαλεία, τακτικές, ιδέες για γρήγορο growth και quick wins, tips και στρατηγικές.

Γίνε και εσύ “inspired” από τους top 20 digital marketing experts, όπως και εμείς.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

9. Τι Είναι το Shopify – Πλήρης Αναλυτικός Οδηγός

Εάν υπήρχε βραβείο Best eCommerce Platform of The Year, θα το δίναμε στο Shopify.

Η δημοφιλής eCommerce πλατφόρμα που έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή και στην Ελλάδα, αποτελεί ίσως την ευκολότερη λύση για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα.

Εύκολη πλατφόρμα στη χρήση, φθηνή, integrated με Facebook και άλλα κανάλια, φαντάζει ως ιδανική επιλογή για ανθρώπους χωρίς τεχνικές γνώσεις development.

Δημιουργήσαμε έτσι ένα άρθρο που περιγράφει αναλυτικά το τι είναι το Shopify και γιατί κάποιος μπορεί να το επιλέξει για να δημιουργήσει εύκολα, γρήγορα και οικονομικά ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

10. SEO: 10 Tips Βελτιστοποίησης Εικόνων για τις Μηχανές Αναζήτησης

Εάν υπάρχει κάτι το οποίο δεν δίνουν βάση οι marketers όταν βελτιστοποιούν το On Page SEO, αυτό είναι οι εικόνες.

Και δεν μιλάμε μόνο για την βελτιστοποίηση ως προς το μέγεθος ή τον όγκο τους, αλλά και για τη δομή του τίτλου τους και το πώς αυτός δένει με το υπόλοιπο περιεχόμενο της σελίδας.

Ειδικά αν θες οι εικόνες σου να ευρετηριάζονται από την Google, και στη συνέχεια να κατατάσσονται ψηλά για συγκεκριμένα ερωτήματα αναζήτησης, θα πρέπει να πας ένα βήμα παραπέρα και να βελτιστοποιήσεις περισσότερες παραμέτρους όπως ο τίτλος και η ανάλυση.

Πώς θα το κάνεις αυτό; Το εξηγούμε αναλυτικά στο άρθρο.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

2018, Make it Happen

Αυτά ήταν τα καλύτερα άρθρα για το 2017!

Ακόμα περισσότερες σκέψεις και ιδέες θα υλοποιηθούν στο Grow-Digital το 2018.

Πλούσιο και ενδιαφέρον περιεχόμενο, αναλυτικοί οδηγοί, χρήσιμα εργαλεία και tips, καθώς και eBooks, chatbots και πολλά άλλα είναι στα σχέδιά μας για το νέο έτος.

Εάν θες να γίνεις και εσύ ένας από εμάς, να δημοσιεύσεις τις δικές σου ιδέες και σκέψεις, ή να αποκτήσεις τη δική σου μόνιμη στήλη ως blogger στο Grow-Digital, δες περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εάν πάλι θες απλά να απολαμβάνεις το περιεχόμενό μας, κάθε Κυριακή στο email σου, πίνοντας τον Κυριακάτικο καφέ σου, κάνε εγγραφή εδώ.

Εάν θες να μας γνωρίσεις από κοντά και να πεις μια-δυο κουβέντες βρε αδερφέ, θα μας βρεις σε κάποιο Open Coffee στο Μουσείο Μπενάκη. Ειδάλλως, μπορείς να μας βρεις στο LinkedIn (δες την κατηγορία Ποιοι Είμαστε).

Εάν πάλι θες να μας πεις την άποψή σου, άφησε ένα φιλικό comment παρακάτω!

Cheers!

Σταύρος Θεοδωράτος
Αδυναμίες του οτιδήποτε έχει να κάνει με δεδομένα και...τα Τρίκαλα Κορινθίας! Ίσως είναι ο μοναδικός web developer στον κόσμο που έκανε στροφή προς το digital marketing! Δεν λέει ποτέ όχι στον καλό καφέ, στο gaming με φίλους και στη βόλτα κοντά στη θάλασσα.