Τι είναι το Inbound Marketing; Οδηγός για Αρχάριους [Infographic]

Μάθε για το Inbound Marketing, την αποτελεσματική στρατηγική που φέρνει στοχευμένο κοινό και πελάτες σε επιχειρήσεις.

inbound marketing header

Το inbound marketing είναι η καρδιά και ψυχή κάθε επιτυχημένης online καμπάνιας. Για να κάνεις τους καταναλωτές να γνωρίσουν την επιχείρηση σου – και ακόμα πιο σημαντικό να τους μετατρέψεις σε πελάτες – θα πρέπει να εφαρμόσεις αρκετές inbound marketing τεχνικές και στρατηγικές. Στο παρακάτω infographic περιγράφουμε λεπτομερώς τα 4 βασικά στάδια μιας επιτυχημένης inbound marketing στρατηγικής.

Είτε είσαι νέος στον κόσμο του inbound marketing, είτε αρκετά έμπειρος, το infographic αυτό προσφέρει πολύτιμα και ενδιαφέροντα tips ‘n tricks που μπορούν να εφαρμοστούν και στην Ελληνική αγορά, από marketers όλων των επιπέδων.

Το infographic είναι κατανεμημένο σε 4 στάδια:

  • Προσέλκυση επισκεπτών μέσω δημιουργίας πλούσιου περιεχομένου
  • Μετατροπή των επισκεπτών της ιστοσελίδας σε leads
  • Οικοδόμηση σχέσεων και μετατροπή των leads σε πελάτες
  • Μέτρηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων

Χρησιμοποιώντας αυτές τις στρατηγικές, θα είσαι σε θέση να προσελκύσεις στοχευμένο κοινό στην επιχείρησή σου, προσφέροντάς του πολλούς λόγους να συνεχίσει να επιστρέφει σε εσένα, αυξάνοντας ταυτόχρονα και την εταιρική του πιστότητα (customer loyalty).

Για να κατανοήσεις πλήρως το περιεχόμενο και τις πληροφορίες που υπάρχουν στο παρακάτω infographic, έχουμε συμπεριλάβει ένα γλωσσάρι με έννοιες και ορολογίες που πιθανόν να σε δυσκολέψουν στην αφομοίωση των πληροφοριών. Καλό θα είναι να ελέγξεις για άγνωστες ορολογίες πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις το infographic:

leads: Στο marketing, lead ονομάζουμε έναν καταναλωτή ο οποίος έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται ή να ερευνά σχετικά με προϊόντα ή υπηρεσίες μιας επιχείρησης. Τα leads μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς σκοπούς, όπως η οικοδόμηση λίστας καταλόγου, newsletter ή για απευθείας πωλήσεις.

lead-to-close rate: Είναι μια βασική μέτρηση που περιγράφει το ποσοστό των leads το οποίο μετατρέπεται σε πώληση. Για παράδειγμα, ένα 46% lead-to-close rate δείχνει ότι στα 100 leads τα 46 γύρισαν σε πώληση.

outbound marketing: Το outbound marketing είναι η παραδοσιακή μορφή του marketing όπου η επιχείρηση σχεδιάζει το μήνυμα της και το προβάλει στο ευρύ κοινό μέσω τηλεόρασης, ράδιο, εφημερίδες και άλλα παραδοσιακά μέσα.

lead nurturing: Είναι η διαδικασία ανάπτυξης σχέσεων με τους καταναλωτές (τα leads δηλαδή που έχεις αποκτήσει) σε κάθε στάδιο του sales funnel, καθώς και σε κάθε βήμα του customer journey. Επικεντρώνεται στις προσπάθειες marketing και επικοινωνίας για τον αφουγκρασμό των προοπτικών πωλήσεων που παρουσιάζονται, παρέχοντας τις πληροφορίες και τις απαντήσεις που χρειάζονται.

Special thanks στον Παναγιώτη Κονδύλη, έναν από τους εμπειρότερους Inbound Marketing Experts στον χώρο, χάρη στον οποίο ξεκινήσαμε τα πρώτα βήματα στο inbound marketing και συνεχίζουμε!

Inbound Marketing Infographic
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.