Live Audio Rooms και Podcasts στο Facebook

Από παντού τις "τρώει" το Clubhouse! Το Facebook ανακοίνωσε το λανσάρισμα των Live Audio Rooms και podcasts στην προσπάθειά του να προσφέρει καλύτερο audio experience στο Facebook.

Live Audio Rooms και Podcasts στο Facebook

Δεν θα περνάνε καλά οι συνάδελφοι στο Clubhouse..

Πριν λίγες ημέρες, το Facebook ανακοίνωσε το λανσάρισμα των Live Audio Rooms και podcasts, στην προσπάθειά του να προσφέρει στους χρήστες ένα βελτιωμένο social audio experience!

Επιλεγμένα Facebook Group και δημοφιλείς περσόνες στις Η.Π.Α μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους Live Audio Rooms σε iOS συσκευές (κάτι έχουν πάθει όλοι με τα Android;;), ενώ επιλεγμένα podcasts θα είναι διαθέσιμα για τους listeners το προσεχές διάστημα.

Τις επόμενες εβδομάδες, δηλώνει το Facebook, θα επεκτείνει τη δυνατότητα για περισσότερες δημοφιλείς προσωπικότητες και Groups να δημιουργήσουν το δικό τους Live Audio Room, ενώ νέες λειτουργίες θα μας συστηθούν τους επόμενους μήνες.

Λίγους μήνες μετά αφότου γνωρίσαμε το Clubhouse και είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε σε αυτό μέσω εβδομαδιαίων sessions, αναρωτηθήκαμε το κατά πόσο το Clubhouse θα αντέξει τον επερχόμενο ανταγωνισμό που έρχεται με ταχύτητα φωτός, ενώ το λανσάρισμα σε Android συσκευές έμοιαζε να μην είναι αρκετό να αντέξει το τσουνάμι των τεχνολογικών γιγάντων Facebook και Twitter, που επενδύουν στο audio.

Τι είναι τα Live Audio Rooms

Τα Live Audio Rooms του Facebook σου δίνουν τη δυνατότητα να ανακαλύψεις, να ακούσεις και να συμμετάσχεις σε ζωντανές ομιλίες με γνωστές προσωπικότητες, experts και άλλους για θέματα που σε ενδιαφέρουν.

Οι γνωστές προσωπικότητες μπορούν να προσκαλέσουν φίλους, followers, άλλες γνωστές προσωπικότητες ή ακόμα και ακροατές στο room ώστε να γίνουν ομιλητές.

Ο οικοδεσπότης μπορεί να προσκαλέσει ομιλητές εκ των προτέρων ή κατά τη διάρκεια της συνομιλίας.

Μπορεί να υπάρχουν έως και 50 speakers και δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των ακροατών.

Στα Groups, οι admins μπορούν να ελέγχουν εάν οι moderators, τα group members ή άλλοι admins μπορούν να δημιουργήσουν ένα Live Audio Room.

Στα public Groups, τόσο τα μέλη όσο και οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν το Live Audio Room, αλλά σε private Groups, μόνο τα μέλη μπορούν να ακούσουν.

Πηγή: Facebook

Οι οικοδεσπότες στα Live Audio Rooms μπορούν επίσης να επιλέξουν έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό ή έναν έρανο για να υποστηρίξουν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ενώ οι ακροατές και οι speakers θα μπορούν να δωρίσουν απευθέιας.

Οι χρήστες σε iOS και Android θα μπορούν να ανακαλύψουν Live Audio Rooms για να συμμετέχουν σε μέρη όπως τα News Feed και μέσω notifications.

Μπορείς επίσης να εγγραφείς για να λαμβάνεις υπενθύμιση όταν ένα Live Audio Room που σε ενδιαφέρει βγαίνει στον αέρα.

Όταν ακούς μια συνομιλία, θα λαμβάνεις ειδοποίηση όταν φίλοι ή followers κάνουν join και αυτοί.

Μπορείς επίσης να ενεργοποιήσεις τα live captions, να κάνεις “raise a hand” για να ζητήσεις να συμμετάσχεις στη συνομιλία και να χρησιμοποιήσεις reactions για να συμμετέχεις σε πραγματικό χρόνο!

Πηγή: Facebook

One Audio to Rule Them All

Είναι ξεκάθαρο και έχει δηλωθεί ανοιχτά, ότι οι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες (ή και χρόνια) να επενδύουν στο κομμάτι του audio.

Το μονοπώλιο του Clubhouse και η επιτυχία που γνώρισε μέσα στους μήνες της καραντίνας και του εγκλεισμού, έκανε εταιρείες όπως το Facebook, το Twitter και το Snapchat να επιταχύνουν την ανάπτυξη των δικών τους προϊόντων και σιγά σιγά τα βλέπουμε να έρχονται στην επιφάνεια.

Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό μας αρέσει και πατάμε “Like”.

Το audio ήταν η ευκαιρία να διαμοιραστεί πολύ γνώση μεταξύ των ανθρώπων, να δώσει χώρο σε συζητήσεις με ουσία, να ενώσει κόσμο και φυσικά να προσφέρει διασκέδαση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως και εμείς, μεταξύ άλλων, είχαμε τη δική μας θέση στο Clubhouse κάθε εβδομάδα με sessions όπου συζητούσαμε κάθε φορά και διαφορετικό θέμα με το ελληνικό digital marketing community, έτσι θα δώσουμε το παρόν σε όλα αυτά τα νέα και ενδιαφέροντα products που λανσάρονται το προσεχές διάστημα και στην Ελλάδα (ευχόμαστε).

Μάθε περισσότερα για τα Live Audio Rooms εδώ.

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.