Φήμες θέλουν το YouTube να βάζει τέλος σε ένα από τα πιο ενοχλητικά είδη διαφημίσεων που έχει υπάρξει ποτέ, σύμφωνα με εκατομμύρια χρήστες.

Οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στη μέση των videos (που στην ουσία τα διακόπτουν), γνωστές και ως in-video notifications που έχουν links προς άλλα videos, live-streams ή playlists, θα σταματήσουν να δημιουργούν σύγχυση στους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας την 14η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Engadget.

Η αλλαγή αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του YouTube που έχει σκοπό να αφαιρέσει εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

Το YouTube αναφέρει ότι μόνο 1 στους 20 θεατές κάνει click σε εκείνους τους συνδέσμους. Συγκεκριμένα, αν μιλήσουμε για τα live-streams, ορισμένα από αυτά τα links στα οποία κλίκαραν οι χρήστες δεν ήταν πλέον ζωντανά (είχε σταματήσει η live μετάδοση) ή δεν ήταν διαθέσιμα για αναπαραγωγή.

Λόγω του χαμηλού CTR και του feedback που έλαβε η πλατφόρμα από τους χρήστες περί ενοχλητικών και ανεπιθύμητων διαφημίσεων, το YouTube θα αποσύρει την επιλογή στόχευσης με αυτό το είδος διαφήμισης, οπότε μετά τα μέσα Δεκέμβρη οι χρήστες δεν θα βλέπουν πια τα αναδυόμενα παράθυρα στο μέσο του βίντεο.

Το YouTube προτείνει στους διαφημιζόμενους να χρησιμοποιούν τη μορφή cards ή video links που εμφανίζονται στο τέλος των βίντεο, κάτι που όπως αναφέρει η εταιρεία, είναι πιο αποτελεσματική στόχευση.

Αυτή είναι μόνο μια λύση για τους διαφημιζόμενους σχετικά με τα YouTube links, με την πλατφόρμα να προτείνει επίσης την εισαγωγή links στην περιγραφή του βίντεο, καθώς και μέσα στη channel page.

Παρόλο που η αλλαγή αυτή θα δημιουργήσει χαμόγελα στους χρήστες του YouTube, περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσει η πλευρά των advertisers.

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.