Αυτοί Είναι οι Top 20 Digital Marketing Experts για το 2021

Μάθε ποιους πρέπει να κάνεις follow για να μαθαίνεις όλα τα top secrets & νέα του digital marketing!

Αυτοί είναι οι top digital marketing experts για το 2017

Καθημερινά, χιλιάδες επαγγελματίες του marketing εμπιστεύονται κορυφαίους digital marketers για την ενημέρωσή τους.

Η επισκεψιμότητα βαράει κόκκινο σε websites όπως το SearchEngineLand, SocialMediaExaminer, MOZ και ακόμη περισσότερα, με τους χρήστες να προσπαθούν να εξελίξουν τις γνώσεις τους και να μάθουν “ψαγμένες” τεχνικές, να ενημερωθούν γύρω από τα τελευταία digital trends, να αποκτήσουν νέα skills και να πάρουν ιδέες από στρατηγικές που χαρακτηρίστηκαν ως “επιτυχημένες” από τους experts.

Στπ grpw-digital.gr σπάνια θα περάσει ημέρα όπου δεν θα ξεκλέψουμε λίγο χρόνο για να ρίξουμε μια ματιά στις ιστοσελίδες ορισμένων digital marketing experts, με την αγωνία ότι όλο και κάποιο “top hint” θα έχουν μοιραστεί στο blog τους και θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Ακόμη όμως και αν ξεχαστούμε, τα δεκάδες ενημερωτικά newsletters  που κατακλύζουν τα emails μας καθημερινά δεν θα μπορούσαν να μας αφήσουν αδιάφορους απέναντι στην τόση πληροφορία που βλέπει τη δημοσιότητα.

Πώς μπορείς εξάλλου να αντισταθείς σε ένα email με τίτλο «How I Grew my Subscribers List From 0 to 6.000 In 6 Months», ειδικά όταν έχεις ένα blog όπως το grow-digital.gr;

Είσαι έτοιμος;

1. Neil Patel – Quicksprout Blog 

Digital Marketing Expert Neil PatelΟ εν λόγο κύριος δεν βρίσκεται τυχαία στο νούμερο 1. Εάν αθροίζαμε τις λίστες με τους subscribers του blog του και τους χιλιάδες ακόλουθους του στα social media, ίσως και να καταλήγαμε σε ένα εντυπωσιακό 7ψήφιο νούμερο. Ο Neil Patel κάνει τη ζωή των digital marketers πιο εύκολη μέσα από το blog του, το Quicksprout. Τα tutorials του έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, είναι διασκεδαστικά και εύκολα στη κατανόηση. Ο Neil είναι co-founder των Crazy Egg, Hello Bar και KISSmetrics. Το Wall Street Journal τον χαρακτηρίζει ως τον κορυφαίο Influencer αυτή τη στιγμή στο web, ο Barack Obama τον ενέταξε στη λίστα των Top 100 Entrepreneurs Under 30 και τα Ηνωμένα Έθνη στην λίστα των Top 100 Entrepreneurs Under 35.

Βρες τον Neil Patel στα: TwitterFacebookLinkedIn

2. Rand Fishkin– The Moz Blog 

Digital Marketing Expert Rand FishkinΕίναι μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες παγκοσμίως σε ολόκληρη τη βιομηχανία SEO. Είναι ιδρυτής και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Moz και δημιουργός της εξαιρετικά δημοφιλούς θεματικής κατηγορίας: Whiteboard Friday. Ο Rand είναι ο συγγραφέας 2 ευρέως δημοφιλών βιβλίων που επικεντρώνονται στο SEO: “Art of SEO” και “Inbound Marketing & SEO”. Τον έχουν φιλοξενήσει κατά καιρούς τα “Seattle Times”, “Puget Sound Business Journal’s 40 Under 40” και έχει μπει στη λίστα του “BusinessWeek’s 30 Under 30”.

Βρες τον Rand Fishkin στα: TwitterFacebookLinkedIn

3. Barry Schwartz – Search Engine Roundtable

Digital Marketing Expert Barry SchwartzΕίναι ο εκδότης του δημοφιλούς Seroundtable που έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως “η καρδιά της search marketing κοινότητας”. Είναι επίσης συντάκτης ειδήσεων στο Search Engine Land. Ο Barry είναι συνήθως ο πρώτος blogger που ενημερώνει την online κοινότητα για οποιαδήποτε αλλαγή συμβαίνει στον αλγόριθμο της Google. Το blog του θα έλεγα ότι είναι αναμφισβήτητα μια “must-read daily” περίπτωση.

Βρες τον Barry Schwartz στα: TwitterFacebookLinkedIn

4. Danny Sullivan – Search Engine Land

Digital Marketing Expert Danny SullivanΟ Founding Editor του Marketing Land, Danny Sullivan, δεν χρειάζεται εισαγωγές. Γκουρού των search engines και του search engine marketing, ο Danny είναι ένας πρωτοπόρος στον τομέα του από το 1986. Παρότι πολυάσχολος με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, όπως έχει δηλώσει, διατηρεί και ανανεώνει συχνά το προσωπικό του blog Daggle, εργάζεται ως Chief Content Officer για την Third Door Media, είναι publisher στο Marketing Land και παραγωγός της σειράς σεμιναρίων SMX: Search Marketing Expo.

Βρες τον Danny Sullivan στα: TwitterLinkedIn

5. Jeff Bullas – Jeff Bullas Internet Marketing Blog

Digital Marketing Expert Jeff BullasΟ Jeff Bullas είναι ένας ταλαντούχος digital marketer με γνώσεις σε πολλά αντικείμενα. Είναι blogger, σύμβουλος επιχειρήσεων, ομιλητής σε συνέδρια & σεμινάρια και marketing strategist. Με ειδίκευση στις online επιχειρήσεις και στο personal branding, ο Jeff αξιοποιεί στο μέγιστο τα social media για να απελευθερώσει το μέγιστο δυναμικό των στελεχών και των εταιρειών. Είναι ο συντάκτης ενός best-seller βιβλίου με τίτλο “Blogging the Smart Away – How to Create and Market a Killer Blog with Social Media”. Το προσωπικό του blog κατατάχθηκε μέσα στη λίστα με τα “Top 50 Marketing Blogs” του AdAge.com.

Βρες τον Jeff Bullas στα: TwitterFacebookLinkedIn

6. Larry Kim – Wordstream

Digital Marketing Expert Larry KimΤο 2007, ο Larry Kim λάνσαρε το WordStream, προσφέροντας υπηρεσίες Internet Consulting και διαχειρίζοντας μια ομάδα από marketers και engineers για την ανάπτυξη SEM λογισμικού. Κάτοχος B.Sc στην Ηλεκτρολογική Μηχανική από το πανεπιστήμιο του Waterloo στον Καναδά, ο Larry έχει εμπλακεί στο management εφαρμογών πληροφορικής και internet marketing για περισσότερα από 10 χρόνια. Έχει γράψει 4 βραβευμένα βιβλία και στον ελεύθερο του χρόνο -όσο του απομένει- ασχολείται με τη φωτογραφία.

Βρες τον Larry Kim στα: TwitterFacebookLinkedIn

7. John Rampton– John Rampton Blog

Digital Marketing Expert John RamptonΟ John Rampton είναι ένας πραγματικός guru του internet marketing, επενδυτής σε startups, επιχειρηματίας και startup-lover. Ο ιδρυτής του Due -μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο online payment- κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον κατάλογο του Entrepreneur Magazine με τους Top 50 Online Influencers in the World. Η Time τον αποκαλεί “Marketing Expert”, γεγονός που δεν αμφισβήτησε ποτέ κανένας, καθώς συμβουλεύει με επιτυχία πολλές εταιρείες, μέσα και γύρω από την περιοχή του San Francisco Bay.

Βρες τον John Rampton στα: TwitterFacebookLinkedIn

8. Heidi Cohen – Heidi Cohen’s Actionable Marketing Guide

Digital Marketing Expert Heidi CohenΗ Heidi Cohen είναι η Chief Content Officer του φημισμένου Actionable Marketing Guide. Παίρνει άριστα στο να απλοποιεί δύσκολα concepts που αφορούν το σύγχρονο marketing, εργαζόμενη σε μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Τώρα, διαχειρίζεται τη δική της συμβουλευτική εταιρεία -τη Riverside Marketing Strategies- αξιοποιώντας στο μέγιστο τη δημιουργικότητά της, για να βοηθήσει τόσο μεγάλες εταιρείες όσο και startups, προκειμένου να εξελιχθούν και να επιβιώσουν στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Είναι μέλος της σχολής του New York University, του CUNY-Hunter College και του Rutgers, διδάσκοντας εξειδικευμένες τεχνικές marketing σε φοιτητές μεταπτυχιακού επιπέδου.

Βρες την Heidi Cohen στα: TwitterFacebookLinkedIn

9. AvinashKaushik – Oscam’s Razor

Digital Marketing Expert Avinash KaushikΈνας από τους αγαπημένους μου, ο Avinash Kaushik είναι γνωστός ως Digital Marketing Evangelist της Google. Το σπάνιο ταλέντο του είναι ότι μπορεί να κάνει χιλιάδες data, να φαίνονται απλά και κατανοητά για τον κόσμο. Είναι μοναδικός στο να παρουσιάζει σε στελέχη και marketers το πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν τα ψηφιακά δεδομένα για να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό τους και ταυτόχρονα να εντυπωσιάσουν το κοινό τους. Έχει γράψει 2 bestselling βιβλία – “Web Analyics 2.0” και “Web Analytics: An Hour a Day” και διατηρεί το δικό του προσωπικό blog. Η Αμερικανική Ένωση Στατιστικής τον τίμησε το 2009 με το βραβείο “Statistical Advocate of the Year”. Επίσης, ήταν ο παραλήπτης του βραβείου “The Most Influential Industry Contributor” το 2011 από την Web Analytics Association.

Βρες τον Avinash Kaushik στα: TwitterFacebookLinkedIn

10. Justin – Cutroni – Analytics Talk

Digital Marketing Expert Joe CutroniΟ Justin Cutroni έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα διεθνή brand names, βοηθώντας τους να κατανοήσουν το πώς είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τα online data και τα digital analytics για να ενισχύσουν την παρουσία τους και να αναπτυχθούν. Όντας expert στα Google Analytics, ο Justin συνεργάζεται με ομάδες του marketing και πληροφορικής για να καθορίσει τα βασικά business metrics που πρέπει να παρακολουθούνται, προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα δεδομένα και να σχεδιαστεί μετέπειτα το στρατηγικό πλάνο της εκάστοτε εταιρείας. Είναι ενεργό μέλος της Digital Analytics κοινότητας και δημοσιεύει συχνά στο προσωπικό του blog, “Analytics Talk”. Η Web Analytics Association του απένειμε το βραβείο “Innovator of the Year” το 2011, ενώ έλαβε και δεύτερο βραβείο από την Digital Analytics Association το 2012 ως “The Most Influential Industry Contributor”.

Βρες τον Justin Cutroni στα: TwitterLinkedIn

11. Scott Stratten – Unmarketing

Digital Marketing Expert Scott StrattenΟ Πρόεδρος του Un-Marketing, Scott Stratten, είναι expert στο Authentic, Viral και Social Marketing. Βοηθάει τους οργανισμούς να εδραιωθούν στην αγορά ως αξιόπιστοι και εξειδικευμένοι, χτίζοντας εμπιστοσύνη απέναντι στο κοινό-στόχο τους. Ο Scott στο παρελθόν εργάστηκε ως εκπαιδευτής κατάρτισης πωλήσεων, marketer στη βιομηχανία της μουσικής και είναι καθηγητής στο Sheridan College School of Business. Ηγετικοί οργανισμοί και εταιρείες από όλο τον κόσμο, τον καλούν όταν χρειάζονται καθοδήγηση σχετικά με την στρατηγική τους στα social media και στην ανάπτυξη σχέσεων με το καταναλωτικό κοινό. Ονομάστηκε από το Forbes.com ως ένας από τους κορυφαίους social media influencers και είναι επίσης συγγραφέας 3 bestselling βιβλίων.

Βρες τον Scott Stratten στα: TwitterFacebookLinkedIn

12. Chris Ducker – YouPreneur

Digital Marketing Expert Chris DuckerΟ Chris Ducker είναι φημισμένος ως συγγραφέας για το bestselling βιβλίο του, “Virtual Freedom”. Ένας φοβερός ομιλητής και επιχειρηματίας, ο Chris κατάγεται από τη Μεγάλη Βρετανία ενώ έζησε και 14 χρόνια στις Φιλιππίνες. Εκεί, ίδρυσε πολυάριθμες επιχειρήσεις όπως έναν εικονικό κόμβος προσλήψεων, έναν τεχνολογικά εξοπλισμένο χώρος όπου μπορούν να εργάζονται επιστημονικές ομάδες και ένα σύγχρονο call center. O Chris είναι ένας δημοφιλής podcaster και διατηρεί το προσωπικό του blog.

Βρες τον Chris Ducker στα: TwitterLinkedIn

13. Joe Pulizzi– Content Marketing Institute

Digital Marketing Expert Joe PulizziΗ αγάπη του για το πορτοκαλί χρώμα δεν περνάει απαρατήρητη για όποιον επισκέπτεται το Content Marketing Institute. Ο Pulizzi είναι ένας από τους καλύτερους ομιλητές παγκοσμίως, επιχειρηματίας, podcaster και συγγραφέας. Στη καριέρα του ίδρυσε πολλές startups, αλλά το μεγαλύτερό του επίτευγμα είναι το CMI. Το Content Marketing Institute αποτελεί τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό γύρω από το content marketing που χρησιμοποιείται από κολοσσιαία brands ανά τον κόσμο. Το CMI αναγνωρίστηκε το 2014 ως η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία μέσων ενημέρωσης από το περιοδικό Inc. Ο νικητής του βραβείου “John Caldwell Lifetime Achievement Award” το 2014 από το Content Council, Joe Pulizzi, διαθέτει ένα από τα δημοφιλέστερα content marketing blogs παγκοσμίως.

Βρες τον Joe Pulizzi στα: TwitterLinkedIn

14. Ian Cleary – Razor Social

Digital Marketing Expert Ian ClearyΟ Ian Cleary είναι γνωστός ως ο ιδρυτής του βραβευμένου marketing tech blog, RazorSocial. Έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στην tech βιομηχανία και έχει δημιουργήσει εξελιγμένα τεχνολογικά προϊόντα για εκατοντάδες εταιρείες. Ο Ian δεν μιλάει μόνο στα μεγαλύτερα συνέδρια για social media σε όλο τον κόσμο, αλλά φιγουράρει σε δημοσιεύσεις των μεγαλύτερων publishers παγκοσμίως όπως Huffington Post, Entrepreneur.com και VentureBeat.

Βρες τον Ian Cleary στα: TwitterFacebookLinkedIn

15. Ramon Ray – Small Biz Technology

Digital Marketing Expert Ramon RayΟ συγγραφέας του “Technology Solutions for Growing Business”, Ramon Ray, είναι ένας σύγχρονος τεχνολόγος, δημοσιογράφος και συντάκτης στο Smallbiztechnology.com. Παράλληλα, είναι ο άνθρωπος πίσω από κορυφαία συνέδρια και προγράμματα, όπως το Small Business Technology Tour. Εκτός από τη συγγραφή χιλιάδων άρθρων τεχνολογίας για τα media, έχει αρθρογραφήσει για την Microsoft και άλλους κορυφαίους τεχνολογικούς οργανισμούς.

Βρες τον Ramon Ray στα: TwitterFacebookLinkedIn

16. Ehsan Jahandarpour– Jahandarpour

Digital Marketing Expert Ehsan JahandarpourΤο Forbes Magazine τον ενέταξε στη λίστα με τους “Top 20 Growth Hackers” για το 2016. Ο Jahandarpour είναι ένας διάσημος marketing specialist και growth hacker. Ειδικεύεται στο να βοηθάει εταιρείες όπως η BBDO, η Microsoft και PETRONAS να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν με ταχύτερους ρυθμούς.

Βρες τον Ehsan Jahandarpour στα: TwitterFacebookLinkedIn

17. AleydaSolis – Aleydasolis.com

Digital Marketing Expert Aleyda SolisΕκτός από τη φυσική της ομορφιά, η Aleyda εργάζεται ως σύμβουλος SEO μέσω της Orainti, όπου συμβουλεύει εταιρείες οποιουδήποτε μεγέθους και τοποθεσίας να βελτιώσουν την επισκεψιμότητά τους, το οργανικό search visibility και το Web ROI. Το Forbes την ενέταξε στη λίστα με τους “Top 10 Online Marketers to Follow”. Η Aleyda είναι expert σε technical, International και multi-device SEO projects, χάρη στην εμπειρία της που μετράει πάνω από 8 χρόνια στον τομέα του SEO.

Βρες την Aleyda Solis στα: TwitterLinkedIn

18. Bill Slawski– Seo by the Sea

Digital Marketing Expert Bill SlawskiΟ Bill είναι ένας από τους κορυφαίους SEO experts παγκοσμίως, με περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του SEO. Αυτή τη στιγμή είναι εκδότης στο SEO by the Sea και Director of Search Marketing του Go Fish Digital. Έχει εργαστεί τόσο για χάρη μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων, όσο και και εταιρείες του Fortune 500.

Βρες τον Bill Slawski στα: TwitterLinkedIn

19. Danny Brown – Dannybrown.me

Digital Marketing Expert Danny BrownTo “Parables of Business” έφερε τον Danny Brown στο προσκήνιο. Το πολυβραβευμένο αυτό blog έχει ονομαστεί από το HubSpot ως το κορυφαίο marketing blog στον κόσμο και έχει καταχωριστεί στα “Top 10 Social Media Blogs” από το Social Media Examiner για 3 συνεχόμενα χρόνια, αρχής γενομένης από το 2011. Το προσωπικό του blog είναι επίσης ο νικητής του “Best Social Media Blog” στα SXSW. Αυτό που κάνει τον Danny να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους είναι η ικανότητά του να έχει μια 360ο αντίληψη των πραγμάτων και να γίνεται όλο και καλύτερος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διεκπεραίωσης ενός project.

Βρες τον Danny Brown στα: TwitterLinkedIn

20. Kristi Hines – Kikolani.com

Digital Marketing Expert Kristi HinesΗ Kristi Hines έχει εργαστεί ως επαγγελματίας αλλά και freelancer blogger. Έχει αναπτύξει πολυάριθμα άρθρα, ebooks και how-to guides. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε γνωστά sites όπως το Social Media Examiner, Search Engine Watch και Search Engine Journal.

Βρες την Kristi Hines στα: TwitterFacebookLinkedIn

Κλείνοντας

Ο κόσμος του online marketing αλλάζει συνεχώς. Οι 20 αυτοί influencers είναι από τους πρώτους που αντιλαμβάνονται τις αλλαγές αυτές και τις αξιοποιούν στο μέγιστο. Κάνε subscribe στο newsletter τους και follow στα social media και μείνε στην κορυφή των εξελίξεων.

Αδυναμίες του οτιδήποτε έχει να κάνει με δεδομένα και...τα Τρίκαλα Κορινθίας! Ίσως είναι ο μοναδικός web developer στον κόσμο που έκανε στροφή προς το digital marketing! Δεν λέει ποτέ όχι στον καλό καφέ, στο gaming με φίλους και στη βόλτα κοντά στη θάλασσα.