Τα Top 7 Podcasts για Ecommerce που δεν θέλεις να χάσεις [+2 bonus]

Τα Top 7 Podcasts για Ecommerce που δεν θέλεις να χάσεις [+2 bonus]

Αν είσαι λάτρης των podcasts και δραστηριοποιείσαι στο χώρο του Ecommerce ή σκέφτεσαι να κάνεις τη δική σου Ecommerce επιχείρηση, σου παρουσιάζουμε τα top 8 (κατά την άποψή μας) podcasts που δεν θέλεις να χάσεις.

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πάντα, από knowledge sharing και best practices μέχρι inspiration και entertainment. Στο τέλος ακολουθεί bonus με +2 Ελληνικά podcasts που προτείνουμε.

1. Shopify Masters

Αν δραστηριοποιείσαι στο ecommerce, ποιος καλύτερος τρόπος για να μάθεις από μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου;

Στο Shopify Masters, οι hosts προσκαλούν επιτυχημένους entrepreneurs και ecommerce experts για να συζητήσουν τα εργαλεία που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας ακμάζουσας διαδικτυακής επιχείρησης. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από paid media και crowdfunding μέχρι market research και ambassador programs.

Standout episodes:

 • The One Data Insight That Doubled This Brand’s Sales.
 • How This Menswear Company Worked Past Major Breaking Points to Scale.
 • How to Grow Your DTC Business on a Budget.

2. Ecommerce Playbook

Εάν είσαι beginner στο χώρο του ecommerce και αναζητάς απλές, τακτικές συμβουλές, αυτό το podcast είναι αυτό που ψάχνεις.

Ο host Andrew Faris, πρώην CEO ενός ecommerce aggregator και τώρα VP of Growth σε ένα ecommerce growth agency, μοιράζεται το ταξίδι του με τους ακροατές, από τις πρόσφατες νίκες έως τις μεγάλες αποτυχίες.

Προσκαλεί επίσης συχνά entrepreneurs για να μιλήσουν για το ταξίδι τους στο ecommerce.

Standout episodes:

 • How Much Should I Spend on Ads?.
 • 21 AntiFragile Ecommerce Tactics.
 • Know Your Numbers (No, Your Real Numbers).

3. DTC Pod

Αν ξεκινάς ή εργάζεσαι σε ένα direct-to-consumer ecommerce business τότε πρέπει να ακούσεις αυτό το podcast.

Δημιουργήθηκε ειδικά για αυτό το target audience με στόχο να το βοηθήσει με όλες τις πτυχές ενός επιτυχημένου DTC business, όπως website conversion, paid media, brand awareness, influencer marketing, paid ads και άλλα.

Standout episodes:

 • Marketing Fyre Festival, The Viral Campaign of The Decade.
 • Kevin Wong, Lunar: Breaking into Big Box Retailers with Hard Seltzer CPG.
 • Shaun Brandt, Oddit: Conversion as a Service, Optimize DTC like a PM.

4. The 6 Figure Product Business Podcast

Χρησιμοποιώντας ένα workshop-style approach, αυτό το podcast κάνει deep dive σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας ενός πετυχημένου ecommerce business.

Η host, Kerrie A. Fitzgerald, είναι ecommerce business coach και digital marketing expert που δημιουργήσε τη δική της six-figure επιχείρηση και τώρα θέλει να βοηθήσει τους ακροατές να κάνουν το ίδιο.

Standout episodes:

 • Why Free Facebook Groups May Be Hurting Your Ecommerce Business.
 • How to Create a Cult-Like Following for Your E-Commerce Brand.
 • Key Elements for a Strong Ecommerce Brand with Duo Collective.

5. Female Startup Club

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το The Female Startup Club δημιουργήθηκε με γνώμονα τις γυναίκες – ειδικά τις γυναίκες entrepreneurs.

Ένα πράγμα που κάνει καλά αυτό το podcast είναι να εξισορροπεί το εκπαιδευτικό του περιεχόμενο με inspirational περιεχόμενο. Ένα επεισόδιο μπορεί να επικεντρωθεί στα τακτικά βήματα του organic marketing ενώ ένα άλλο μπορεί να επικεντρωθεί στο ταξίδι ενός founder στα 100 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Αν και το ecommerce δεν είναι το επίκεντρο, αποτελεί συχνά αντικείμενο συζήτησης με τους καλεσμένους founders και experts.

Standout episodes:

 • 3 Lessons That Turned This Failing Fashion Entrepreneur into an 8-Figure Founder.
 • 7 Women Pioneers Changing The Future of Feminine Health.
 • My 7 Worst Business Mistakes That Cost Me Thousands of Dollars.

6. My First Million

Έχεις φανταστεί ποτέ να βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο με επιτυχημένους entrepreneurs και venture capitalits ενώ κάνουν brainstorming για νέες επιχειρηματικές ιδέες; Το My First Million podcast κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα.

Στο MFM, οι co-hosts Sam Parr και Shaan Puri συζητούν τις τρέχουσες τάσεις στην αγορά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που εντοπίζουν. Παίρνουν επίσης συνέντευξη από άλλους επιτυχημένους επιχειρηματίες σχετικά με το πώς έφτασαν στην επιτυχία.

Αν και το συγκεκριμένο podcast δεν εστιάζει αποκλειστικά στο ecommerce, μπορεί να χρησιμεύσει ως έμπνευση για τους ακροατές που θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση ή απλά να πάρουν inspiration και να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από την επιχειρηματικότητα.

Standout episodes:

 • Billion Dollar Business Philosophies with HubSpot Co-Founder Dharmesh Shah.
 • How to Reverse Engineer Any Business.
 • How to Recruit A-Players to Small Companies.

7. The Glossy Podcast

Αν σε ενδιαφέρουν τα DTC ecommerce fashion brands και θες να έχεις εικόνα με ότι πιο latest συμβαίνει στο industry, μη χάσεις το The Glossy Podcast.

Αυτό το podcast εξερευνεί την επιρροή της τεχνολογίας στα industries του fashion και luxury. Ωστόσο, καλύπτει μια ευρεία θεματολογία όπως greenwashing, executive team changes και metaverse.

Standout episodes:

 • LVMH’s Earnings, Lululemon’s New Resale Program, Paris’ NFT Day.
 • Google Shopping’s Stephanie Horton: ‘Servicing the customer at every point of the journey is the goal.’
 • The Yes Founder Julie Bornstein on Building an ‘Industry-Changing’ Retail Platform.

Bonus: 2 Ελληνικά podcasts για ecommerce & digital marketing

1. Digital Jam

Τα λεγόμενα “ξαδέρφια” μας! Το Digital Jam είναι ένα αμιγώς Ελληνικό podcast με hosts τους Δημήτρη Ζαχαράκη και Δημήτρη Καλαϊτζή, με θεματολογία εστιασμένη γύρω από το digital marketing και το ecommerce. Κάθε μήνα, ο Σταύρος Θεοδωράτος από το δικό μας Grow-Digital, συμμετέχει σε ένα Newsfeed Episode όπου συζητάει με τους δύο Δημήτρηδες ότι πιο latest συμβαίνει στο digital marketing.

Standout episodes:

 • Απλά άκουσέ τα όλα!
 • Όλα τα Newsfeed by Grow-Digital episodes

2. Business Undercover

Άλλο ένα αγαπημένο αμιγώς Ελληνικό podcast με μια ευρεία ποικιλία θεματών digital marketing και ecommerce, ενώ πολύ συχνά ο Παντελής και ο Ορέστης φιλοξενούν μερικά από τους πιο γνωστούς επαγγελματίες και επιχειρηματίες του χώρου.

Standout episodes:

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.