Take a Look στα 10 Καλύτερα Εργαλεία για Social Media Management

Συν +1 Bonus εργαλείο που χρησιμοποιούμε στο Grow-Digital!

header-social-media-management-ergaleia-tools

Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι τις αρχές του 2014, η ζήτηση για θέσεις εργασίας που είχαν να κάνουν με social media management, παρουσίασε μια θεαματική αύξηση +1357% παγκοσμίως!

Αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι πλέον για τις επιχειρήσεις η διαχείριση των social media profiles τους, ώστε να φτάνουν σε σημείο να προσλαμβάνουν έναν, δύο ή και περισσότερους social media specialists για την εκτέλεση των καθηκόντων.

Είτε εργάζεσαι σε μια εταιρεία και διαχειρίζεσαι τα social media profiles της, είτε έχεις το δικό σου blog ή site -όπως ακριβώς και εμείς-, θα γνωρίζεις από πρώτο χέρι πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία διαχείρισης όλων των επιμέρους εργασιών που πρέπει να εκτελείς καθημερινά.

Δημιουργία περιεχομένου και sharing, προγραμματισμός των posts, engagement με άλλους χρήστες, διαχείριση των αρνητικών σχολίων και απαντήσεις σε δυσαρεστημένους πελάτες, έλεγχος του ανταγωνισμού… και η λίστα δεν τελειώνει! Και όλα αυτά, πολλαπλασιάζονται ανάλογα με τον αριθμό των social profiles που ελέγχεις.

(Don’t miss: 3 Social Media Design Tools για Σχεδιασμό Καταπληκτικών Εικόνων)

Ο μόνος τρόπος για να διευθύνεις αποτελεσματικά τα social media είναι μέσω της χρήσης εργαλείων, σχεδιασμένων αποκλειστικά για social media management. Με τη βοήθειά τους θα καταφέρεις να αυτοματοποιήσεις πολλές λειτουργίες και να εξοικονομήσεις πολύτιμο χρόνο και πόρους.

Τα εργαλεία που θα βρεις παρακάτω κάνουν όλα όσα προαναφέραμε και ακόμη περισσότερα. Κάποια διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους και άλλα έχουν λειτουργίες που δεν θα βρεις σε άλλο εργαλείο. Διάλεξε προσεκτικά αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο και απλά, κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη.

Bonus Tip: Στο τέλος του άρθρου θα βρεις αναλυτική παρουσίαση του δικού μας social media management εργαλείου και είμαστε σίγουροι ότι θα το λατρέψεις!

Πάμε όμως να δούμε τα 10 καλύτερα εργαλεία για social media management:

1. Hootsuite

Hootsuite social media management εργαλείοΤο Hootsuite είναι ένα enterprise εργαλείο για social media management που χρησιμοποιείται από σχεδόν 10 εκατομμύρια επαγγελματίες ανά τον κόσμο. Μέσω του Hootsuite μπορείς να προγραμματίσεις και να κάνεις ανάλυση στα δεδομένα των social media καμπανιών σου.

Μέσω ενός single dashboard της πλατφόρμας, σου δίνεται η δυνατότητα να διαχειριστείς όλα τα social profiles σου, κάτι που σημαίνει ότι θα έχεις τον πλήρη έλεγχο για το τι συμβαίνει σε κάθε ένα από αυτά.

Πέρα από τις paid εκδόσεις -που εξαρτώνται από τον αριθμό των users και των social profiles που θες να συνδέσεις- παρέχεται και Limited Free Plan όπου θα μπορείς να δοκιμάσεις τις λειτουργίες της πλατφόρμας.

  • Οι τιμές ξεκινάνε από $29/mo.

2. EveryPost

EveryPost social media management εργαλείο

To EveryPost είναι από τις πιο γνωστές social media publishing πλατφόρμες. Σου επιτρέπει να σχεδιάσεις οπτικό περιεχόμενο, να προγραμματίσεις τις δημοσιεύσεις σου και να τις μοιραστείς στο Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Pinterest και Tumblr. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο από iPhone και Android συσκευές! Τέλειο;

  • Πέρα από τη free έκδοση με περιορισμένες ωστόσο δυνατότητες, η αμέσως επόμενη ξεκινάει στα $9.99/mo.

3. Bit.ly

Bit.ly social media management εργαλείο

Το Bit.ly δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ίσως το δημοφιλέστερο url shortening εργαλείο με πολλές δυνατότητες και στο reporting. Είναι ιδανικό για το Twitter και άλλες πλατφόρμες, αφού σου επιτρέπει να συμπιέζεις τα urls που κοινοποιείς αλλά και να παρακολουθείς την απόδοσή τους (clicks, shares κλπ).

  • Μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου free account και να δεις αν σου ταιριάζει!

4. AgoraPulse

Agora Pulse social media management εργαλείοΤο AgoraPulse σου επιτρέπει να προγραμματίζεις τις δημοσιεύσεις σου στο Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ και Instagram, όλα σε ένα μέρος. Επίσης, το εργαλείο αυτό παρέχει δυναμικά reports και για τα τρία social networks. Μπορείς ακόμη να δημιουργήσεις τις δικές σου διαφημιστικές καμπάνιες!

  • Εκτός από τη free trial έκδοση, η αμέσως επόμενη ξεκινάει στα $49/mo.

5. Sprout Social

Sprout Social social media management εργαλείο

Το Sprout Social είναι μια κορυφαία πλατφόρμα διαχείρισης social media που παρέχει εργαλεία για engagement, publishing, analytics και επικοινωνίας για ομάδες όλων των μεγεθών.

Ενώ η εταιρεία παρέχει free trial για τους ενδιαφερόμενους, οι paid εκδόσεις της είναι πανίσχυρες, καθώς σου επιτρέπουν να διαχειρίζεσαι πολλαπλά Facebook και Twitter accounts.

Φυσικά, υποστηρίζει και αυτοματοποιημένες δημοσιεύσεις, διαχείριση posts κ.α.

  • Οι τιμές ξεκινάνε από $99 per user/mo.

6. Tailwind

Tailwind social media management εργαλείο

Το Tailwind είναι μια συλλογή social media marketing εργαλείων για τα Pinterest και Instagram. Είναι ιδανικό για bloggers, μικρές επιχειρήσεις και digital agencies.

Η φιλοσοφία του είναι λίγο διαφορετική σε σχέση με τα υπόλοιπα social media, καθώς είχε σχεδιαστεί αρχικά για το Pinterest, το οποίο είναι μια κατηγορία ‘social media’ από μόνο του. Οι χρήστες του Pinterest δεν σχολιάζουν συχνά όπως π.χ. στο Facebook, αλλά χρησιμοποιούν ως engagement signal τα Repins.

Η χρέωση στο Tailwind γίνεται ανά account, δηλαδή αν θες να το χρησιμοποιήσεις και για Pinterest αλλά και για το Instagram, θα χρειαστείς δύο accounts. Ωστόσο, πριν το αγοράσεις, φρόντισε να δοκιμάσεις την free trial έκδοση για να σιγουρευτείς ότι σου ταιριάζει.

  • Οι τιμές ξεκινάνε από τα $15/mo ανά account.

7. Tweepi

Tweepi social media management εργαλείο

Το Tweepi θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις και να προσεγγίσεις χρήστες βάση κριτηρίων όπως κοινά ενδιαφέροντα, ασχολίες ή hobby, ‘διαβάζοντας’ και αναλύοντας τα hashtags των χρηστών. Έτσι, θα καταφέρεις να τους στοχεύσεις προκειμένου να αυξήσεις τους followers σου αλλά και να ενισχύσεις το engagement μαζί τους.

  • Οι τιμές ξεκινάνε από $10.75/mo. Μπορείς ωστόσο να δοκιμάσεις και την free trial έκδοση.

8. Socedo

Socedo social media management εργαλείο

Το Socedo είναι ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο για lead generation στα social media και είναι συμβατό με Twitter και LinkedIn. Ο στόχος του είναι να εντοπίζει τα σωστά leads στα social media.

Πλέον, η αναζήτηση για qualified leads είναι πιο εύκολη από ποτέ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα βρεις και να τα προσθέσεις στο funnel σου.

  • Υπάρχει διαθέσιμη free trial έκδοση, ενώ για τα paid plans απαιτείται επικοινωνία με την εταιρεία.

9. eClincher

eClincher social media management toolΜε το eChlincher μπορείς να διαχειρίζεσαι πολλαπλά social media accounts, pages και groups, μόνο με ένα εργαλείο. Θεωρείται ιδανικό για social media managers, εταιρείες, marketing experts και digital agencies.

  • Οι τιμές ξεκινάνε από $15/mo.

10. Sendible

Sendible social media management εργαλείο

Το Sendible είναι ένα social media management εργαλείο φτιαγμένο ειδικά για agencies με διαφορετικούς πελάτες. Ανάμεσα στα features του, υπάρχει η δυνατότητα για πλήρες customization του dashboard του, ανάλογα με το branding για προσέλκυση νέων πελατών.

Διαθέτει πολλά integrations όπως το Canva και YouTube search.

  • Οι τιμές ξεκινάνε από $49/mo ενώ υπάρχει και free trial έκδοση.

Bonus Tool: Buffer

Buffer social media management εργαλείο

Παρακολουθείς τη σελίδα μας στο Facebook;

Αν όχι, σταμάτα-κάνε like-συνέχισε να διαβάζεις!!

Όπως θα διαπιστώσεις, κατά τη διάρκεια της ημέρας ανεβαίνουν διάφορα άρθρα σε όλα μας τα social profiles, ταυτόχρονα. Όλα αυτά γίνονται βάση προγραμματισμού μέσω του Buffer, ενός από τα πιο γνωστά social media management εργαλεία.

Τι ήταν αυτό που μας έκανε να το προτιμήσουμε ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα εργαλεία; Μα φυσικά το απλό του interface, η δυνατότητα για σύνδεση με 3 social media κανάλια (Facebook, Twitter, Google+ στην free έκδοσή του) και φυσικά τα built-in analytics που μας δίνουν πλήρη αναφορά για την απόδοση των posts μας σε όλες τις social media πλατφόρμες.

Μπορείς να προγραμματίσεις περισσότερα από 10 άρθρα μέχρι και ένα μήνα μετά και μπορείς να δεις σε preview mode πώς θα προβληθεί η κοινοποίησή σου.

Και επαναλαμβάνουμε, όλα αυτά παρέχονται στην free έκδοση!

Ωστόσο, ένα από τα αρνητικά του είναι ότι δεν περιλαμβάνει network engagement (messages κλπ) και γι’αυτό αρκετοί το χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία όπως το Agora.

Ευχαριστούμε Buffer!

Κλείνοντας

Η επιλογή των σωστών εργαλείων για social media management απαιτεί να έχεις καλή κατανόηση των αναγκών αλλά και των στόχων σου. Ενώ υπάρχουν πολλά εργαλεία εκεί έξω, μπορεί κάποια από αυτά να μην εξυπηρετούν το σκοπό σου.

Γράψε σε ένα χαρτί αυτό που χρειάζεσαι -κυρίως για εξοικονόμηση χρόνου- και δες ποια από αυτά τα εργαλεία μπορούν να βελτιώσουν τις ενέργειές σου στα social media.

Έτσι, θα βρεις σίγουρα το σωστό εργαλείο για να το αξιοποιήσεις κατάλληλα.

Έχεις ερώτηση; Drop us a line!

Grow Digital Team
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.