Πώς να Χρησιμοποιήσεις Video στο Email Marketing

Πώς να Χρησιμοποιήσεις Video στο Email Marketing

Open rate και click rate. Δυο βασικά metrics όταν αναφερόμαστε στο email marketing. Κάθε ένα από αυτά, αποτελεί την αρχή του email marketing funnel, και είναι στο χέρι σου να τα επηρεάσεις, με διαφορετικούς τρόπους!

Εκμεταλλευόμενος τη δυναμική και το engagement των videos, υπάρχουν πολλοί και έξυπνοι τρόποι να επηρεάσεις τα δυο παραπάνω metrics, να κάνεις περισσότερους παραλήπτες των emails σου να τα ανοίξουν, και φυσικά να κάνουν click στο περιεχόμενό σου.

Η προσθήκη videos στα emails σου, είναι ένας έξυπνος τρόπος να μετατρέψεις το βαρετό και συνηθισμένο περιεχόμενο, σε ψυχαγωγική εμπειρία για τους subscribers σου. Απόδειξη; Η MarTech Advisor δηλώνει ότι η προσθήκη videos στο περιεχόμενο των emails, μπορεί να αυξήσει το click rate έως και 300%.

Πώς θα το καταφέρεις; Δες παρακάτω μερικά tips & tricks και…ξεκίνα να τα εφαρμόζεις!

 1. Πρόσθεσε τη λέξη “video” στο subject line του email σου

  Φαντάσου να ξοδεύεις χρόνο (άρα και χρήμα) για ένα εκπληκτικό video για μια email marketing καμπάνια, μόνο για να διαπιστώσεις ότι τα emails σου δεν ανοίγονται ποτέ από τους παραλήπτες. Μεγάλο κόστος σε χρόνο, χρήμα, και φυσικά δυνητικές πωλήσεις. Εάν θέλεις οι subscribers σου να παρακολουθούν τα videos των emails σου, θα πρέπει πρώτα να τους ενημερώσεις ότι βρίσκονται εκεί, προσθέτοντας τη λέξη “video” στο θέμα του mail.

  Ένα ωραίο subject line (θέμα/επικεφαλίδα του email) θα προσελκύσει την προσοχή των subscribers σου, και θα τους ενθαρρύνει να ανοίξουν το email. Εάν αυτοί οι χρήστες διαβάσουν τη λέξη “video” στη γραμμή θέματος, θα γνωρίζουν ότι παίρνουν κάτι ιδιαίτερο από εσένα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το MediaPost, όταν οι marketers χρησιμοποίησαν τη λέξη “video” σε μια γραμμή θέματος, τα open rates αυξήθηκαν από 7% σε 13%.

 2. Ενσωμάτωσε το video στο email σου

  Δεν χρειάζεται να δυσκολεύεις τους subscribers σου στο να παρακολουθήσουν τα videos σου. Έτσι, αντί να παρέχεις στους χρήστες ένα link, καλώντας τους να το πατήσουν ώστε να οδηγηθούν σε μια landing page με το video σου, ενσωμάτωσε απευθείας το video μέσα στο email σου (video embed). Αυτό θα μειώσει κατά ένα βήμα -ή κλικ- τους χρήστες που θέλουν να δουν το video που τους προσφέρεις. Η αύξηση των views στο video σου, θα αυξήσει με τη σειρά του τις πιθανότητες που έχουν οι χρήστες για να κάνουν convert.

  Πολλές πλατφόρμες email marketing καθιστούν εύκολη την ενσωμάτωση video απευθείας στα emails. Κάποιες μπορούν ακόμη και να τραβήξουν μια μικρογραφία (thumbnail) από το video στο YouTube ή Vimeo, καθώς και ένα “play” button στην κορυφή. Αυτό είναι σημαντικό επειδή χωρίς αυτό το εικονίδιο, κάποιοι από τους subscribers σου ενδέχεται να μπερδέψουν το video για εικόνα.

  Μιλώντας για thumbnails, ας προχωρήσουμε στο επόμενο tip.video-thumbnail

 3. Χρησιμοποίησε ένα εντυπωσιακό thumbnail

  Ακόμη και αν το video είναι ενσωματωμένο απευθείας στο email σου, αν φαίνεται βαρετό, οι χρήστες δεν θα το παρακολουθήσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις ένα εντυπωσιακό thumbnail. Το thumbnail είναι το πρώτο πράγμα που οι χρήστες θα δουν, και είναι αυτό που θα τους ενθαρρύνει να χτυπήσουν το “play” button. Έτσι, το thumbnails θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο από το video, μαζί με ένα έξυπνο κείμενο που θα τραβήξει την προσοχή των subscribers.

  Δες παρακάτω το εντυπωσιακό παράδειγμα του Patagonia. Το thumbnail είναι εντυπωσιακό, και τραβάει την προσοχή. Η εταιρεία χρησιμοποιεί επίσης κείμενο στο thumbnail για να περιγράψει το τι αφορά.

  Θυμήσου ότι η δημιουργία ενός αυθεντικού thumbnail, χρησιμοποιώντας δικές σου εικόνες ή στιγμιότυπα από το video, είναι ένα best practice. Εάν χρησιμοποιείς stock photos, οι subscribers σου θα θεωρήσουν ότι το περιεχόμενο που παράγεις είναι κοινότυπο.patagonia video example

 4. Χρησιμοποίησε GIFs ή cinemagraphs

  Εκτός από τα παραδοσιακά videos, μη ξεχνάς να χρησιμοποιείς GIFs και cinemagraphs στα emails σου. Τα GIFs και τα cinemagraphs είναι το ίδιο engaging και διασκεδαστικά όσο τα videos. Επιπλέον, οι χρήστες δεν χρειάζεται απαραίτητα να πατήσουν το “play” για να τα παρακολουθήσουν.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός GIF και ενός cinemagraph; Το GIF είναι συνήθως μικρότερης διάρκειας frame από ένα video ή animation, σε λούπα. Τα cinemagraphs από την άλλη, δημιουργήθηκαν από δυο φωτογράφους, τους Kevin Burg και Jamie Beck, και είναι ένα mix από video και φωτογραφία. Είναι σαν ζωντανές εικόνες και η ποιότητά τους είναι κορυφαίας. (δες παράδειγμα παρακάτω)

  Τα cinemagraphs είναι μια μορφή τέχνης, που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να προσλάβεις κάποιον έμπειρο φωτογραφο ή video producer για να σου δημιουργήσει cinemagraphs. Ωστόσο, τα GIFs είναι πολύ πιο εύκολα στη δημιουργία, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Giphy, και είναι κατάλληλα για να εντυπωσιάσεις τους subscribers σου.

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.