Πώς να Προγραμματίσεις και να Δημοσιεύσεις Instagram Stories Μέσω Desktop

Πώς να Προγραμματίσεις και να Δημοσιεύσεις Instagram Stories Μέσω Desktop

Ιnstagram stories: Αποτελούν αναμφισβήτητα το πιο πετυχημένο χαρακτηριστικό του Instagram, καθώς 400+ εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν stories σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με το Instagram, 1 στα 3 stories στην εφαρμογή δημιουργείται από brands. Είναι προφανές λοιπόν ότι τα Instagram Stories λειτουργούν αποτελεσματικά τόσο για τους καθημερινούς χρήστες, όσο και για τις επιχειρήσεις.

Ποιο είναι το πρόβλημα με τα Instagram Stories για τους Social Media Managers;

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζoυμε καθημερινά είναι ο διαμοιρασμός του περιεχομένου στα Instagram stories, καθώς η δημοσίευση τους πρέπει να γίνει από κινητή συσκευή.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχεις δημιουργήσει μια πολύ καλή στρατηγική για Stories, πολύ καλά visuals, και είσαι έτοιμος να πας τα Instagram Stories σε άλλο επίπεδο. Έχεις ήδη αφιερώσει χρόνο στην παραγωγή περιεχομένου και θες να επικεντρωθείς σε πιο σημαντικά tasks.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να μεταφέρεις τα αρχεία από το desktop στο κινητό σου και στην συνέχεια να τα ανεβάσεις μέσω του κινητού σου στα Stories;

Προσωπικά το έχω κάνει πολλές φορές μέχρι που συνειδητοποίησα ότι πρέπει να βρω μια αποτελεσματική λύση για να μπορώ να επικεντρωθώ σε σημαντικότερα tasks.

Έψαξα λοιπόν και βρήκα ορισμένα hacks και εργαλεία τα οποία με έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Θέλω λοιπόν να μοιραστώ αυτά τα hacks και τα εργαλεία μαζί σου για σε βοηθήσω να γίνεις πιο παραγωγικός στη δουλειά σου.

#Δημοσίευσε τα Instagram Stories από το Desktop μέσω του Google Chrome

Το συγκεκριμένο hack το έμαθα μέσω των Instagram Stories των Social Bakers. (Αν δεν τους έχεις ήδη ακολουθήσει στο Instagram πρέπει να το κάνεις καθώς καθημερινά δημοσιεύουν τα τελευταία νέα για Social netwroks, tips, hacks και πολλά άλλα).

Το Google chrome λοιπόν σου δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσεις περιεχόμενο στα Instagram Stories μέσω του Desktop. Ας δούμε λοιπόν όλα τα βήματα ξεχωριστά.

Βήμα 1ο

Κάνε log in στο Instagram.com από το desktop σου

Βήμα 2ο

Άνοιξε τις ρυθμίσεις του Chrome και επέλεξε More Tools και στη συνέχεια επέλεξε Developer Tools.

Instagram Stories 2

Βήμα 3ο

Στα δεξιά υπάρχει το icon με τις κινητές συσκευές. Στα αριστερά θα δεις την επιλογή με τις κινητές συσκευές. Επίλεξε απλά μια από τις κινητές συσκευές και μείνε συνδεδεμένος στο home page σου.

Instagram Stories 3

Bήμα 4ο

Kάνε refresh το Instagram. Mε το που κάνεις refresh θα δεις στα αριστερά να εμφανίζεται το icon με την κάμερα. Επιλέγεις το icon με την κάμερα.

Instagram Stories 4

Voila! Tώρα μπορείς να επιλέξεις το story που θες να ανεβάσεις στο Instagram σαν να ήσουν στο κινητό σου.

Instagram Stories 6

Προσοχή! Πρέπει να ανεβάσεις αρχεία jpeg.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι μπορείς να προσθέσεις περιορισμένα stickers. Επίσης δεν μπορείς να προσθέσεις polls, emoji sliders και hashtags.

Κάτι τελευταίο. Το συγκεκριμένο hack σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις και κανονικό post από jpeg αρχεία πατώντας το κουμπί + όπως κάνεις και στην εφαρμογή του Instagram καθημερινά.

#Storrito το εργαλείο που σε βοηθάει να προγραμματίζεις Instagram Stories από το Desktop σου

Το Storrito το «ανακάλυψα» πρόσφατα. Μέσω του Storrito μπορείς γρήγορα και απλά να προγραμματίσεις ή να δημοσιεύσεις αμέσως τα Stories σου μέσω του Desktop.

Το Storrito έχει free και premium plans. Μέσω του free μπορείς να προγραμματίσεις ή να δημοσιεύσεις 10 stories ανά μήνα. Παρακάτω μπορείς να δεις όλα τα premium πακέτα.

Storrito

To καλύτερο στο αφήνω στο τέλος! Μέσω του storrito μπορείς να προσθέσεις stickers, hashtags, polls σαν να ήσουν στο smartphone σου!

Ελπίζω τα παραπάνω tips να σε βοηθήσουν με τα Instagram Stories. Θα χαρώ πολύ να μοιραστείς μαζί μου άλλα hacks που έχεις δοκιμάσει για τα Instagram Stories μέσω LinkedIn, Facebook ή μέσω Instagram. Σου υπόσχομαι να τα συμπεριλάβω σε επόμενο άρθρο! Μην διστάσεις να μου στείλεις μήνυμα για social media tips, hacks και συμβουλευτική. Θα χαρώ πολύ να σε βοηθήσω.

Ο Αντώνης ζει και εργάζεται στην Πράγα ως Social Media Marketer. Μεγάλες του αδυναμίες το Social Media Marketing, το Visual Marketing και το Branding. Τα ενδιαφέροντα του κινούνται γύρω από το Digital Marketing, την καινοτομία και τις startups (πρόσφατα έκανε launch το δικό του startup venture, το travelgogo) και τέλος τις νέες τεχνολογίες.