#MenoumeSpiti: 10 Skills που Μπορείς να Αναπτύξεις Remotely

Πώς θα επιστρέψεις από την καραντίνα με περισσότερη γνώση και skills!

#MenoumeSpiti: 10 Skills που Μπορείς να Αναπτύξεις Remotely

Ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της χώρας εργάζεται εδώ και κάποιες εβδομάδες από το σπίτι λόγω της καραντίνας. Ένα ποσόστο του δυναμικού αυτού, ελπίζοντας ότι αυτό το ποσοστό θα είναι μικρό, εργάζεται τόσο-όσο ώστε να ολοκληρωθούν τα καθημερινά tasks και τα short-term projects ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό ωστόσο που αυτές τις ημέρες κυνηγάει το κάτι παραπάνω, με έντονη την επιθυμία να μάθει νέα πράγματα, να αναπτύξει νέα skills και να ενισχύσει τις γνώσεις του ώστε να γυρίσει πιο ισχυρό πίσω στη δουλειά του όταν αυτή η κατάσταση με την πανδημία θα αποτελεί παρελθόν.

Έτσι και εμείς, μαζέψαμε 10 top in-demand skills μαζί με κάποιες προτεινόμενες πηγές που έχουμε ξεχωρίσει, από όπου μπορείς να ξεκινήσεις την εκμάθησή σου. Κάποια από αυτά τα online courses παρέχονται δωρεάν, και κάποια απαιτούν ένα μικρό ποσό ως αμοιβή. Ωστόσο, όλα τα courses που θα δεις παρακάτω είναι προσιτά για ένα μέσο εργαζόμενο και σε καμία περίπτωση δεν ξεφεύγουν από το φυσιολογικό “basic elearning” budget.

Value for money courses λοιπόν για τις ημέρες που #menoume spiti. Ready?

1. Excel

Το Microsoft Excel είναι ένα από τα σημαντικότερα office tools στον πλανήτη, και πλέον θεωρείται από τις περισσότερες εταιρείες ως βασική προϋπόθεση για έναν υποψήφιο υπάλληλο να γνωρίζει τις βασικές λειτουργίες του Excel, μεταξύ άλλων εργαλείων office. Αλλά πόσο καλά μπορείς να το χειριστείς; Πόσο άνετα νιώθεις να ολοκληρώσεις μερικές απλές πράξεις στο εργαλείο; Ανάλογα με το είδος της εργασίας σου και τις ανάγκες που πρέπει να καλύψεις σε επίπεδο excel, τα παρακάτω courses μπορούν να σε διδάξουν εις βάθος πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο το Excel, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου χρήσης του VBA για την αυτοματοποίηση χρονοβόρων εργασιών.

Προτεινόμενα online courses:

2. Data Science

Οι γνώσεις σε data science είναι more than welcome σε οποιοδήποτε κλάδο της τεχνολογίας και αν εργάζεσαι ή επιθυμείς να εργαστείς στο μέλλον. Όσο για τους professional data scientists; Είναι απλά περιζήτητοι! Python, R και πολλές άλλες γλώσσες προγραμματισμού μαζί με γνώσεις βασικής άλγεβρας είναι τα πρώτα που θα συναντήσεις σε οποιοδήποτε data science course και αν ακολουθήσεις. Από τον υπολογισμό απλών πράξεων, μέχρι την ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων, ο κόσμος του data science είναι μαγικός!

Προτεινόμενα online courses:

3. Copywriting

Το copywriting είναι ένα βασικό συστατικό μιας επιτυχημένης digital marketing ομάδας. Εξάλλου, λένε (και το στηρίζουμε) ότι “Content is The King”. Ευκαιρία λοιπόν να ακονίσεις τις γνώσεις σου πάνω στο copywriting, να δεις ποιες λέξεις ή φράσεις τραβάνε την προσοχή των χρηστών, ποιο ύφος ταιριάζει ανά industry, και πώς μιλάς διαφορετικά σε κάθε marketing κανάλι μέσα από αυτά τα courses. Όσο για το που μπορείς να δοκιμάσεις τα όσα έμαθες; Μα φυσικά στους δικούς σου social media λογαριασμούς..(just joking)!

Προτεινόμενα online courses:

4. Fast/Touch Typing

Δεν θα περίμενες να δεις την γρήγορη πληκτρολόγηση ή αλλιώς το τυφλό σύστημα σε μια λίστα σε top skills που μπορείς να αναπτύξεις από το σπίτι σου. Και ομως, η γρήγορη πληκτρολόγηση ήταν κάποτε ένα από τα πιο περιζήτητα skills της εποχής, που με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της χρήσης προσωπικών υπολογιστών σταμάτησε να έχει την αίγλη που είχε. Ωστόσο, εμείς το θεωρούμε ένα σημαντικό skill σε μια εποχή όπου η επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, chat πλατφορμών και η συμπλήρωση online εγγράφων κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος. Στο Far West του online communicating, είναι σημαντικό να είσαι γρήγορος!

Προτεινόμενα online courses:

5. Video Editing

Το DaVinci Resolve είναι ένα από τα δημοφιλέστερα δωρεάν video editing προγράμματα που κυκλοφορούν. Αν τώρα είναι η ώρα να τραβήξεις και να παράξεις videos, τα παρακάτω courses θα σε βοηθήσουν στο video editing, είτε κάνεις τα πρώτα σου βήματα, είτε είσαι αρκετά experienced στο συγκεκριμένο “sport”.

Προτεινόμενα online courses:

6. Ξένες Γλώσσες

Τι καλύτερο από το να μάθεις μια ξένη γλώσσα στον ελεύθερό σου χρόνο; Ή να εξασκήσεις τις ξένες γλώσσες που γνωρίζεις ήδη! Μέσω του διαδικτύου μπορείς είτε να ξεκινήσεις online εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, είτε να λύσεις ασκήσεις ακονίζοντας τις γνώσεις σου σε κάποια ήδη γνωστή ξένη γλώσσα, είτε να συνομιλίσεις με άτομα από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται να μάθουν την Ελληνική γλώσσα και προτίθενται να σε βοηθήσουν να μάθεις τη δική τους. Οι επιλογές πολλές, αλλά πάμε να δούμε ποιες έχουμε ξεχωρίσει!

Προτεινόμενα online courses:

7. Adobe Creative Cloud

Ενδιαφέρεσαι για photography και design; Αν ναι, τότε το Adobe Creative Cloud είναι η σουίτα εργαλείων που χρειάζεσαι! Αν και τα εργαλεία της Adobe αποτελούν ένα “ακριβό” σπορ, αρκετοί διαθέτουν αρκετά από τα δημοφιλέστερα εργαλεία της Adobe όπως Photoshop, Premier Pro, Illustrator κ.α. και θα θέλανε να αναπτύξουν τα skills τους και να πάνε ένα βήμα παραπέρα. Αν ανήκεις σε αυτούς, ή αν προτίθεσαι να αποκτήσεις ένα από τα εργαλεία της Adobe, είσαι στο σωστό μέρος!

Προτεινόμενα online courses:

8. Public Speaking

Το Public Speaking, η ομιλία δηλαδή μπροστά σε κόσμο είναι κάτι που τρομάζει πολλούς. Ωστόσο, όλοι κάποια στιγμή βρεθήκαμε στη θέση να παρουσιάζουμε κάτι μπροστά σε κόσμο, στον καθηγητή μας στο πανεπιστήμιο, στους συναδέλφους μας, στο μανατζέρ μας, στο διευθυντή μας, στο δάσκαλό μας, σε ένα συνέδριο ή σε μια παρουσίαση. Οι πρώτες φορές σίγουρα δεν ήταν το πιο ευχάριστο πράγμα που κάναμε, αλλά όλα είναι θέμα practice, και αυτό σκοπεύουν να κάνουν τα παρακάτω courses που αφορούν το public speaking!

Προτεινόμενα online courses:

9. Digital Marketing

Θα ήταν απίστευτο αν μπορούσε κανείς να μάθει μια ολόκληρη επιστήμη μέσα σε λίγες ώρες παρακολουθόντας μερικά online courses. Γενικά και όχι ειδικά, τα παρακάτω courses είναι μια καλή ευκαιρία είτε να ξεσκονίσεις μερικές γνώσεις πάνω στο digital marketing (content, SEO, copywriting, Social Media), είτε να προσεγγίσεις ένα παρακλάδι του το οποίο θα ήθελες να μάθεις τα βασικά, όπως conversion rate optimization. Σε κάθε περίπτωση, τα παρακάτω courses αποτελούν μια καλή πηγή από kickstarters που μπορεί να κρύβουν μυστικά ή tips and tricks που σου είχαν ξεφύγει.

Προτεινόμενα online courses:

10. Project Management

Οι project managers βρίσκονται σε σχεδόν σταθερή ζήτηση, καθώς οι εταιρείες στοχεύουν να είναι πιο ευέλικτες και αποδοτικότερες. Επίσης, το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον ζητάει από τους εργαζόμενους να διαθέτουν τα βασικά project management skills, για να φέρνουν εις πέρας projects ατομικά είτε ομαδικά, ασχέτως κλάδου.

Προτεινόμενα online courses:

Grow Digital Team
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.