Το Guest Posting Ως Ένα Αποτελεσματικό Link Building Tool

Το Guest Posting Ως Ένα Αποτελεσματικό Link Building Tool

Εάν ψάχνεις στρατηγικές για SEO για να ενισχύσεις την online παρουσία του site σου, είσαι στο σωστό μέρος. Ενώ οι αρχές του SEO αλλάζουν συνεχώς, προκειμένου να προσαμοστούν στους όλο και εξυπνότερους αλγορίθμους των μηχανών αναζήτησης, μια συγκεκριμένη στρατηγική εξακολουθεί να παραμένει αποτελεσματική.

Το Link Building εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους βελτιώσης των SERP rankings. Και ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος είναι να αποκτήσεις backlings μέσω guest posting. Σε αυτό τον οδηγό, θα σου δείξουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για αποτελεσματικό guest posting ως μέσο για link building.

Τι είναι το Guest Posting

Το guest posting ή guest blogging είναι η τεχνική της δημιουργίας και παράδοσης σχετικών και υψηλής ποιότητας δημοσιεύεσεων (άρθρων) σε άλλα blogs, ως τρόπος απόκτησης αναγνωρισιμότητας, δημιουργία καλών σχέσεων και προσέλκυση επισκεψιμότητας. Όπως έχουμε αναφέρει, τα links είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για τις μηχανές αναζήτησης όπως η Google, για να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο ένα site κάνει rank στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Με λίγα λόγια, η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Δημιουργείς περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που ακολουθεί τις οδηγίες και τα πρότυπα του “οικοδεσπότη” blogger. Με αυτόν τον τρόπο θα λάβεις ένα backlink σε αντάλλαγμα -μαζί με όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα (έκθεση σε νέους χρήστες, traffic, αναγνωρισιμότητα). Αυτό συνήθως τοποθετείται στο κάτω μέρος του blog, στο Authors Section.

Και γιατί οι bloggers επιτρέπουν σε άλλους ανθρώπους να δημοσιεύουν στα blogs τους; Είναι βασικά μια κατάσταση win-win. Πολλοί bloggers ενδιαφέρονται να έχουν υψηλής ποιότητας περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο blog τους, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσουν περισσότερη επισκεψιμότητα και θα βελτιώσουν το SEO score τος. Για τον guest poster, είναι μια ευκαιρία να αποκτήσεις υψηλής ποιότητας backlink από κάποιον που έχει ήδη εδραιωθεί στο συγκεκριμένο business ή industry.

Ποια είναι τα οφέλη του Guest Posting

Το guest posting μπορεί να βελτιώσει το SEO ενός site μέσω ορισμένων παραγόντων:

Υψηλής ποιότητας backlinks

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του blogging είναι ότι παρέχει σε ένα site, υψηλής ποιότητας backlinks. Ειδικά αν το περιεχόμενο αυτό δημοσιεύεται σε ένα high-authority blog που λαμβάνει μεγάλη επισκεψιμότητα. Και γιατί αυτό θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει; Τα backlinks είναι ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει τη θέση που εμφανίζεται το site σου στα αποτελέσματα αναζήτησης. Και σε ένα κόσμο όπου οι SEO πρακτικές αλλάζουν και εξελίσσονται μέρα τη μέρα, είναι σημαντικό να διατηρείς και να αφιερώνεις χρόνο σε τεχνικές που λειτουργούσαν και συνεχίζουν να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Link placement

Αυτό είναι κάτι που πολλοί guest bloggers μπορεί να παραβλέψουν. Συνήθως, τα links τοποθετούνται στο Author’s Section στο τέλος του άρθρου, μαζί με τη μίνι περιγραφή που χαρακτηρίζει τον εκάστοτε blogger. Αλλά αν μπορείς, προσπάθησε να ζητήσεις από τον ιδιοκτήτητη/administrator του blog να σου επιτρέψει να τοποθετήσεις ένα link στο main body του post σου, εκεί όπου περιβάλλεται από σχετικό περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να φαίνεται ως μια “ασήμαντη λεπτομέρεια”, αλλά είναι ένας επιπρόσθετος παράγοντας για το πώς οι μηχανές αναζήτησης θα κάνουν index τα links σου.

Σε καθιερώνει ως industry expert

Αυτό δεν επηρεάζει αναγκαστικά το SEO σου, αλλά ενισχύει την αναγνωρισιμότητα και την αξιοπιστία προς το δικό σου brand name, είτε αυτό είναι επιχείρηση είτε στοχεύει στην ανάδειξή σου ως επαγγελματία. Με τη συγγραφή περιεχομένου που είναι σχετικό και χρήσιμο για το κοινό σου, έχεις την ευκαιρία να καθιερωθείς ως industry expert. Και όταν το κάνεις, οι άνθρωποι θα πιστέχουν και θα σεβαστούν τα όσα γράφεις και μοιράζεσαι.

Πώς μπορείς να βρεις blogs που δέχονται guest posts

Υπάρχουν δύο τρόποι για να εντοπίσεις blogs που δέχονται guest posts. Μπορείς είτε:

  • Να αναζητήσεις blogs μέσω του internet, σε Google search, social media, λίστες και άλλα.
  • Να συνδεθείς με publishers και bloggers μέσω ειδικών ιστότοπων ή forums.

1. Web communities που επιτρέπουν υποβολές δημοσιεύσεων. Παρακάτω ορισμένα παραδείγματα:

  • Forbes
  • Mashable
  • Business Insider
  • Moz
  • Tech Crunch
  • The Guardian
  • Search Engine Land

2. Σύνδεση με άτομα που κάνουν ενεργό blogging

Αν και αποτελεί μια “old-school” μέθοδο, είναι πραγματικά αποτελεσματική και γρήγορη. Μέσα από τη χρήση forums ή social media, μπορείς να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους ή blogs που αφήνουν ανοιχτή την επιλογή του guest blogging. Μόλις το κάνεις, μπορείς ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσεις μαζί τους και να ζητήσεις μια συμβουλή, ή ακόμα και συνεργασία. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για την εδραίωση και την οικοδόμηση σχέσεων.

Takeaway

Το guest posting ακολουθείται τόσο από αρχάριους, όσο και από experts του χώρου, και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αποκτήσεις links υψηλής αξίας και ποιότητας, καθώς και να προσελκύσεις μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο site σου. Το guest posting είναι επίσης δωρεάν. Συμπερασματικά, αποτελεί μια win-win στρατηγική που μόνο καλό μπορεί να κάνει στην επιχείρησή σου.

About Michael:

Michael is an experienced leader and innovator with a long track record of successfully developing brands online. His proficiency in growing SaaS platforms, generating web traffic and global team building has aided in driving Newswire’s rapid growth. Michael strives to make press release Newswire the disrupter in the PR and Marketing space, allowing businesses to attract media attention without the need for high-priced agencies.

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.