Το DuckDuckGo Φτάνει τα 30 Εκατομμύρια Queries / Ημέρα

Η μηχανή αναζήτησης που εστιάζεται στην προστασία της ιδιωτικότητας, συνεχίζει να μεγαλώνει σταθερά!

Το DuckDuckGo Φτάνει τα 30 Εκατομμύρια Queries / Ημέρα

Το DuckDuckGo, μια private-focused μηχανή αναζήτησης, δημοσίευσε στο Twitter ότι έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ, φτάνοντας τα 30 εκατομμύρια search queries ανά ημέρα εντός της πλατφόρμας της (κατά μέσο όρο).

50% αύξηση! Η εταιρία αναφέρει ότι χρειάστηκαν σχεδόν 7 χρόνια για να φτάσει τις 10 εκατομμύρια αναζητήσεις σε μια ημέρα. Για να φτάσει τις 20 εκατομμύρια αναζητήσεις, χρειάστηκαν άλλα 2 χρόνια. Πλέον, λιγότερο από ένα χρόνο μετά, βρίσκεται στις 30 εκατομμύρια αναζητήσεις την ημέρα.

Το growth συνεχίζεται όπως φαίνεται και στο δημοσιευμένο traffic chart:

DuckDuckGo Traffic

Ο Gabriel Weinberg, ιδρυτής του DuckDuckGo, σχολίασε στο TechCrunch, “Μεγαλώνουμε κατά περίπου 50% το χρόνο σε σταθερό ρυθμό, επομένως σε ένα μακροοικονομικό επίπεδο δεν είναι κάτι το συναρπαστικό, απλώς οι αριθμοί γίνονται μεγαλύτεροι!”

Ο Weinberg συμπληρώνει, “Το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο το τελευταίο χρόνο, ειδικά τους 2 τελευταίους μήνες”.

Και γιατί αυτό έχει σημασία. Η μηχανή αναζήτησης του DuckDuckGo προσφέρει μια εναλλακτική λύση από τις υπηρεσίες των Google, Bing και άλλω μηχανών αναζήτησης που συλλέγουν και χρησιμοποιούν δεδομένα συμπεριφοράς (behavioral data) για στόχευση διαφημίσεων, τόσο εντός των υπηρεσιών τους, όσο και εκτός.

Σε σύγκριση με τις δεκάδες δισεκατομμύρια αναζητήσεις που επεξεργάζεται η Google καθημερινά, ο όγκος του DuckDuckGo αποτελεί μια στάλα στον ωκεανό. Ωστόσο, το σκάνδαλο του Cambridge Analytica, ο Γενικός Κανονισμός Προαστασίας Προσωπικών Δεδομένων της ΕΕ (GDPR) και άλλες συζητήσεις περί προσωπικών δεδομένων στις Η.Π.Α, έχουν δημιουργήσει σοβαρούς προβληματισμούς σχετικά με τα online δεδομένα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην άνθηση των private-centric υπηρεσιών.

ΠΗΓΗSearchEngineLand
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.