8 Τρόποι για να Αυξήσεις τους Followers σου στο Twitter

Της Μαρίας Παπαδούρη, Content Crafter | Social Media Consultant | Tech Savvy | Brand Enthusiastic, Founder of www.smwtips.com

8 Τρόποι για να Αυξήσεις τους Followers σου στο Twitter

Αν χρησιμοποιείτε το Twitter για επαγγελματικούς ή προωθητικούς σκοπούς, θα δείτε ότι χρειάζεται μια συνέπεια στα tweets που στέλνετε. Θέλετε να δημιουργήσετε μια συνεχώς αυξανόμενη βάση από followers, τους οποίους να ενημερώνετε συχνά μέσα στη μέρα, ούτως ώστε να δημιουργήσετε μια στενή σχέση μαζί τους.

Επίσης, πρέπει να είστε σε θέση να απαντάτε σε κάθε tweet ή reply που αφορά στο brand σας, καθώς έτσι ενισχύετε την παρουσία σας στο δίκτυο.

Maria Papadouri, Content Crafter | Social Media Consultant | Tech Savvy | Brand Enthusiastic, Founder of www.smwtips.com.

Follow me

Είναι πολύ λογικό να θέλετε να έχετε πολλούς followers οι οποίοι να ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες που έχετε να προσφέρετε. Εδώ θα δούμε τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεγαλώσετε τη λίστα των χρηστών που σας ακολουθούν και τα tweets σας να φτάνουν σε όλο και περισσότερο κόσμο:

1. Στέλνετε συχνά και με συνέπεια

Δεν αρκεί να κάνετε tweet μια φορά την ημέρα. Καθώς το χρονολόγιο των χρηστών γεμίζει απίστευτα γρήγορα, χρειάζεστε  4 με 12 tweets την μέρα για να σας βλέπουν όσοι σας ακολουθούν. Αφήνετε μια ώρα τουλάχιστον κενό ανάμεσα στα tweets για να μην θεωρηθείτε spammer.

2. Βάζετε πάντα εικόνες

Tweets με εικόνες πετυχαίνουν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, καθώς το μάτι πέφτει εύκολα πάνω. Εύκολα μπορεί κάποιος να σας δει και να σας ακολουθήσει, κυρίως αν χρησιμοποιείτε ωραία γραφικά.

3. Κάντε follow και retweets σε λογαριασμούς με τα ίδια ενδιαφέροντα

Τι καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε περισσότερους φανς; Να ακολουθείτε και να κάνετε retweets από άλλους διεθνείς λογαριασμούς με τα ίδια ενδιαφέροντα. Έτσι ο κόσμος που είναι follower σε εκείνους τους λογαριασμούς, θα ενημερωθεί και για τον δικό σας.

4. Κάντε tags

Όταν γράφετε ένα tweet και αναφέρετε έναν λογαριασμό (χρησιμοποιώντας το @username), αυτόματα όσοι ακολουθούν τον άλλο λογαριασμό σας βλέπουν. Δημιουργήστε σχέσεις με άλλους χρήστες του τομέα σας για να ενισχύσετε και τη δική σας παρουσία.

5. Χρησιμοποιείτε ένα δικό σας hashtag

Αν έχετε ένα δικό σας hashtag, να το χρησιμοποιείτε, καθώς αφήνει το αποτύπωμά σας σε ό,τι γράφετε. Επιπλέον, οι διάφορες μηχανές αναζήτησης κρατούν αρχείο με το ποιοι χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο hashtag, οπότε είναι καλό για να δείτε ποιοι αναφέρονται σε εσάς. Αν φτιάχνετε τώρα ένα, φροντίστε να είναι μικρό, για να μην σας “τρώει” πολλούς χαρακτήρες όταν το χρησιμοποιείτε.

6. Ελέγχετε ποιοι και γιατί σας κάνουν unfollow

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε πολλά unfollows μαζεμένα, τότε μάλλον κάτι λάθος κάνετε και πρέπει να επαναπροσδιορίσετε την τακτική σας. Πάντοτε να βλέπετε τις αντιδράσεις του κοινού σας και να μην το παρακάνετε με τα tweets ή να κάνετε συνεχώς επιθετικό marketing.

7. Λαμβάνετε υπόψη τα analytics

Μέσω του analytics.twitter.com μπορείτε να δείτε λεπτομερή περιγραφή της δραστηριότητάς σας στο δίκτυο και στα impressions και engagement που πετυχαίνουν τα tweets σας. Να τα κοιτάζετε για να βλέπετε τι πάει καλά και να δίνετε στο κοινό σας αυτά που βρίσκει ενδιαφέροντα.

8. Μην έχετε ενωμένα το Twitter με το Facebook και το Instagram

Συμφωνούμε ότι γλυτώνει πολύ χρόνο και κόπο, δεν παύει όμως να αφήνει μια ερασιτεχνική εντύπωση στους followers σας. Όταν έχω ενωμένο το Twitter στο Facebook και ό,τι ανεβάζω στο τελευταίο αυτόματα ανεβαίνει και στο Twitter, τότε δείχνουμε πως δεν έχουμε το χρόνο να ενημερώνουμε το Twitter μας. Επομένως γιατί κάποιος να μας ακολουθεί εκεί και όχι μόνο στο Facebook; Καλώς ή κακώς, κάθε δίκτυο έχει διαφορετικό κοινό και πρέπει να δείχνουμε ότι το σεβόμαστε.

Tα πιο πάνω είναι κάποιες συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στο να πάρετε και να κρατήσετε περισσότερους followers στο λογαριασμό σας. Αν έχετε κάτι να προτείνετε, μπορείτε να μας το αναφέρετε!

Μαρία Παπαδούρη

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.