Δημιούργησε Visual Περιεχόμενο με Αυτά τα Δωρεάν Εργαλεία

Ανακάλυψε πηγές με δωρεάν εικόνες, videos υψηλής ευκρίνειας αλλά και δωρεάν μουσική για να συνοδέψεις τις marketing ενέργειές σου!

Δημιούργησε Visual Περιεχόμενο με Αυτά τα Δωρεάν Εργαλεία

Από τη στιγμή που οι αλγόριθμοι στα Social Media αλλάζουν, πρέπει να προσαρμοστείς και εσύ σε αυτές τις αλλαγές, βρίσκοντας αποτελεσματικές λύσεις που θα βοηθήσουν την επιχείρησή σου να ξεχωρίσει σε όλα τα Social Media.

Κάποιες αποτελεσματικές λύσεις είναι: η δημιουργία video περιεχομένου και η δημιουργία visuals που μπορούν να τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών.

Εντάσσοντας το video, τα visuals, καθώς και τα infographics  στο Content Strategy της επιχείρησής σου, αυξάνεις το engagement με τους καταναλωτές στα Social Media όπως επίσης τα conversions και τα Leads.

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σου κάποια από τα καλύτερα δωρεάν online εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη δημιουργία visual περιεχομένου ικανού να τραβήξει τα βλέμματα των καταναλωτών στα Social media.

Θα σου δείξω χρήσιμα sites οπού μπορείς να βρεις εντυπωσιακές φωτογραφίες, free stock videos για το  επόμενο website ή landing page σου, αλλά και για τα Social videos της επιχείρησής σου.

Στο δεύτερο μέρος του άρθρου θα μοιραστώ μαζί σου διάφορα δωρεάν εργαλεία μέσω των οποίων μπορείς να δημιουργήσεις visuals για το  Instagram και το Facebook, και κάποια δωρεάν εργαλεία για να δημιουργήσεις  εντυπωσιακά infographics για διαδραστικά blog posts.

Δωρεάν  Stock Photos

Έχεις ετοιμάσει τη Social Media Strategy και το Social Media calendar της επιχείρησης σου και θες να βρεις φωτογραφίες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις visuals. Εάν το budget σου είναι περιορισμένο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιες δωρεάν stock φωτογραφίες για αρχή. Ας δούμε λοιπόν που μπορείς να βρεις δωρεάν stock photos.

1. Unsplash.com

To Unsplash είναι το αγαπημένο μου site για stock φωτογραφίες.  Στο unsplash μπορείς να βρεις εκατοντάδες φωτογραφίες, απλά πληκτρολογώντας τα keywords που σε αφορούν (π.χ. business, work, office κτλ.). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις φωτογραφίες στα  Social Media ή στο website σου. Αξίζει μια καθημερινή επίσκεψη.

2. Pexels.com

Το Pexels είναι άλλο website εύρεσης δωρεάν stock photos. Λειτουργεί όπως το unsplash με τη χρήση keywords.  Μπορείς να βρεις πολύ καλές φωτογραφίες για το επόμενο σου project ή τα Social Media.

3. Pixabay.com

Το Pixabay είναι το τρίτο αγαπημένο μου εργαλείο για εύρεση δωρεάν stock photos. Μπορείς να ανακαλύψεις πάνω από 1.3 εκατομμύρια δωρεάν stock ποιοτικές φωτογραφίες, videos, illustrations και διάφορα vectors τα οποία έχουν σχεδιαστεί από μια κοινότητα δημιουργικών ανθρώπων.

Δωρεάν Stock Videos

To Video Marketing είναι ένα δυνατό «όπλο» στα χέρια κάθε Social Media Marketer.

Σύμφωνα με την έρευνα του Hubspot σχετικά με το Video Marketing, το 81% των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν το video ως εργαλείο marketing.

Το video μπορεί επίσης να βοηθήσει την απόδοση της επιχείρησής σου. όπως για παράδειγμα την αύξηση της κατανόησης των προϊόντων/υπηρεσιών σου και την αύξηση των πωλήσεων.

Σε αυτό το σημείο θα μοιραστώ μαζί σου κάποια δωρεάν websites στα οποία μπορείς να βρεις δωρεάν stock videos για το επόμενο social video της επιχείρησής σου ή για το επόμενο landing page σου.

1. Pexels Videos

To Pexels, πέρα από stock  photos έχει και δωρεάν stock  videos. Μπορείς να ανακαλύψεις διάφορα videos για τα επόμενα σου project, πολύ απλά, με τη χρήση keywords.

2. Videvo

Το  Videvo  είναι to δεύτερο  αγαπημένο μου site για εύρεση  free stock videos. Μπορείς να βρεις διάφορα stock videos και motion graphics για κάθε χρήση. Αξίζει και αυτό μια καθημερινή επίσκεψη.

3. Viddezy

Το Viddezy  είναι το τελευταίο στην λίστα. Μπορείς να ανακαλύψεις εκατοντάδες videos, καθώς επίσης videos σε ποιότητα 4k για το επόμενο σου μεγάλο project.

Δωρεάν royalty μουσική για  video

Η μουσική είναι εκείνη που δημιουργεί τα κατάλληλα συναισθήματα στο θεατή στις διαφημίσεις και τα video. Φαντάσου ένα διαφημιστικό της coca-cola χωρίς μουσική. Θα είχε τα ίδια αποτελέσματα;

Στο τελευταίο μέρος του άρθρου θα μοιραστώ μαζί σου  δυο δωρεάν εργαλεία μέσω των οποίων μπορείς να βρεις δωρεάν royalty audio tracks για το επόμενο σου video.

1. Facebook Sound Collection

Ήξερες ότι το Facebook λάνσαρε το δικό του εργαλείο με δωρεάν μουσικά tracks; Είναι ένα νέο αποτελεσματικό δωρεάν εργαλείο για τους Marketers. Μέσω του Facebook Sound Collection μπορείς να ανακαλύψεις εκατοντάδες tracks διαφόρων ειδών μουσικής για το επόμενο video σου.

2. Youtube Audio Library

To YouTube Audio Library είναι ένα κανάλι στο YouTube και περιλαμβάνει δωρεάν μουσική για εμπορική χρήση. Μπορείς να βρεις πάνω από 1.000 τραγούδια διαφόρων ειδών μουσικής.

Tέλος μέρους πρώτου! Αναμένω τα σχόλια σου να μου πεις πως σου φάνηκαν τα παραπάνω εργαλεία.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχάσεις να κάνεις share.

Ο Αντώνης ζει και εργάζεται στην Πράγα ως Social Media Marketer. Μεγάλες του αδυναμίες το Social Media Marketing, το Visual Marketing και το Branding. Τα ενδιαφέροντα του κινούνται γύρω από το Digital Marketing, την καινοτομία και τις startups (πρόσφατα έκανε launch το δικό του startup venture, το travelgogo) και τέλος τις νέες τεχνολογίες.