Δημιούργησε Visual Περιεχόμενο με Αυτά τα Δωρεάν Εργαλεία (Μέρος 2ο)

Δημιούργησε ελκυστικό visual περιεχόμενο χρησιμοποιώντας αυτά τα δωρεάν εργαλεία!

Δημιούργησε Visual Περιεχόμενο με Αυτά τα Δωρεάν Εργαλεία (Μέρος 2ο)

Στο περασμένο άρθρο μου, αναφέρθηκα σε μερικά από τα καλύτερα online εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν στη δημιουργία online περιεχομένου για την επιχείρηση ή για το personal brand σου.

Στο δεύτερο μέρος θα ανακαλύψεις όλα εκείνα τα online εργαλεία που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις:

  • Γραφικά για Social Media Ads και για οργανικά posts χωρίς τη χρήση Photoshop ή Illustrator
  • Σύντομα video υψηλής ποιότητας για Social χρήση
  • Διαδραστικά infographics για blog posts και για Social Media

Είσαι έτοιμος; Ας ξεκινήσουμε…

A) Δωρεάν Design Εργαλεία για Social Posts

Αρχικά μπορείς να δεις κάποια visuals που χρησιμοποιώ στο Instagram μου. (Μη ξεχάσεις να με ακολουθήσεις).

Instagram Visuals

Έχεις φτιάξει το μηνιαίο σου Social Media Calendar, και ψάχνεις εργαλεία με τα οποία μπορείς να δημιουργήσεις γραφικά για οργανικά posts είτε Social Ads που θα  φέρουν ως αποτέλεσμα ποιοτικά leads και conversions;

Αλήθεια, χρειάζεσαι Photoshop ή Illustrator; Κατά τη γνώμη μου όχι, και θα σου εξηγήσω παρακάτω γιατί.

1. Canva.com

Το Canva είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις τη δημιουργία είτε των Facebook Ads είτε οργανικών posts. Εύκολο στην χρήση, με πολλές επιλογές (π.χ. έτοιμα templates, διαστάσεις για ads, posts, infographics, icons και Illustrations). Tι θα χρειαστείς; Να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό.

Canva design tool100M+ designs έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα του Canva. To εργαλείο αυτό σου δίνει επίσης τη δυνατότητα να αναπτύξεις Design Skills μέσω του Design School.

Στο Design School μπορείς να βρεις χρήσιμα άρθρα σχετικά με το Design, Content Marketing και το Branding.

2. Adobe Spark

Το Adobe Spark είναι το δεύτερο αγαπημένο μου εργαλείο για τη δημιουργία visuals. Μέσω του Adobe Spark μπορείς να δημιουργήσεις ελκυστικά γραφικά, videos, και animated Instagram Stories.

Κατά τη γνώμη μου το Spark είναι το απόλυτο δωρεάν Design tool. Εύκολο στην χρήση,  με πολλαπλές επιλογές.

Αν επίσης θες να δημιουργήσεις animated Instagram Stories που θα  έχουν υψηλό engagement, μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή στο smartphone σου και να ξεκινήσεις αμέσως.

3. Picmonkey.com

Το Picmonkey πολλοί το αποκαλούν Photoshop για Social Media Marketers.  Αποτελεί άλλο ένα δωρεάν εργαλείο, μέσω του οποίου μπορείς να επεξεργαστείς φωτογραφίες, να προσθέσεις effects,  και τέλος να εισάγεις κείμενα σε διάφορα quotes που θες να χρησιμοποιήσεις στα Social Media σου.

Τώρα έχεις τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις.

Τι γίνεται όμως μετά, που θα δημιουργήσεις τα visuals για το Facebook Ad σου; Θα πρέπει να ελέγξεις αν το γραφικό που δημιούργησες θα εγκριθεί από το Facebook.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι το Facebook έχει περιορισμό στο copy των γραφικών που χρησιμοποιείς για τα Facebook Ad σου. Απλά πρέπει να κάνεις upload το γραφικό σου στο Τext Overlay tool.

Facebook image checkerΑν έχεις μεγάλη έκταση κειμένου (για ακρίβεια αν το κείμενο καλύπτει πάνω από το 20% της εικόνας) δεν θα μπορέσεις να προσελκύσεις αποτελεσματικά το κοινό σου.

Καλό θα είναι λοιπόν να μην χρησιμοποιήσεις πολύ, κείμενο αν δεν χρειάζεται, αν πάλι είναι αναγκαίο φρόντισε να χρησιμοποιήσεις μικρής έκτασης κείμενο.

Β) Δημιουργία Video

Για την σημασία του Video περιεχομένου μιλήσαμε στο πρώτο μέρος του άρθρου. Δεν χρειάζεσαι να έχεις skills Adobe After Effects ή Adobe Premiere για να δημιουργήσεις υψηλής ποιότητας video.

Σε αυτό το σημείο θα μοιραστώ μαζί σου δυο αγαπημένα online εργαλεία για δημιουργία video.

1. Lumen5

To Lumen5 είναι το αγαπημένο μου δωρεάν εργαλείο για δημιουργία video.

Μέσω του Lumen5 μπορείς να μετατρέψεις τα blog post σου σε video. Πώς; Η πλατφόρμα του lumen5 χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη με σκοπό να βρει τα πιο σημαντικά στοιχεία του άρθρου σου και στη συνέχεια να τα «δέσει» με σχετικές εικόνες.

Μέσω του Lumen5 μπορείς να προσθέσεις φωτογραφίες, κείμενο, videos, καθώς και free royalty μουσική για τα videos σου.

2. Adobe Spark Video

Για το Adobe Spark μιλήσαμε παραπάνω. Μέσω του Adobe Spark μπορείς επίσης να  δημιουργήσεις video.

Η πλατφόρμα σου δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσεις τα δικά σου γραφικά, φωτογραφίες, video και να προσθέσεις φωνή, κείμενο και free royalty μουσική.

Υπάρχει όμως ένα μικρό θέμα για τη δωρεάν χρήση. Στο τέλος κάθε video εμφανίζεται το λογότυπο της Adobe. Αν θες να δημιουργήσεις video χωρίς το λογότυπο της Adobe  θα πρέπει να αγοράσεις το μηνιαίο πακέτο (γύρω στα 13 ευρώ ανά μήνα). Αξίζει να αναφερθεί ότι το μηνιαίο πακέτο σου δίνει περισσότερες δυνατότητες.

 

Γ) Δημιουργία Infographics

Τα Infographics είναι κατάλληλα για τα blog post σου. Είναι καλαίσθητα, διαδραστικά για την παρουσίαση στατιστικών, διαφόρων δεδομένων.

Τα infographics είναι κατάλληλα επίσης για το Pinterest και τις παρουσιάσεις σου.  Πώς όμως μπορείς να δημιουργήσεις infographics; Παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σου δυο αγαπημένα μου εργαλεία. Είμαι σίγουρος ότι θα τα αγαπήσεις και εσύ.

1. Piktochart

Το Piktochart είναι πρώτο στη λίστα μου. Μέσω του Piktochart μπορείς να βρεις δωρεάν templates και να τα επεξεργαστείς.  Τι μπορείς να δημιουργήσεις πέρα από infographics;

  • Παρουσιάσεις
  • Reports
  • Flyers
  • Posters

2. Infogr.am

Το infogr.am είναι δεύτερο στη λίστα μου. Εύκολο στη χρήση με πολλά δωρεάν templates. Mέσω του infogr.am πέρα από όμορφα infographics, μπορείς να δημιουργήσεις επίσης:

  • Reports
  • Διαγράμματα
  • Χάρτες

Tέλος του δεύτερου μέρους. Αναμένω τα σχόλια σου να μου πεις πως σου φάνηκαν τα παραπάνω εργαλεία. Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχάσεις να κάνεις share.

Θα χαρώ πολύ να μου πεις γεια στο Facebook | Instagram | LinkedIn

Αντώνης Σπυριδάκης
Ο Αντώνης ζει και εργάζεται στην Πράγα ως Social Media Marketer. Μεγάλες του αδυναμίες το Social Media Marketing, το Visual Marketing και το Branding. Τα ενδιαφέροντα του κινούνται γύρω από το Digital Marketing, την καινοτομία και τις startups (πρόσφατα έκανε launch το δικό του startup venture, το travelgogo) και τέλος τις νέες τεχνολογίες.