Το Google My Business Αφαιρεί Προσωρινά Λειτουργίες Λόγω COVID-19

Το Google My Business Αφαιρεί Προσωρινά Λειτουργίες Λόγω COVID-19

Η Google βάζει προσωρινά φρένο σε ορισμένες λειτουργίες του Google My Business ως αποτέλεσμα των περιορισμών που προκαλούνται από την κατάσταση με τον COVID-19.

“Κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς κατάστασης COVID-19, λαμβάνουμε μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία των μελών της ομάδας μας, και να μειώσουμε την ανάγκη εισόδου των ανθρώπων στα γραφεία μας. Ως αποτέλεσμα, ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένοι προσωρινοί περιορισμοί και καθυστερήσεις στο support προς τους χρήστες μας, καθώς δίνουμε προτεραιότητα σε πιο κρίσιμες υπηρεσίες.”

Προς το παρόν, αυτές οι λειτουργίες θα περιοριστούν προσωρινά ή θα καταργηθούν.

Reviews & Q&A

Το Google My Business δεν θα δημοσιεύει νέα reviews, απαντήσεις στα reviews, ή νέα Q&A μέχρι νεοτέρας. Οι υπάρχουσες κριτικές, οι απαντήσεις στα reviews, και τα Q&A θα εξακολουθούν να είναι ορατά.

Πιθανώς, κάθε πρόσφατα υποβληθέντα reviews, replies ή ερωτήσεις θα δημοσιευθούν τελικά όταν η Google διαθέσει τους πόρους για να το πράξει.

Σε μια δήλωση προς το Search Engine Journal, ο local marketing expert, Bill Hartzer, μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με την απόφαση για τον περιορισμό αυτών των λειτουργιών:

“Το πιο πιθανό είναι ότι η Google το πράττει αυτό επειδή θέλει να βεβαιωθεί ότι οι παρεχόμενες πληροφορίες είναι έγκυρες και προέρχονται από αξιόπιστες πηγές. Μπορώ μόνο να φανταστώ πόσο γρήγορα το Q&A θα μπορούσε ενδεχομένως να μη συμπεριληφθεί στις σταματημένες λειτουργίες, εάν επέτρεπαν σε κάποιον να απαντάει σε ερωτήσεις.”

Νέα listings, Claims και Verifications

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ομάδα υποστήριξης του Google My Business θα δώσει προτεραιότητα στην αναθεώρηση νέων listings, claims και verifications για επιχειρήσεις που σχετίζονται με την υγεία.

Αυτό σημαίνει ότι, με την Google να δίνει προτεραιότητα στις κρίσιμες υπηρεσίες, άλλα είδη επιχειρήσεων μπορούν να αναμένουν μια καθυστέρηση για τη δημοσίευση νέων listings, claims και verifications.

Business Information Edits

Η προτεραιότητα που δίνει η Google σε κρίσιμες υπηρεσίες θα επεκταθεί και στην αναθεώρηση του business information editing.

  • Αυτό περιλαμβάνει κριτικές για:
  • Αλλαγές σε ανοίγματα και κλεισίματα
  • Ειδικές ώρες
  • Προσωρινά κλεισίματα
  • Business descriptions
  • Business attributes

Αν η επιχείρησή σου δεν παρέχει μια κρίσιμη υπηρεσία που σχετίζεται με την υγεία, τότε μπορεί να περάσει λίγος χρόνος για τη δημοσίευση αλλαγών που έκανες πρόσφατα.

Τα Google Posts δεν επηρεάζονται

Όπως φαίνεται μέχρι σήμερα, η Google δεν περιορίζει τη λειτουργικότητα των Google posts. Αυτό σημαίνει ότι αν έχεις νέες ενημερώσεις να μοιραστείς με τους πελάτες σου, μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις το GMB listing σου για να δημοσιεύσεις αναρτήσεις.

Αυτό μπορεί να αλλάξει όσο περνάει ο καιρός, επειδή οι καταστάσεις που ζούμε είναι απρόβλεπτες. Επωφελήσου από τα Google Posts όσο αυτά είναι διαθέσιμα.

ΠΗΓΗsearchenginejournal
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.