4 Social Media Marketing Influencers Που Πρέπει να Κάνεις Follow

Ακολούθησε τους τέσσερις μεγαλύτερους social media marketing influencers και "μάθε" τα μυστικά της επιτυχίας τους!

4 Social Media Marketing Influencers Που Πρέπει να Κάνεις Follow

Εδώ και λίγα χρόνια παρακολουθούμε μια στροφή στο digital marketing που αφήνει λίγο στην άκρη τις μηχανές αναζήτησης και τους αλγόριθμους, και στρέφεται προς τη δημιουργία μιας πελατοκεντρικής σχέσης με τους καταναλωτές.

Πλέον, οι digital marketing experts δεν βελτιστοποιούν μόνο ως προς τις μηχανές αναζήτησης, αλλά και ως προς τους ανθρώπους.

Τα brands που έχουν ισχυροποιήσει τη θέση τους στο εμπόριο, βάση της “social φωνής” τους και του engagement με τους καταναλωτές, είναι ήδη αρκετά βήματα μπροστά από τους ανταγωνιστές τους.

Ως αποτέλεσμα, το online περιεχόμενο και οι SEO στρατηγικές έχουν μετατοπιστεί σε υψηλής ποιότητας περιεχόμενο και user experience metrics.

Αυτή η σταδιακή μετατόπιση του digital marketing, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη κυριαρχία των social media, οδήγησε στην άνοδο των social media influencers.

Κάτι που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς, είναι ότι το influencer marketing αρχίζει και έχει όλο και μεγαλύτερη επιρροή στο  Search Engine Optimization.

Όλο και περισσότερα brands αναζητούν influencers που να απευθύνονται στο target κοινό τους. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να συμβαδίσεις με αυτό το trend παρά να ακολουθήσεις του μεγαλύτερους influencers που επηρεάζουν το χώρο του digital marketing.

Παρακάτω θα γνωρίσεις -αν και πιστεύουμε τους ξέρεις ήδη- τους τέσσερις πιο γνωστούς social media marketing influencers, και καλό είναι να τους κάνεις follow σε όλα τα κανάλια.

Πιστέψτε μας, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρίσκεσαι συνεχώς up-to-date και να μαθαίνεις ανά πάσα όλα τα trends. Ας τους δούμε λοιπόν:

1. Aaron Lee (@AskAaronLee)

Social media marketing influencer Aaron LeeΜε πάνω από ένα εκατομμύριο Twitter followers και τη 5η θέση στο Forbes 2013 50 Top Power Influencer List, ο Aaron Lee είναι ένας από τους πιο σεβαστούς social media influencers παγκοσμίως. Ο Aaron είναι ένας καταπληκτικός συγγραφέας και τα άρθρα του φιγουράρουν συχνά σε μεγάλους ηλεκτρονικούς εκδοτικούς οίκους όπως το Mashable και το Huffington Post. Με βάση την εμπειρία του και μέσω του lifestyle blog του, Short of Height, o Aaron διανέμει ανεκτίμητες συμβουλές για τη δημιουργία και τη διατήρηση του online personal brand.

 

2. Gary Vaynerchuk (@garyvee)

Social media marketing influencer Gary Vee

Best seller author, επιτυχημένος entrepreneur και ίσως ο κορυφαίος social media influencer αυτή τη στιγμή. Τα podcasts, τα άρθρα και τα social posts του Gary, αποτελούν πηγή γνώσης για όσους θέλουν να κατανοήσουν τη δύναμη του video στο σημερινό digital τοπίο. Τα εύχρηστα και περιστασιακά του άρθρα προσφέρουν ειλικρινείς απόψεις και ρεαλιστικές στρατηγικές για την οικοδόμηση ενός brand online. Η ισχυρή του παρουσία ξεχωρίσει ιδιαίτερα στο LinkedIn και στο Twitter.

 

3. Jason Eng (@JasonEng_)

Social media marketing influencer Jason EngΟ Jason είναι ο Lead of Content του τμήματος Developer External Relations της IBM. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι περνάει τις μέρες του προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα online community και μια ανανεωμένη παρουσία για μία από τις παλαιότερες εταιρείες τεχνολογίας στον πλανήτη, μπορείς να υποθέσεις ότι ο Jason έχει βαθιά γνώση των digital επικοινωνιών. Η ζωή του είναι γεμάτη αποσπάσματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται τα social media και του πώς μπορείς να δημιουργήσεις μια αφοσιωμένη και παθιασμένη κοινότητα γύρω από την υπηρεσία ή το προϊόν σου.

 

4. Mari Smith (@MariSmith)

Social media marketing influencer Mari Smith

Έχει χαρακτηριστεί ως “Queen of Facebook” και θεωρείται ως μια από τους ισχυρότερους influencers στις περισσότερες social media πλατφόρμες. H Mari προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό επαγγελματικών και προσωπικών γνώσεων για τη ζωή και την εργασία. Η κοινωνικότητά της είναι ένα πραγματικό παράδειγμα ποιοτικού περιεχομένου που δημιουργεί engagement και επιρροή. Οι συμβουλές της είναι απλές, πρακτικές και εξαιρετικά εφαρμόσιμες.

 

Κάνε follow τους παραπάνω influencers και δεν θα χάσεις! Τα insights και το περιεχόμενο που μοιράζονται θα σε βοηθήσουν να διευρύνεις τους digital ορίζοντες σου και να μάθεις τεχνικές, tips, strategical thinking, tools και άλλα, για να τα  αξιοποιήσεις στις δικές σου, προσωπικές ενέργειες.

Υ.Γ Αφού τους ακολουθήσεις όλους αυτούς, κάνε και ένα follow το grow-digital.gr, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Δεν είμαστε και εμείς άλλωστε, ανερχόμενοι influencers;

ΠΗΓΗsocialmediaexplorer
Grow Digital Team
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.