Οι Δαπάνες στο Online Video Ξεπέρασαν τα Banner Ads

Η συνεχιζόμενη αύξηση της δημοτικότητας του online video είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στο τοπίο του digital advertising που συμβαίνει την τελευταία δεκαετία.

Τώρα, σύμφωνα με το Internet Advertising Bureau (IAB) και την PwC, οι διαφημιστικές δαπάνες στο online video ξεπέρασαν τις αντίστοιχες για τα banner ads στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την έκθεση Digital Adspend, το πρώτο εξάμηνο του 2017 οι advertisers ξόδεψαν £669 εκατομμύρια λίρες σε online διαφημίσεις, γνωρίζοντας 46% αύξηση year-on-year. Το spend σε banner ads εντωμεταξύ, μειώθηκε κατά 2%, σε £685 εκατομμύρια.

Το video εξακολουθεί να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή διαφήμισης, αντιπροσωπεύοντας πλέον το 35% όλων των δαπανών σε display advertising.

“Ο χρόνος που περνούν οι άνθρωποι στην παρακολούθηση online video, έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια”, δηλώνει ο CEO της IAB, Jon Mew.

“Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το video είναι τώρα το πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενο format διαφήμισης, καθώς οι advertisers θέλουν να αξιοποιήσουν το μεταβαλλόμενο τρόπο με τον οποίο οι χρήστες καταναλώνουν περιεχόμενο”.

Το online spend ανά κανάλιΟι άνθρωποι συνεχίζουν να επιλέγουν το κινητό ως τον καλύτερο τρόπο για να παρακολουθήσουν video στο διαδίκτυο, με το χρόνο που αφιερώνουν να παρακολουθούν μικρά video clips να εκτοξεύεται από 51 λεπτά την εβδομάδα, σε 2 ώρες και 21 λεπτά τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο μισός χρόνος που δαπανάται στο internet, στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι μέσω smartphones. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί το μερίδιο των κινητών τηλεφώνων σε ad spend, από 35% σε 43% (περίπου £2.37 δισεκατομμύρια λίρες) και αποτελεί 57% του συνόλου δαπάνης σε display ads.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το mobile είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας στο digital spend” δήλωσε ο Ian James, GM International, Verve.

“Το location-based advertising έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την ανάπτυξή του ακόμη περισσότερο, έχοντας κατά νου ότι ήδη η πλειοψηφία των brands χρησιμοποιούν location data για να στοχεύσουν τους πελάτες τους.”

Το display advertising παρουσίασε αύξηση 18%, αγγίζοντας τα £2 δις λίρες, ενώ το Search συνεχίζει να κυριαρχεί στην ψηφιακή διαφήμιση με £2.8 δις λίρες.

Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές δαπάνες ψηφιακής διαφήμισης ξεπέρασαν τα £5.56 δις λίρες τους πρώτους έξι μήνες του 2017.

Σε ότι αφορά το video advertising, οι δαπάνες σε outstream/social in-feed σχεδόν διπλασιάστηκαν, κάτι που το καθιστά ως το πιο δημοφιλές format καλύπτοντας το 52% του video spend. Αυτό σημαίνει ότι έχει ξεπεράσει τα pre-and post-roll ads, τα οποία αποτελούν πλέον το 44% του συνόλου.

“Η εκτόξευση του oustream αποτελεί απάντηση στην απαίτηση για διαφάνεια στη διαφήμιση. Για τα brands και τα agencies, αυτό σημαίνει την καθαρότητα και την εγγύηση των διαφημίσεων,” δήλωσε ο Justin Taylor, UK MD του Teads.

Το Mobile spend ανά κανάλι