Ενίσχυση $340 Εκ. σε Google Ads Προσφέρει η Google για Διαφημιζόμενους

Η Google ανακοίνωσε την προσφορά διαφημιστικών credits για διαφημιζόμενους. Τα δωρεάν credits θα είναι διαθέσιμα για χρήση!

Ενίσχυση $340 Εκ. σε Google Ads Προσφέρει η Google για Διαφημιζόμενους

$340 εκατομμύρια σε free credits υποσχέθηκε να εκταμιεύσει η Google για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων εν όψει της κατάστασης που επικρατεί σε παγκόσμια κλίμακα για τον κορονοϊό. Τα credits αυτά θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα Google Ads accounts των διαφημιζόμενων τους επόμενους μήνες.

  • Ισχύουν μόνο για υφιστάμενους διαφημιζόμενους

Τα free credits θα είναι διαθέσιμα μόνο για υφιστάμενους διαφημιζόμενους μόνο, και πιο συγκεκριμένα για όσους λογαριασμούς ήταν ενεργοί τον τελευταίο χρόνο. Μέσα από το Google Support, η εταιρεία αναφέρει ότι θα είναι διαθέσιμα για όσους διαφημιζόμενους ήταν ενεργοί από την αρχή του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, στη σελίδα αυτή αναφέρεται κατά λέξη:

“SMBs who have been active advertisers since January 1, 2019 will see a credit notification appear in their Google Ads account in the coming months.”

Αυτό σημαίνει ότι νέοι λογαριασμοί που ανοίγονται τώρα, ή δεν πληρούν τα κριτήρια που αναφέρονται, δεν θα έχουν δικαίωμα χρήσης των free credits.

Επίσης, δεν γίνεται λόγος για το ακριβές ποσό που θα χορηγείται σε κάθε διαφημιζόμενο.

  • Έχουν ημερομηνία λήξης

Τα credits αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μέσα στο 2020, δεν μεταφέρονται για τον επόμενο χρόνο.

  • Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν;

Τα Google Ad credits μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις διαφημιστικές πλατφόρμες της Google.

Σύμφωνα με την εταιρεία:

“These ad credits will be applicable across the Google Ads platform including Search, Display, and YouTube as well as all campaign types.”

  • Πότε θα είναι διαθέσιμα;

Σύμφωνα με τη Google, τα ad credits δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμα. Η Google εξηγεί ότι την παρούσα ανακοίνωση θα ακολουθήσουν ενέργειες πάνω στις οποίες δουλεύει αυτή τη στιγμή. Η support σελίδα της Google αναφέρει ότι η ειδοποίηση για τα ad credits θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγές:

Grow Digital Team
We Are Digital! Είμαστε το μεγαλύτερο Digital Marketing & eCommerce news blog στην Ελλάδα και φέρνουμε στην οθόνη σου οτιδήποτε φρέσκο παίζει σε SEO, Performance & Digital Marketing, AI, Analytics και άλλα.