Η Google Λανσάρει Νέο Hub για τις Κορυφαίες Προϊοντικές Αναζητήσεις

Η Google Λανσάρει Νέο Hub για τις Κορυφαίες Προϊοντικές Αναζητήσεις

Η Google εγκαινίασε ένα νέο hub για τους marketers για να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τα top trending προϊόντα σε αναζητήσεις σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τον κλάδο που ανήκουν.

Το Google Shopping 100 υποδεικνύει τα προϊόντα που είδαν πρόσφατα μια αύξηση στις αναζητήσεις στις ΗΠΑ. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτά δεν είναι απαραίτητα οι κορυφαίες αναζητήσεις προϊόντων συνολικά, αλλά πρόκειται για προϊόντα που παρουσιάζουν αύξηση στη δημοτικότητά τους.

“Πέρα από τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα, έχουμε επισημάνει μερικές από τις κορυφαίες κατηγορίες για δώρα διακοπών, όπως τεχνολογία, εργαλεία κουζίνας, παιχνίδια και άλλες συλλογές. Βλέπουμε πολλές ζεστές γούνινες μπότες σε αξεσουάρ και ενδύματα, ενώ στα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα βλέπουμε μια μεγάλη ζήτηση για ηλεκτρικές σκούπες τελευταίας τεχνολογίας.”

Ενώ η περίοδος των διακοπών είναι μια κατάλληλη στιγμή για να λανσάρει η Google το Shopping 100, είναι πιθανό ότι θα μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιηθεί για να ανακαλύψει τις τάσεις αναζήτησης προϊόντων καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Google Shopping 100 για να εμπνευστούν για το επόμενο δώρο τους, συγκρίνοντας τις τιμές διαφόρων διαδικτυακών εμπόρων λιανικής πώλησης και ανακαλύπτοντας αν ένα προϊόν βρίσκεται σε απόθεμα σε ένα κοντικό κατάστημα. Οι marketers μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να συμβαδίσουν με το τι είναι αυτό που ενδιαφέρει τους καταναλωτές, ώστε να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες για να κάνουν πράγματα όπως δημιουργία περιεχομένου, affiliate marketing, PPC κ.α.

Το Google Shopping 100 παρουσιάζει προϊόντα στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Tech/Electronics
  • Kitchen
  • Toys & Games
  • Accessories & apparel
  • Gaming
  • Sports & fitness
  • Home goods
  • Personal care

Ο χρόνος θα δείξει αν το portal αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σίγουρα θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των marketers. Ελπίζουμε να το δούμε σύντομα και στην Ευρώπη με δεδομένα χρήσιμα και για την Ελλάδα!

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.