Η Google Ξεκινάει το Mobile-First Indexing σε Περισσότερα Sites

Ιστοσελίδες που ακολουθούν τα best practices για το mobile-first index, θα μεταφέρονται άμεσα, με την Google να στέλνει ειδοποιήσεις μέσω Search Console.

Η Google Ξεκινάει το Mobile-First Indexing σε Περισσότερα Sites

Η Google ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για το launch του mobile-first indexing σε περισσότερα sites.

Αυτή η ενέργεια αφορά μόνο sites που ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές του mobile-first indexing, σύμφωνα με την Google.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Google επιβεβαίωσε ότι μετακινεί μεγάλο αριθμό ιστότοπων στη διαδικασία του mobile-first indexing.

Η Google ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι ένας περιορισμένος αριθμός ιστότοπων είχε μετακινηθεί ήδη.

Αλλά η πιο πρόσφατη ανακοίνωση της Google το κάνει και ακούγεται σαν να έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία του mobile-first indexing σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Η Google δήλωσε ότι θα ειδοποιήσει τους webmasters / ιδιοκτήτες ιστότοπων ότι τα sites τους μεταφέρονται στη mobile-first indexing διαδικασία, μέσω μηνύματος στο Google Search Console.

Παρακάτω, ακολουθεί ένα παράδειγμα μιας τέτοιας ειδοποίησης:

 

mobile first indexing

 

Η Google δήλωσε επίσης ότι “οι ιδιοκτήτες ιστότοπων θα δουν ένα σημαντικά αυξημένο crawl rate από το Smartphone Googlebot. Επιπλέον, η Google θα εμφανίζει τη mobile version των σελίδων στα Search results και στις cached σελίδες της Google.”

Τι είναι το mobile-first indexing;

Η Google αναφέρει ότι έχει να κάνει με το πώς οι crawlers ανιχνεύουν το site σου. Η Google θα έχει μόνο ένα ευρετήριο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ανιχνεύει και δημιουργεί αυτό το ευρετήριο θα βασίζεται σε μια mobile-first experience. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

“Για να ανακεφαλαιώσουμε, τα συστήματα που είναι υπεύθυνα για το crawling, indexing και ranking χρησιμοποιούσαν συνήθως την desktop έκδοση του περιεχομένου μιας σελίδας, η οποία μπορεί να προκαλούσε προβλήματα σε χρήστες που αναζητούν από κινητά (ειδικά όταν αυτή η έκδοση είναι πολύ διαφορετική από την έκδοση για κινητά). Το mobile-first indexing σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουμε τη mobile version της εκάστοτε σελίδας για ευρετηρίαση και κατάταξη, για να βοηθήσουμε κυρίως τους mobile χρήστες μας να βρουν αυτό που ψάχνουν.”

H Google έχει ένα λεπτομερές developer document σχετικά με το mobile-first indexing.

Grow Digital Team
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.