Η Google Ξεκινάει το Mobile-First Indexing σε Περισσότερα Sites

Ιστοσελίδες που ακολουθούν τα best practices για το mobile-first index, θα μεταφέρονται άμεσα, με την Google να στέλνει ειδοποιήσεις μέσω Search Console.

Η Google Ξεκινάει το Mobile-First Indexing σε Περισσότερα Sites

Η Google ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για το launch του mobile-first indexing σε περισσότερα sites.

Αυτή η ενέργεια αφορά μόνο sites που ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές του mobile-first indexing, σύμφωνα με την Google.

Advertisement

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Google επιβεβαίωσε ότι μετακινεί μεγάλο αριθμό ιστότοπων στη διαδικασία του mobile-first indexing.

Η Google ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι ένας περιορισμένος αριθμός ιστότοπων είχε μετακινηθεί ήδη.

Αλλά η πιο πρόσφατη ανακοίνωση της Google το κάνει και ακούγεται σαν να έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία του mobile-first indexing σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Η Google δήλωσε ότι θα ειδοποιήσει τους webmasters / ιδιοκτήτες ιστότοπων ότι τα sites τους μεταφέρονται στη mobile-first indexing διαδικασία, μέσω μηνύματος στο Google Search Console.

Παρακάτω, ακολουθεί ένα παράδειγμα μιας τέτοιας ειδοποίησης:

 

mobile first indexing

 

Η Google δήλωσε επίσης ότι “οι ιδιοκτήτες ιστότοπων θα δουν ένα σημαντικά αυξημένο crawl rate από το Smartphone Googlebot. Επιπλέον, η Google θα εμφανίζει τη mobile version των σελίδων στα Search results και στις cached σελίδες της Google.”

Τι είναι το mobile-first indexing;

Η Google αναφέρει ότι έχει να κάνει με το πώς οι crawlers ανιχνεύουν το site σου. Η Google θα έχει μόνο ένα ευρετήριο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ανιχνεύει και δημιουργεί αυτό το ευρετήριο θα βασίζεται σε μια mobile-first experience. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

“Για να ανακεφαλαιώσουμε, τα συστήματα που είναι υπεύθυνα για το crawling, indexing και ranking χρησιμοποιούσαν συνήθως την desktop έκδοση του περιεχομένου μιας σελίδας, η οποία μπορεί να προκαλούσε προβλήματα σε χρήστες που αναζητούν από κινητά (ειδικά όταν αυτή η έκδοση είναι πολύ διαφορετική από την έκδοση για κινητά). Το mobile-first indexing σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουμε τη mobile version της εκάστοτε σελίδας για ευρετηρίαση και κατάταξη, για να βοηθήσουμε κυρίως τους mobile χρήστες μας να βρουν αυτό που ψάχνουν.”

H Google έχει ένα λεπτομερές developer document σχετικά με το mobile-first indexing.

SUBSCRIBE & STAY DIGITAL
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Κάνε εγγραφή και θα λαμβάνεις στο inbox σου όλα τα νέα trends γύρω από το Digital Marketing και το eCommerce. Το Digital Marketing εξελίσσεται, μη μένεις πίσω!
Spam Free! Μισούμε το spam όσο και εσύ, θα λαμβάνεις νέα μας 1 φορά την εβδομάδα!
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.