Δωρεάν Marketing Automation Tools Ανακοίνωσε το MailChimp

mailchimp-marketing-automation

Υπέροχα νέα για τους απανταχού Lead Generation & Digital Marketers φέρνει το MailChimp. Την εβδομάδα που μας πέρασε,  ανακοίνωσε επίσημα στο blog του ότι πλέον θα παρέχει δωρεάν τα marketing automation features, για όλους τους χρήστες του.

Τι είναι το Marketing Automation: Το marketing automation αναφέρεται στο λογισμικό που υπάρχει με στόχο την αυτοματοποίηση των ενεργειών marketing. Πολλά τμήματα marketing πρέπει να αυτοματοποιήσουν επαναλαμβανόμενα καθήκοντα όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, social media, και άλλες ενέργειες που πραγματοποιούνται μέσω ιστότοπων. Η τεχνολογία του marketing automation κάνει αυτές τις διαδικασίες απλούστερες.

Συγκεκριμένα, η εταιρία αναφέρει:

Είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε ότι οι υπηρεσίες marketing automation παρέχονται πλέον δωρεάν για όλους τους χρήστες του MailChimp! Ανεξάρτητα από το είδος της συνδρομής που έχετε επιλέξει -Free, Pro, Pay As You Go- μπορείτε τώρα να χρησιμοποιείτε τις εξατομικευμένες δυνατότητες που προσφέρει το marketing automation χωρίς επιπλέον κόστος!

Ένας Επιπλέον Βοηθός Marketing

Το marketing automation σε βοηθάει να επικοινωνείς με τους πελάτες σου -ακριβώς όπως θα έκανες εσύ ο ίδιος- εξαλείφοντας ωστόσο την ανάγκη δημιουργίας και αποστολής κάθε μηνύματος χειροκίνητα. Σκέψου το ως ένα επιπλέον σύνολο χεριών που σε βοηθούν να αυτοματοποιείς marketing διαδικασίες, απλά και αποτελεσματικά.

Αν είσαι νέος στο marketing automation, το walkthrough για τη δημιουργίας καμπάνιας με βάση των στόχων που θες να πετύχεις, θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις, δίνοντας σου σαφή καθοδήγηση για τον τρόπο με τον οποίο θα στήσεις τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Θα σου δείξουμε τις διαφορετικού είδους καμπάνιες που ταιριάζουν στους στόχους σου, ώστε να μπορείς να είσαι πιο αποτελεσματικός σε όλο το φάσμα του marketing. Έτσι, θα έχεις περισσότερο χρόνο για να αφιερώσεις σε άλλα πράγματα που έχουν αξία για την επιχείρησή σου.

Στείλε το Σωστό Μήνυμα τη Σωστή Στιγμή

Είτε λειτουργείς ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, είτε διατηρείς ένα blog ή απλά έχεις μια εταιρική ιστοσελίδα, το marketing automation σε διευκολύνει να στέλνεις το κατάλληλο μήνυμα στους κατάλληλους ανθρώπους ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, δίνοντάς σου ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χωρίς να επιβαρύνεις επιπλέον τον προϋπολογισμό σου.

Η συλλογή των προκαθορισμένων αυτοματισμών σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις τη σωστή ροή εργασίας για την επιχείρηση σου, να επιλέξεις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις και να ξεκινήσεις την αποστολή μηνυμάτων απλά και μόνο με ένα click. Καλωσόρισε τους νέους subscribers με ένα mail καλωσορίσματος, στείλτε προκαθορισμένα mails ανάλογα με τη συμπεριφορά των χρηστών μέσα στο site σου, αύξησε το brand awareness και πολλά άλλα.

Το καλύτερο απ’ όλα; Θα μπορείς να είσαι πάντα εκεί για τους πελάτες/χρήστες σου (ακόμα και όταν δεν είσαι)!

Γίνε Καλύτερος Marketer

Η ανάπτυξη ενός marketing journey απαιτεί αρκετό χρόνο και στρατηγική σκέψη. Ανεξάρτητα από τη γραμμή που έχεις χαράξει για την marketing στρατηγική σου, θα πρέπει να προσδιορίσεις την πρόθεση των μηνυμάτων σου, να αποφασίσεις πώς θέλεις να προσεγγίσεις τους πελάτες σου και στη συνέχεια να βεβαιωθείς ότι έχεις συμπεριλάβει το σωστό περιεχόμενο σε κάθε βήμα.

Ήξερες ότι: Το marketing automation, αποτελεί μέρος του Inbound Marketing και του Lead Generation. Μάθε περισσότερα για το inbound marketing εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες marketing automation του MailChimp, δες εδώ.

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.