Add me to search: Η Google Λανσάρει Ψηφιακές Business Cards

Το αντίστοιχο "ανθρώπινο" Google My Business είναι εδώ! Τα νέα "people cards" της Google επιτρέπουν σε άτομα να δημιουργούν το δικό τους Google Search Profile που εμφανίζει πληροφορίες όπως το website τους, τα social profiles τους και άλλες σχετικές σελίδες, από ένα μέρος!

Add me to search: Η Google Λανσάρει Ψηφιακές Business Cards

Η Google έχει ξεκινήσει να τεστάρει εικονικές (τύπου επαγγελματικές) κάρτες στα αποτελέσματα αναζήτησης όταν πραγματοποιείται μια αναζήτηση για το όνομα ενός ατόμου.

Ξεκινώντας από την Ινδία, τα νέα “people cards”, όπως τα ονομάζει η Google, επιτρέπουν στους ανθρώπους να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης όπως ποτέ άλλοτε.

Η απόκτηση παρουσίας στα αποτελέσματα αναζήτησης ως άτομο μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση, ειδικά για όσους δεν είναι διάσημοι ή μοιράζονται το ίδιο όνομα με πολλά άλλα άτομα.

Για τους χρήστες που πραγματοποιούν την αναζήτηση, μπορεί να είναι δύσκολο να βρουν πληροφορίες για συγκεκριμένα άτομα, εάν αυτά δεν έχουν ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο.

Οι προκλήσεις που στοχεύει η Google να αντιμετωπίσει με τα “people cards”:

Σήμερα, επιλύουμε αυτές τις προκλήσεις με ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται people cards. Είναι σαν μια εικονική business card, όπου μπορείς να επισημάνεις την ιστοσελίδα σου ή τα social profiles που θέλεις να επισκέπτονται οι χρήστες, καθώς και άλλες πληροφορίες που θέλεις να γνωρίζουν οι άλλοι.

Οι κάρτες αυτές έχουν σχεδιαστεί για επαγγελματίες, influencers, entrepreneurs, job hunters, freelancers ή όσους θέλουν να αυξήσουν την παρουσία τους online, με αρκετούς να σχολιάζουν “ότι θυμίζουν λίγο Linkedin!”

Μια κάρτα μπορεί να περιλαμβάνει ένα link προς το website σου, links προς social profiles και άλλες πληροφορίες που θέλεις οι άνθρωποι να γνωρίζουν για σένα.

Όταν αναζητάς το όνομα κάποιου ατόμου που διαθέτει people card, θα εμφανιστεί μια ενότητα με το όνομα, το επάγγελμα και την τοποθεσία του. Η κάρτα μπορεί να πατηθεί ώστε να ανοίξει ολόκληρη η κάρτα με τις λοιπές πληροφορίες.

Για άτομα που έχουν το ίδιο όνομα, θα εμφανιστούν πολλές κάρτες. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εμφανιζόμενες πληροφορίες για να κάνουν διάκριση μεταξύ των διαφορετικών ατόμων.

Πώς να δημιουργήσεις μια people card

Αν και η δυνατότητα αυτή δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, θα δείξουμε πρώτα πώς είναι η διαδικασία αυτή τη στιγμή στην Ινδία, και έπειτα θα δείξουμε τι επιλογή έχουν οι Έλληνες για να δημιουργήσουν μια δική τους people card στην Ινδία μέσω VPN.

Πάμε πρώτα να δούμε τα βήματα δημιουργίας.

Βήμα 1

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους people card, μπορούν να το κάνουν είτε αναζητώντας το όνομά τους, είτε εισάγοντας το ερώτημα “add me to search” στην Google.

Πριν το κάνεις αυτό, βεβαιώσουν ότι έχεις συνδεθεί στον Google λογαριασμό σου που περιέχει τις πληροφορίες που θέλεις να προσθέσεις/χρησιμοποιήσεις.

Αφού πληκτρολογήσεις το “add me to Search”, κάνε click στο μήνυμα που εμφανίζεται.

Βήμα 2

Από εκεί θα μπορείς να προσθέσεις τις ακόλουθες λεπτομέρειες στην people card σου:

 • Name
 • Location
 • About
 • Job

Επίσης έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις και μερικά optional πεδία όπως:

 • Work
 • Education
 • Hometown
 • Website
 • Social profiles
 • Email
 • Phone number

Τα social media που μπορείς να προσθέσεις είναι τα εξής:

 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • SoundCloud
 • YouTube

Ως επί το πλείστον, θα είσαι σε θέση να εισάγεις όλες τις πληροφορίες χειροκίνητα. Υπάρχουν 2 εξαιρέσεις, το email και το τηλέφωνο. Η Google συμπληρώνει αυτόματα τα πεδία email και αριθμού τηλεφώνου σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχεις εισάγει στο Google account σου. Δεν μπορείς να αλλάξεις τον αριθμό τηλεφώνου στην people card χωρίς να τον αλλάξεις πρώτα στο λογαριασμό σου.

Φυσικά, μπορείς να επιλέξεις να μην εμφανίζονται καθόλου αυτά τα πεδία εάν προτιμάς να μην αποκαλύψεις το προσωπικό σου email ή τηλεφωνικό αριθμό.

Βήμα 3

Αφού συμπληρώσεις τα πεδία στο βήμα 2, το μόνο που μένει να κάνεις είναι να μια προεπισκόπιση της κάρτας πριν τεθεί σε λειτουργία. Μόλις είσαι ικανοποιημένος με την εμφάνιση της κάρτας σου, αποθήκευσέ την και θα ευρετηριαστεί αμέσως στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για να δεις πώς φαίνεται στα αποτελέσματα αναζήτησης μετά την εμφάνισή της, μπορείς απλά να αναζητήσεις το όνομά σου.

Λάβε υπόψη ότι τα people cards της Google θα είναι ορατά μόνο σε άτομα που αναζητούν ενεργά στην Ινδία. Μέχρι και τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο, δεν υπήρχε ενημέρωση από την Google αν το feature αυτό θα φτάσει και σε άλλες χώρες.

Οδηγίες για Έλληνες ή κατοίκους άλλων χωρών

Αρκετοί χρήστες που βρίσκονται εκτός Ινδίας κατάφεραν να δημιουργήσουν τη δική τους people card μέσω της χρήστης VPN, όπως και ο administrator του grow-digital.gr στις παραπάνω εικόνες.

Αρχικά, για να δοκιμάσεις το νέο feature, ο ευκολότερος τρόπος είναι να το κάνεις μέσω smartphone χρησιμοποιώντας ένα (ιδανικά δωρεάν) vpn app όπως το https://www.tunnelbear.com/ το οποίο είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Θα το βρεις σε App Store και Google Play.

Η εγκατάσταση και η χρήση του εργαλείου είναι πολύ εύκολη και απαιτεί μόνο λίγα clicks. Επιλέγεις σαν χώρα σύνδεσης την Ινδία και στη συνέχεια, πληκτρολογείς στον mobile browser σου το “google india”. Συνδέεσαι στη μηχανή αναζήτησης και μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματα από την αρχή του άρθρου.

Σε πολλούς το νέο feature αυτό θυμίζει μια προσπάθεια αντιγραφής κάποιων δυνατοτήτων του LinkedIn, άλλοι το θεωρούν ως το νέο εργαλείο για τις εταιρείες ώστε να σκανάρουν τους υποψήφιους προς συνέντευξη. Σε κάθε περίπτωση, η Google είναι έτοιμη να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τη σειρά των rich results, και το μόνο που περιμένουμε είναι να γίνει διαθέσιμο και στην Ελλάδα!

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.