4 Eμπνευσμένα Podcast για Ανήσυχους Marketers και Entrepreneurs

4 Eμπνευσμένα Podcast για Ανήσυχους Marketers και Entrepreneurs

Όταν εργάζεται για την “ανοικοδόμηση” κάθε είδους επιχείρησης – της δικής σου ή άλλων -, η εκπαίδευση και η βελτίωση του εαυτού σου είναι εξαιρετικά πολύτιμα tasks to do. Όσα περισσότερα μάθεις, τόσο καλύτερα θα αναπτύξεις την επιχείρηση και πιο αποτελεσματικά θα επιτύχεις την μέγιστη απόδοσή της.

Τα podcast είναι ένας πολύ χρήσιμος τρόπος για να καταναλώσεις πληροφορίες και να ενισχύσεις τις γνώσεις σου. Αρκετοί είναι audio learners, που σημαίνει ότι τους είναι πιο εύκολο να κατανοούν και να θυμούνται πληροφορίες που ακούν αντί να διαβάζουν. Επίσης, ένα podcast είναι ουσιαστικά ο πρακτικός τρόπος να καταναλώσεις περιεχόμενο ενώ παράλληλα κάνεις κάτι άλλο, όπως να βγάλεις τον σκύλο βόλτα, να πας για τρέξιμο, να πας στο γυμναστήριο, να σιδερώσεις ή να ασχοληθείς με τις δουλειές του σπιτιού, να μετακινηθείς στην δουλειά σου, και άλλες δραστηριότητες.

Υπάρχουν πολλά και εξαιρετικά podcast, που προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες, διορατικότητα και έμπνευση στον σύγχρονο επιχειρηματία και marketeer. Παρακάτω έχω επιλέξει 4 αγαπημένα, τα οποία ακούω καιρό τώρα και έχω ξεχωρίσει. Ρίξε μια ματιά, κατέβασέ τα σε μια εφαρμογή για podcast και πρόσθεσε σπουδαία γνώση στην καθημερινότητά σου.

1. The School of Greatness

Πρόκειται για ένα podcast που δημιουργήθηκε από τον ταλαντούχο Lewis Howes, πολυβραβευμένο συγγραφέα των New York Times και πρώην αθλητή.

Το βασικό concept είναι οι συνεντεύξεις με ανθρώπους από διαφορετικά πεδία, οι οποίοι έχουν να μοιραστούν μεγαλόπνοες ιστορίες και συμβουλές επιτυχίας. Από την εκπομπή του έχουν περάσει σπουδαία ονόματα, όπως ο Tony Robbins, ο Jack Canfield, η Arianna Huffington και η Alanis Morissette. Ο Lewis συνομιλεί με τους καλεσμένους του για όλες τις πτυχές της επιτυχίας τους αλλά και για την υγεία, τις διαπροσωπικές σχέσεις και την επιχειρηματικότητα. Αξίζει να το ακούσεις!

2. Tropical MBA

Αν σε ενδιαφέρει να ακολουθήσεις τον δρόμο και το lifestyle ενός digital nomad τότε αυτό το podcast θα σε συναρπάσει!

Οι δημιουργοί του, Dan Andrews και Ian Schoen, έχουν επιλέξει ένα ανεξάρτητο location lifestyle από το 2007 και μοιράζονται συμβουλές και ιστορίες όχι μόνο για το πώς θα βγάλεις χρήματα από οπουδήποτε, ταξιδεύοντας και ζώντας παντού αλλά και πώς θα δημιουργήσεις ένα τρόπο ζωής που αγαπάς και σε εμπνέει.

Στα επεισόδιά τους συζητούν για το πώς έχτισαν τις επιχειρήσεις τους, μοιράζονται τις γνώσεις που αποκόμισαν και παράλληλα, λένε ιστορίες επιχειρηματιών που συνάντησαν στην πορεία.

3. The Unmistakable Creative

Το συγκεκριμένο podcast έχει ηχογραφήσει περισσότερες από 600 συνεντεύξεις και έχει κερδίσει 550 5άστερα στο iTunes, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό! Έχει φιλοξενήσει σπουδαίους καλεσμένους, όπως τον Seth Godin, Tim Ferriss, Rob Bell, Scott Adams και Simon Sinek. Ο χαρισματικός οικοδεσπότης, Srinivas Rao, δεν παίρνει συνεντεύξεις μόνο από επιχειρηματίες αλλά έχει φιλοξενήσει κορυφαιους ψυχολόγους, γελοιογράφους, καλλιτέχνες graffiti, ακόμη και πρώην κατάδικους.

Στο τέλος κάθε επεισοδίου, ο οικοδεσπότης ρωτάει τον φιλοξενούμενό του την ίδια πάντα ερώτηση: “What makes you unmistakable?”. Οι απαντήσεις είναι πάντα συναρπαστικές και δίνουν μια πολύτιμη εικόνα για την νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης των δημιουργικών, επιτυχημένων και ταλαντούχων συνομιλητών του.

4. The Gary Vee Audio Experience

Ο Gary Vaynerchuck είναι ένα “τεράστιο” όνομα στον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι ειδικός στην δημιουργία επιχειρήσεων, είναι ο CEO και συνιδρυτής της VaynerMedia, digital agency που δουλεύει με Fortune 500 πελάτες. Επίσης είναι ένας από τους πιο αξιεπαινους ομιλητές στον κόσμο, best selling συγγραφέας των New York Times, ένας ενθουσιώδης και ενημερωμένος τύπος.

Αν ψάχνεις τρόπους να κυνηγήσεις τα επιχειρηματικά σου όνειρα και να βελτιώσεις την επιχείρησή σου θα αποκομίσεις πολύτιμη γνώση από αυτό το podcast. O Gary διδάσκει ότι σημασία δεν έχει ούτε το υπόβαθρό σου, ούτε η κατάστασή σου ή το παρελθόν σου – όλοι έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν κάτι σπουδαίο, μεγάλο και εμπνευσμένο.

Ποια είναι τα δικά σου, αγαπημένα podcast; Γράψε μου στα σχόλια γιατί αξίζει να τα ακούσω κι εγώ 😉

Σκέψου την Χρύσα ως την φίλη εκείνη, που θα σου δώσει στυλιστικές συμβουλές μιλώντας παράλληλα για τα 3 καλύτερα photo editing apps, που αξίζει να 'κατεβάσεις'. Ασχολείται επαγγελματικά με το digital marketing για περισσότερο από 5 χρόνια καταστρώνοντας στρατηγικές, αναλύοντας personas, βρίσκοντας τρόπους να μειωθούν abandoned carts και μπλογκάροντας για όλα αυτά. Τελευταία συνεργάζεται με influencers και το λατρεύει!