Το TikTok τριπλασιάζει τη διάρκεια των videos

Το TikTok αυξάνει τη μέγιστη διάρκεια των videos από 60 δευτερόλεπτα στα 3 λεπτά!

Το TikTok Τριπλασιάζει τη Διάρκεια των Videos

Το TikTok τριπλασιάζει τη μέγιστη διάρκεια των βίντεο, αυξάνοντας το χρονικό όριο από εξήντα δευτερόλεπτα στα τρία λεπτά!

Αυτή η ενημέρωση κυκλοφορεί για όλους τους χρήστες και θα συνοδεύεται από μια ειδοποίηση όπως αυτή που φαίνεται παρακάτω:

Σε ανακοίνωσή του, το TikTok δηλώνει:

“There’s so much that can happen in a TikTok minute, from crowdsourced musicals and sea shanty singalongs to feta pasta recipes, roller skating revivals, and more. Now we’re introducing the option for our global community to create longer videos – paving the way for even richer storytelling and entertainment on TikTok.”

Αυτή η ενημέρωση δίνει στους creators έναν καμβά για να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους ιδέες, τριπλάσιο από αυτόν που είχαν μέχρι τώρα.

Αλλάζει τα δεδομένα των videos στα social media

Αυτή η ενημέρωση τοποθετεί το TikTok σε ένα μοναδικό σημείο όσον αφορά τα short-form vertical videos στα social media!

Μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή αλλαγή από τα εξήντα δευτερόλεπτα στα τρία λεπτά, αλλά αν αναλογιστούμε ότι τα εξήντα δευτερόλεπτα ήταν το standard σε όλα τα γνωστά social media, τότε καταλαβαίνουμε ότι το TikTok είναι το πρώτο που κάνει disrupt αυτό που μέχρι τώρα ήταν συνηθισμένο.

Τα Facebook και Instagram Stories περιορίζονται σε εξήντα δευτερόλεπτα, όπως επίσης και τα Instagram feed posts. Τα Instagram Reels από την άλλη μπορούν να διαρκέσουν μέχρι 30 δευτερόλεπτα.

Τα YouTube Shorts και Snapchat stories έχουν επίσης περιοριστεί στο ένα λεπτό. Το TikTok κάνει τη διαφορά και καταφέρνει να ξεχωρίσει με αυτή την τρίλεπτη διάρκεια στα videos του!

Αυτό θα ήταν ικανό από μόνο του να ανατρέψει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε περιεχόμενο που μπορεί να βρεθεί μόνο στο TikTok.

Προηγουμένως, οι χρήστες μπορούσαν να εγγράψουν ένα βίντεο εξήντα δευτερολεπτων ή λιγότερο και να το μοιραστούν απρόσκοπτα σε όλα τα social media.

Αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει πλέον με ένα video τριών λεπτών. Ωστόσο, οι creators μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την προστιθέμενη διάρκεια και να δημιουργήσουν μεγαλύτερο σε διάρκεια περιεχόμενο για το κοινό τους στο TikTok.

Εάν οι creators επιλέξουν αυτήν την διαδρομή, οι χρήστες μπορεί να βρεθούν με μια ευρύτερη ποικιλία περιεχομένου για να απολαύσουν και θα αποκτήσουν και έναν λόγο να ανοίξουν το λογαριασμό τους στο TikTok έναντι άλλων εφαρμογών.

Έτσι, μια φαινομενικά μικρή αλλαγή όπως η αύξηση της διάρκειας ενός video, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες, έμμεσες αλλαγές.

Αλήθεια, πώς θα μοιάζει ένα viral TikTok video 60+ δευτερολέπτων στο μέλλον; Αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταλάβει ένας καινοτόμος creator!

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι creators σε αυτή την αλλαγή ώστε να κερδίσουν την προσοχή των χρηστών για περισσότερο από ένα λεπτό.

ΠΗΓΗTikTok
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.