Το LinkedIn δημιούργησε τα δικά του Video Meetings

Το LinkedIn Δημιούργησε τα Δικά του Video Meetings

Το LinkedIn δημιούργησε τα δικά του native video meetings, που επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν one-to-one κλήσεις απευθείας μέσα από την εφαρμογή του LinkedIn!

Εδώ και σχεδόν 1 χρόνο, το LinkedIn επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινήσουν video calls μεταξύ τους.

Ωστόσο, η κλήση θα λάμβανε μέρος σε μια άλλη εφαρμογή, όπως το Zoom, μιας και το LinkedIn δεν είχε την τεχνολογία για να κάνει host κλήσεις video.

Όμως, μη ξεχνάμε ότι πίσω από το LinkedIn βρίσκεται η Microsoft, η οποία αξιοποίησε το Azure για να δημιουργήσει μια native λύση για τη σύνδεση των χρηστών μεταξύ τους, υπό μορφή video.

Πλέον αυτή η λειτουργικότητα είναι διαθέσιμη για όλους.

Δωρεάν video calls στο LinkedIn

Όπως προαναφέραμε, οι χρήστες πλέον δεν χρειάζεται να αφήνουν την εφαρμογή του LinkedIn, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“From an initial job search to a 1:1 conversation, we wanted to drive the productivity of our members end to end while keeping them safe.

By adding video conferencing as a part of the messaging experience, members can connect virtually while maintaining the context of their existing conversation.

Now, members can easily schedule free video meetings with their network without the need to download a client or sign up to any service.”

Επιπλέον, μια video κλήση θα περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες των συνομιλούντων από το προφίλ τους, ώστε να γνωρίζουν με ποιον επικοινωνούν.

Ας δούμε όμως πώς μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια κλήση μέσα από το LinkedIn.

Πώς να ξεκινήσεις μια video κλήση μέσα από το LinkedIn

Μέσα από την εφαρμογή του LinkedIn, μπορείς να ξεκινήσεις μια video κλήση αν μεταβείς στο chat window με ένα συνομιλητή και κάνεις κλικ στο εικονίδιο της κάμερας πάνω δεξιά.

Το LinkedIn θα χρησιμοποιήσει τη δική του τεχνολογία για το host της video κλήσης, αλλά ο χρήστης μπορείς επίσης να επιλέξει κάποιον άλλο πάροχο.

Ορισμένες φορές, το LinkedIn από μόνο του θα προτείνει τη δημιουργία μιας video κλήσης, εάν ανιχνεύσει συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά στη συνομιλία.

Προς το παρόν, η δυνατότητα αυτή υποστηρίζει μόνο one-to-one συνομιλίες, ενώ αναμένεται το LinkedIn να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το εργαλείο αυτό, όπως:

  • Σχεδιασμός intengration με εφαρμογή ημερολογίου για τον προγραμματισμό συναντήσεων.
  • Δυνατότητα messaging κατά τη διενέργεια της κλήσης
  • Screen sharing και virtual backgrounds

Πλέον, βλέπουμε το LinkedIn να επενδύει όλο και περισσότερο σε δικές τους τεχνολογίες, ενώ το είχαμε συνηθίσει σε μια λογική να οδηγεί τους χρήστες του σε άλλες third-party εφαρμογές.

Με τη δυναμική της Microsoft στην ανάπτυξη εφαρμογών και εργαλείων, είναι σίγουρο ότι θα δούμε πολλά και ωραία πράγματα στο LinkedIn στο άμεσο μέλλον!

Grow Digital Team
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.