Το Googlebot θα κάνει crawl & index τα πρώτα 15MB περιεχομένου κάθε σελίδας

Οι SEO experts θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι το περιεχόμενο που θέλουν να γίνει crawl από το Googlebot και τελικά να κάνει rank στη SERP, βρίσκεται εντός των πρώτων 15MB αυτής της σελίδας.

Το Googlebot θα κάνει crawl & index τα πρώτα 15MB περιεχομένου κάθε σελίδας

Η Google έκανε update πρόσφατα το help document του Googlebot για να προσδιορίσει ότι το bot θα κάνει crawl μέχρι τα πρώτα 15MB της σελίδας και έπειτα θα σταματάει.

Επομένως, αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι η Google κάνει rank τις σελίδες σου με τον κατάλληλο τρόπο, βεβαιώσου ότι το Googlebot μπορεί να κάνει crawl και index αυτό το τμήμα του περιεχομένου κάθε σελίδας στα πρώτα 15 MB.

Τι αναφέρει το update. Στο νέο Googlebot help document, η Google πρόσθεσε το παρακάτω:

Googlebot can crawl the first 15MB of content in an HTML file or supported text-based file. After the first 15MB of the file, Googlebot stops crawling and only considers the first 15MB of content for indexing.

Γιατί το update αυτό μας αφορά. Θα πρέπει όσοι ασχολούνται με το SEO να βεβαιωθούν ότι οι σελίδες τους είναι αρκετά ελαφριές τόσο για τους χρήστες, όσο και για τους crawlers της Google. Πλέον, η Google μοιράζεται με απόλυτη σαφήνεια το πόσα megabytes θα καταναλώνει ο crawler από μια σελίδα.

Ένας καλός τρόπος για να δεις που βρίσκονται οι σελίδες σου από θέμα όγκου και ταχύτητας είναι το URL Inspection Tool στο Google Search Console ώστε να δεις ποια μέρη της σελίδας κάνει render η Google.

Grow Digital Team
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.