Το ChatGPT μπαίνει στο Microsoft Bing τον Μάρτιο

Η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft πρόκειται να ενισχυθεί με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας του ChatGPT.

Το ChatGPT μπαίνει στο Microsoft Bing τον Μάρτιο

Η Microsoft φέρεται να σχεδιάζει να αναβαθμίσει τη μηχανή αναζήτησής του Bing ώστε να συμπεριλάβει τεχνητή νοημοσύνη από το chatbot ChatGPT του OpenAI, επιτρέποντάς του να απαντά σε ερωτήματα αναζήτησης με πλήρεις προτάσεις αντί να παρέχει μια λίστα με συνδέσμους.

Η νέα λειτουργία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου και έχει σκοπό να δώσει στη Microsoft ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι της Google, του κύριου ανταγωνιστή της στην αναζήτηση.

Η Microsoft θα αναζητήσει επίσης ένα ROI 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που έκανε στο OpenAI το 2019.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πώς το Bing θα ενσωματώσει το λογισμικό του OpenAI.

Εδώ είναι όλα όσα γνωρίζουμε για τη συνεργασία μεταξύ της Microsoft και του OpenAI και πώς το λογισμικό μπορεί δυνητικά να βελτιώσει την εμπειρία αναζήτησης Bing.

Συνεργασία Microsoft & OpenAI

Η συνεργασία μεταξύ της Microsoft και του OpenAI έχει τραβήξει πολύ την προσοχή στην τεχνολογική κοινότητα, κυρίως μετά την είδηση που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2022 ότι η Microsoft βρισκόταν σε συνομιλίες για να πραγματοποιήσει μια δεύτερη επένδυση δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης.

Η αρχική επένδυση της Microsoft στο OpenAI το 2019 περιελάμβανε συμφωνία για την ενσωμάτωση ορισμένων στοιχείων του GPT στο Bing.

Από τότε, η Microsoft και το OpenAI συνεργάζονται για τρόπους ενσωμάτωσης του GPT στο Bing για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη, αν και δεν είναι σαφές εάν η τρέχουσα έκδοση του GPT θα τροφοδοτήσει την υπηρεσία.

Το OpenAI κυκλοφόρησε το GPT-3 το 2021 και χρησιμοποίησε μια ενημερωμένη έκδοση, GPT-3.5, στο εργαλείο ChatGPT. Η εταιρεία είπε ότι μια πιο προηγμένη έκδοση, το GPT-4, βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν έχει καθορίσει ημερομηνία κυκλοφορίας.

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.