Τα Καλύτερα Chrome Extensions για Social Media Professionals

Κάθε social media manager έχει μια αγαπημένη συλλογή από χρήσιμα εργαλεία που τον βοηθούν να κάνει τη δουλειά του -και παράλληλα τη ζωή του- πιο εύκολη.

Τα Καλύτερα Chrome Extensions για Social Media Professionals

Κάθε social media manager έχει μια αγαπημένη συλλογή από χρήσιμα εργαλεία που τον βοηθούν να κάνει τη δουλειά του -και παράλληλα τη ζωή του- πιο εύκολη.

Αλλά όταν ένα εργαλείο συνδυάζεται με ένα Chrome extension, προσθέτει ένα επιπλέον στοιχείο για εξοικονόμηση χρόνου, που όλοι χρειαζόμαστε.

Γιατί αυτό; Γιατί έχεις πρόσβαση στο εργαλείο ανά πάσα στιγμή, εύκολα, γρήγορα και άνετα, χωρίς να χρειάζεται να συνδέεσαι σε διάφορα login panels ή να ανοίγεις πολλαπλά tabs στο browser σου.

Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε έναν εύχρηστο κατάλογο με τα καλύτερα Chrome extensions που υπάρχουν εκεί έξω, για social media managers!

Για να σε βοηθήσουμε να διαβάζεις και να διαχειρίζεσαι τη λίστα, έχουμε χωρίσει τα extensions βάσει του workflow που έχει στη καθημερινότητά του ένας social media manager, τοποθετώντας τα εργαλεία όπου ταιριάζουν καλύτερα.

Σχεδίασε και οργάνωσε τις δραστηριότητές σου

Todoist

Το Todoist είναι ένα εξαιρετικό task management extension.

Διαθέτει όλες τις λειτουργίες που χρειάζεται ένα software για οργάνωση εργασιών, κατευθείαν μέσα από τον browser σου.

Χρειάζεται απλά μόνο ένα κλικ στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σου, για να σχεδιάσεις και να οργανώσεις μια νέα εργασία: να προσθέσεις ένα deadline, να ορίσεις μια υπενθύμιση και μια προτεραιότητα, και είσαι έτοιμος.

Πηγαίνεις σε ένα επαγγελματικό ταξίδι; Μην ανησυχείς, το εργαλείο αυτό σου επιτρέπει να συγχρονίσεις όλες τις συσκευές σου έτσι ώστε να μπορείς να διαχειρίζεσαι τις εργασίες σου και εκτός σύνδεσης, όπου και να βρίσκεσαι!

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να αποθηκεύεις websites, blog posts, Amazon και IMDB σελίδες, και Google Docs για μελλοντική εργασία.

Η εργασία σου θα συνδεθεί πίσω στην αρχική σελίδα ώστε να μπορείς να ανατρέξεις σε αυτήν όταν χρειαστεί.

Η συνεργασία με την ομάδα σου μπορεί επίσης να γίνει ευκολότερη με το Todoist, επειδή μπορείς να μοιραστείς τα projects σου, να αναθέσεις εργασίας στα μέλη της ομάδας και να προσθέσεις σχόλια όπου χρειάζεται.

Για να σε βοηθήσεις να μείνεις παραγωγικός και με full-motivation mindset, το Todoist προσφέρει επίσης το σύστημα Karma, το οποίο θα προβάλει οπτικά την πρόοδο και τα επιτεύγματά σου σε user-friendly graphs, χρωματισμένα ανά project.

Έτσι θα έχεις την αίσθηση ολοκλήρωσης και επιτυχίας στο τέλος κάθε εργάσιμης ημέρας.

Το motto του εργαλείου είναι «Do more and stress less», που είναι μια σωστή νοοτροπία λαμβάνοντας υπόψη ότι το εργαλείο αυτό μπορεί να σε βοηθήσει σε πολλά πράγματα στην εργασία και στην οργάνωσή σου.

Αυτό το απλό αλλά ταυτόχρονα ισχυρό εργαλείο σίγουρα θα απελευθερώσει τον εγκέφαλό σου από tasks ρουτίνας.

Αναζήτηση σχετικού περιεχομένου

Inoreader

Το Inoread είναι ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές του Feedly, και ένας πολύ ισχυρός μάλιστα.

Το εργαλείο αυτό σου επιτρέπει να παρακολουθείς τις κορυφαίες online πηγές πληροφοριών, να αποθηκεύεις σελίδες από το web για προβολή αργότερα, και να εγγραφείς σε social feeds.

Το καλύτερο πράγμα για το Inoreader είναι ότι δεν έχει περιορισμό στον αριθμό των πηγών που μπορείς να εγγραφείς, στη δωρεάν έκδοσή του.

Αυτό του δίνει ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων υπηρεσιών newsreading.

Ο σχεδιασμός του extension είναι minimal, ώστε να μην σου αποσπάται η προσοχή.

Μπορείς να επιλέξεις τα αγαπημένα σου θέματα, και στη συνέχεια όλο το σχετικό περιεχόμενο αρχίζει να έρχεται κατευθείαν σε εσένα, εξοικονομώντας χρόνο από το να πας και να ελέγξεις κάθε site από μόνος σου.

Όποτε δεν είσαι βέβαιος για το θέμα που χρειάζεσαι, μπορείς να παρακολουθείς ειδήσεις σχετικές με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά ή εκφράσεις.

Inoreader

Α, θυμάσαι εκείνο το άρθρο που διάβασες πριν από λίγες ημέρες και σου άρεσε, αλλά δεν μπορείς να θυμηθείς τον τίτλο;

Με το Inoreader, μπορείς εύκολα να βρεις το περιεχόμενο που έχεις διαβάσει με κάποια λέξη-κλειδί, και είναι δωρεάν για όλους.

Για αυτούς που προτιμούν να διαβάζουν άρθρα τη νύχτα, το εργαλείο έχει επίσης και νυχτερινή λειτουργία!

Προγραμματισμός και δημοσίευση

SEMrush Social Media Poster

Πόσες φορές έχεις συναντήσει ένα πολύ ωραίο άρθρο και λυπήθηκες που δεν μπόρεσες να το μοιραστείς με όλους τους φίλους σου στα social media ταυτόχρονα;

Το νέο extension του SEMrush, Social Media Poster, καθιστά την δυνατότητα αυτή πραγματική.

Κάθε φορά που θα βρεις κάτι καλό στο διαδίκτυο που θα αρέσει στους followers ή τους φίλους σου, μπορείς να το δημοσιεύσεις σε όλους τους social media λογαριασμούς σου με ένα μόνο κλικ.

Θα έχεις τη δυνατότητα να το δημοσιεύσεις αμέσως, να το προγραμματίσεις για αργότερα, ή να το αποθηκεύσεις ως draft. Επίλεξε ‘Share via Post’ στο δεξί menu ή κάνε κλικ στο extension button για να εμφανιστεί το wizard του προγράμματος.

Το εργαλείο αυτόματα τραβάει φωτογραφίες από το άρθρο που πρόκειται να δημοσιεύσεις και μπορείς επίσης να γράψεις και ένα μήνυμα που θα το συνοδεύει:

Poster extension

Το ίδιο ισχύει και για το retweeting – απλά κάνε κλικ στο εικονίδιο του extension κάτω από ένα tweet.

Αυτό το feature λειτουργεί εξαιρετικά για όσους χρειαστεί να προγραμματίσουν τα retweets τους για να δημιουργήσουν ισχυρές θεματικές σειρές ή να ξεκινήσουν marketing campaigns γύρω από ένα event.

Social Media Poster

Αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο feature του extension: αν ο τίτλος του άρθρου δεν είναι απλός, μπορείς να επιλέξεις να δημοσιεύσεις μόνο το επιλεγμένο κείμενο.

Selecting text

Το SEMrush Poster έχει επίσης built-in url shortener (Bitly) για τα posts στο tweeter. Μόλις εμφανιστεί ένα link στο posting wizard, αυτό μειώνεται αυτόματα:

Bitly

Grammarly

Τα social media δεν συγχωρούν εύκολα γραμματικά λάθη, και πόσο μάλλον όταν αυτά προέρχονται από ηγετικά brands του χώρου.

Αν ο καθένας όμως είχε εγκαταστήσει το Grammarly στο browser του, ο κόσμος των social ίσως ήταν λίγο καλύτερος, και αρκετοί social media managers πιο ανακουφισμένοι για αυτά που πληκτρολογούν λίγο πριν δημοσιεύσουν ένα post.

Με το Grammarly, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η γραμματική, η ορθογραφία και η στίξη σου είναι τέλεια.

Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για όσους διαχειρίζονται λογαριασμούς στα social media, αρθρογραφούν στα αγγλικά, ακόμη και για όσους θέλουν να γράψουν ένα επίσημο email. Χρησιμοποίησε το Grammarly για να κρατήσεις τη φήμη του brand σου σε ασφαλή θέση!

Grammarly

Φυσικά, η μόνη γλώσσα που υποστηρίζεται προς το παρόν από το Grammarly, είναι η Αγγλική.

Υ.Γ. Δεν φαντάζεσαι πόσο βοήθησε το Grammarly όταν ο αρθρογράφος του παρόντος προετοιμαζόταν για το πτυχίο του Proficiency στα Αγγλικά..

Ανακάλυψε Hashtags

RiteTag

Το εργαλείο αυτό είναι ένα must-have για οποιονδήποτε social media manager.

Το RiteTag σου δίνει προτάσεις για tags που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για εικόνες ή κείμενα, σε οποιοδήποτε site και για οποιοδήποτε social κανάλι, όπως το Twitter, Instagram, Pinterest και Facebook.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δεξί κλικ στο κείμενο ή στην εικόνα.

Το εργαλείο αυτό έχει το δικό του color system για περιγράψει την ισχύ του κάθε hashtag.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας ένα κόκκινο hashtag σημαίνει ότι το post σου κινδυνεύει να χαθεί μέσα στον ανταγωνισμό.

Ένα πράσινο hashtag αντίστοιχα σημαίνει ότι έχεις αρκετές πιθανότητες να δει αρκετός κόσμος το post σου.

RiteTag

Βρες τα κατάλληλα εικαστικά

Lightshot

Το εργαλείο αυτό είναι ξεκάθαρα ένα must-have για οποιονδήποτε ασχολείται ενεργά με τα social media.

Δημιούργησε customized screenshots από οποιαδήποτε επιλεγμένη εικόνα πατώντας το εικονίδιο του Lightshot στο toolbar.

Αυτό που είναι ακόμα πιο συναρπαστικό είναι ότι αποκτάς άμεσα ένα link στο screenshot που μόλις ανέβασες, ώστε να μπορείς να το μοιραστείς με άλλους εύκολα και γρήγορα.

Στην τελική, αυτό είναι ένα πολύ απλό, βολικό και ελαφρύ εργαλείο.

Lightshot

Awesome Screenshot

Αν θες να πας ένα βήμα παραπέρα το image editing, δοκίμασε το extension Awesome Screenshot.

Υπάρχουν πολλά ωραία μικρά tricks σε αυτό, όπως η δυνατότητα να “θολώνεις” ευαίσθητες πληροφορίες και να προσθέτεις σχόλια πάνω στην εικόνα.

Με αυτό το extension μπορείς να καταγράψεις τι συμβαίνει στην οθόνη σου και να το ανεβάσεις στο YouTube ή στο Google Drive.

Awesome Screenshot

Pablo

Κάθε social network έχει τις δικές του απαιτήσεις όταν πρόκειται για εικόνες.

Αντί να διατηρείς όλες αυτές τις πληροφορίες στο κεφάλι σου, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το Pablo – ένα extension που δημιουργεί εικόνες με το τέλειο μέγεθος και format για το Twitter, Facebook, Instagram, και Pinterest.

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να μοιράζεσαι εικόνες σε social networks απευθείας μέσα από το Pablo.

Pablo

Μπορείς να προσθέσεις μια background εικόνα σε ένα quote που βρήκες, ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια δική σου εικόνα και να προσθέσεις κείμενο, τόσο απλά!

Colorzilla

Το extension αυτό είναι ένας μάγος των χρωμάτων. Από το να διαβάζει τον κώδικα μιας απόχρωσης μέχρι τη δημιουργία gradient.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει web designers να αναλύσουν μια εικόνα και να βρουν τους χρωματισμούς μια σελίδας.

Το λεγόμενο “color management” είναι πιο εύκολο από ποτέ χάρη στο Colorzilla.

Colorzilla

Giphy

Χρησιμοποιώντας ένα αστείο GIF μια φορά στο τόσο, είναι ένας καλός τρόπος να κρατήσεις το κοινό σου engaged και να το διασκεδάσεις.

Με τα GIFs να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για λόγους διασκέδασης, είναι σημαντικό να μπορείς να βρεις το κατάλληλο GIF που θες γρήγορα και εύκολα.

Giphy

Piktochart

Έχεις ποτέ δοκιμάσει να δημιουργήσεις ένα infographic από το μηδέν;

Έχεις πολύ λίγο χρόνο για να γεμίσεις την παρουσίασή σου με κατανοητά γραφήματα και charts; Αν ναι, τότε το extension αυτό φτιάχτηκε για σένα.

Το Piktochart προσφέρει δεκάδες έτοιμα graphic templates και υλικά που μπορείς να κατεβάσεις, για να μετατρέψεις οτιδήποτε, από ένα slide σε ένα poster, σε ένα αριστουργηματικό σχέδιο.

Piktochart

Γιατί extensions;

Τα Chrome extensions μπορούν να σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρόνο, ενέργεια και να μπορούν να σου κάνουν την καθημερινότητα καλύτερη και πιο παραγωγική.

Μπορούν εύκολα να αναλάβουν το ρόλο του designer, του data analyst, του διορθωτή, και πολλά άλλα!

Η λίστα αυτή περιέχει εργαλεία που χρησιμοποιούν χιλιάδες επαγγελματίες των social και του digital marketing γενικότερα, και τώρα ήρθε η ώρα να τα αξιοποιήσεις και εσύ.

Τι λες; Έχεις κάποιο άλλο εργαλείο που θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στη λίστα; Feel free to share it with us!

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.