Φτιάξε εύκολα το δικό σου Shopify e-shop και στο Facebook

shopify

Οι παρατηρητικοί χρήστες των social media, θα διαπιστώσουν τον τελευταίο καιρό μια «επίθεση» μέσω χορηγούμενων διαφημίσεων του Shopify, στο Facebook. Από μια  έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα του grow-digital.gr, διαπιστώνεται ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες χρήστες του Facebook, βλέπουν την συγκεκριμένη χορηγούμενη διαφήμιση, πράγμα που σημαίνει ότι το Shopify πλέον στοχεύει άμεσα και το Ελληνικό κοινό. Τι ακριβώς είναι όμως το Shopify, και κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει στο ηλεκτρονικό εμπόριο;

shopify-targeted-ad

Η Εταιρεία

H Shopify είναι μια καναδική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα την Οτάβα, Οντάριο. Η εταιρεία αυτή αναπτύσσει λογικό υπολογιστή για online καταστήματα λιανικής πώλησης και συστήματα point-of-sale. Ιδρύθηκε το 2004 και βασίστηκε αρχικά σε λογισμικό γραμμένο από τους ιδρυτές, βασισμένο σε ένα e shop με είδη snowboard. Η εταιρεία αναφέρει ότι, ο αριθμός των χρηστών-εμπόρων ανέρχεται στους 200.000, με το συνολικό κόστος προϊόντων να ανέρχεται στα 10 δις δολάρια.

Τι ακριβώς κάνει το Shopify

Το Shopify είναι μια ολοκληρωμένη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου που επιτρέπει την δημιουργία online καταστήματος για την πώληση προϊόντων ή αγαθών. Επιτρέπει την οργάνωση των προϊόντων, την προσαρμογή της ψηφιακής βιτρίνας του καταστήματος, τις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα και την παρακολούθηση των παραγγελιών, όλα αυτά μόνο με λίγα clicks.
Παρακάτω αναφέρονται μερικά παραδείγματα ηλεκτρονικών καταστημάτων που δημιουργήθηκαν μέσω του Shopify:

Good as Gold

good-as-gold-eshop-homepage

Triangl

triangl-eshop

Twelve Saturdays

twelve-saturdays-eshop

Τι χρειάζεται για να εγκαταστήσω το Shopify

Το Shopify είναι ένα web based λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται εγκατάσταση και μπορεί να λειτουργήσει με όλα τα λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux, MacOs). Μιας και το Shopify φιλοξενείται σε servers της εταιρείας, από την πλευρά σου δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την εγκατάσταση, την αναβάθμιση ή την συντήρηση του.

Τι χρειάζεται για να ξεκινήσω να πουλάω

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τα προϊόντα σου και μια πιστωτική/χρεωστική κάρτα για να πληρώνεις την συνδρομή αφού τελειώσει η δωρεάν δοκιμαστική περίοδος που προσφέρει η εταιρεία.

Ποιο είναι το συνδρομητικό κόστος του Shopify

Καταρχήν, η πλατφόρμα του Shopify προσφέρει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 14 ημερών. Μετά το πέρας της δοκιμαστικής περιόδου, υπάρχουν κάποιες fixed τιμολογήσεις τις οποίες μπορείτε να δεις παρακάτω. Η χρέωση γίνεται κάθε 30 ημέρες, με option την ετήσια πληρωμή. Παρέχεται τιμολόγιο με αναλυτικές χρεώσεις, και η χρέωση της πιστωτικής κάρτας  μπορεί να γίνεται αυτόματα.

shopify-charge-card-info

Πως θα πουλήσω τα προϊόντα μου στο Facebook

Ένα από τα πολλά features του Shopify είναι η δυνατότητα του χρήστη να στήσει το δικό του e-shop στο Facebook. Με ένα αρκετά user friendly interface, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει και να εμφανίσει τα προϊόντα που ήδη εμπορεύεται στο e-shop του, και στο Facebook, υπό την προϋπόθεση όμως ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι δημιουργημένο στο Shopify.

Ο χρήστης μπορεί να τροποποιήσει το template, να το ανανεώνει σε πραγματικό χρόνο και να επιλέγει ποιος θα βλέπει τα προϊόντα του. Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή εδώ. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο αριθμός των f-commerce καταστημάτων είναι ελάχιστος, οπότε, είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθείς μπροστά από τον ανταγωνισμό σου.

Στην αναζήτηση μας για online shops στο Facebook, δεν μας επιτράπηκε η είσοδος στην πλειοψηφία από αυτά. Φαίνεται πως έως τώρα το ελληνικό κοινό δεν έχει πρόσβαση στα καταστήματα αυτά, όμως σύντομα η μόδα των f-stores θα χτυπήσει και την δική μας πόρτα.

Εκτός από το Facebook, να σημειώσουμε ότι το Shopify προσφέρει εφαρμογές και για άλλα social media όπως το Twitter και το Pinterest.

Συνοψίζοντας

Αναμφισβήτητα, το Shopify αποτελεί μια εύκολη και ταυτόχρονα επαγγελματική λύση για να ξεκινήσει κάποιος το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα, αποφεύγοντας την λύση μιας web design εταιρείας. Παρέχει πολλές εφαρμογές, καλή υποστήριξη και έχει ένα μεγάλο community το οποίο αποτελεί πηγή λύσεων για τους χρήστες. Σε επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά του Shopify σε μια πιο εξεζητημένη έρευνα. Μέχρι τότε…καλές πωλήσεις!

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.