Νέες δυνατότητες για posts & reels scheduling στο Instagram

Το Instagram θα επιτρέπει τη δυνατότητα προγραμματισμού για posts και reels στο mobile app έως και 75 ημέρες νωρίτερα.

Νέες δυνατότητες για posts & reels scheduling στο Instagram

Οι χρήστες του Instagram με professional accounts μπορούν να προγραμματίσουν posts και reels έως και 75 ημέρες νωρίτερα απευθείας μέσα από το mobile app.

Μέχρι τώρα, δεν ήταν δυνατός ο προγραμματισμός οποιασδήποτε ανάρτησης στο app. Οι χρήστες έπρεπε προηγουμένως να χρησιμοποιήσουν third-party εργαλεία ή να χρησιμοποιήσουν λύσεις desktop, όπως για παράδειγμα το Meta Business Suite.

Τώρα μπορείς να προγραμματίσεις περιεχόμενο μόνο με την εφαρμογή του Instagram σε iOS και Android συσκευές.

Ο μόνος περιορισμός είναι ότι για να το κάνεις αυτό, πρέπει να έχεις professional account. Αν χρησιμοποιείς Instagram for Business, πιθανότατα έχεις έναν επαγγελματικό λογαριασμό. Εάν όχι, είναι δωρεάν και εύκολα μπορείς να κάνεις upgrade από ένα standard account.

Instagram post scheduling

Μπορείς να προγραμματίσεις μια εικόνα, ένα video, ένα carousel ή reel στο Instagram app έως και 75 ημέρες νωρίτερα.

Μπορείς να προγραμματίσεις τις δημοσιεύσεις σου μέσα από το Instagram post composer κάνοντας tap στο Advanced settings > Schedule this post.

Επίλεξε την ώρα και την ημερομηνία που θέλεις να δημοσιεύσεις και να πατήσεις το Schedule.

Το περιεχόμενό σου είναι έτοιμο για δημοσίευση.

Ίσως αναρωτιέσαι πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτή τη νέα δυνατότητα.

Η αυτοματοποίηση σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το χρόνο σου πιο αποτελεσματικά δημοσιεύοντας στο Instagram χωρίς να είσαι συνεχώς πάνω από την εφαρμογή.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να επωφεληθείς από τον προγραμματισμό των δημοσιεύσεων είναι να δημοσιεύεις σε πιο σταθερό ρυθμό κατά τη διάρκεια των prime engagement περιόδων.

Προσδιόρισε πότε το κοινό σου είναι πιο ενεργό και δημοσίευσε περιεχόμενο κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών.

ΠΗΓΗInstagram
Grow Digital Team
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.