Μάθε πώς να κάνεις Business Verification στο Instagram

Μάθε πώς να κάνεις Business Verification στο Instagram

Και ποιο brand δεν θέλει να γίνει verified στο Instagram και να πάρει το πολυπόθητο μπλε σηματάκι δίπλα από το όνομα προφίλ.

Και δικαιολογημένα!

Το Business Verification badge του Instagram προσδίδει μεγαλύτερη αξία στο brand, εμπνέει εμπιστοσύνη και κάνει το brand να ξεχωρίζει προσδίδοντας παράλληλα authority.

Επίσης, αποτελεί ένα είδος προστασίας απέναντι στα fake accounts που ξεπετάγονται πολλές φορές από το πουθενά απειλώντας τους πελάτες οι οποίοι μπορεί να ξεγελαστούν προχωρώντας σε μια αγορά.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε περισσότερα για το Instagram verification badge, γιατί είναι σημαντικό, πότε θα πρέπει να κυνηγήσεις το badge και τι πρέπει να κάνεις για να το πετύχεις.

Τι είναι το Instagram verification badge

Το verification badge είναι ένα μπλε σύμβολο που εμφανίζεται σε ένα Instagram profile ακριβώς δίπλα από το όνομα, καθώς και στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

Συνοπτικά, το verification badge δείχνει ότι το Instagram έχει επαληθεύσει ότι ο λογαριασμός είναι αυθεντικός και ανήκει σε κάποιον celebrity, influencer, δημόσιο πρόσωπο ή brand που ισχυρίζεται ότι κατέχει το προφίλ και ότι το περιεχόμενό του είναι νόμιμο (ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να γίνει επαλήθευση στο Instagram).

Πώς και πότε θα πρέπει να γίνεις verified στο Instagram

Το verification στο Instagram συνήθως ξεκινά με την επιθυμία να δείξεις στο κοινό ότι ο λογαριασμός σου είναι ο μόνος πραγματικός, ώστε να μην ακολουθούν κάποιον που μιμείται με ένα fake account. Σε βοηθάει, δηλαδή, να δημιουργήσεις μια αξιόπιστη και αυθεντική παρουσία στην εφαρμογή.

Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί εμφανίζονται επίσης ψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης, καθιστώντας το badge ένα πολύτιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν brand awareness και exposure όταν οι χρήστες αναζητούν με το brand name σου ή/και άλλες λέξεις κλειδιά που σχετίζονται με το περιεχόμενο που μοιράζεσαι στο Instagram.

Ποια είναι τα κριτήρια για το Instagram verification

Η αλήθεια είναι πως οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει να γίνει verified, αλλά το Instagram έχει αντίθετη άποψη και προσέχει πολύ σε ποιον δίνει το badge.

Από την πλευρά του Instagram αναφέρεται ότι υπάρχουν ορισμένοι βασικοί παράγοντες κατά τον έλεγχο των αιτημάτων. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο λογαριασμός θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τους Όρους Χρήσης και Κανόνες της κοινότητας του Instagram.

Ο λογαριασμός θα πρέπει να είναι επίσης:

Authentic: Ο λογαριασμός αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό πρόσωπο (δημόσιο πρόσωπο, influencer κλπ.) ή μια πραγματική επιχείρηση ή οντότητα.

Unique: Το περιεχόμενο που μοιράζεσαι πρέπει να αντιπροσωπεύει τις μοναδικές ιδιότητες του ατόμου ή της επιχείρησης που ζητά verification.

Complete: Όταν κάνεις την αίτηση, το προφίλ θα πρέπει να είναι δημόσιο και να περιέχει πληροφορίες στο bio, φώτο προφίλ και ενεργή παρουσία στην εφαρμογή.

Notable: Ο λογαριασμός πρέπει να αντιπροσωπεύει κάποιο άτομο που είναι γνωστό ή αναζητείται συχνά. Το Instagram ελέγχει διάφορα news sources, αλλά δεν λαμβάνει υπόψη πληρωμένα ή χορηγούμενα μέσα.

Προφανώς υπάρχει ένα κριτήριο που λαμβάνει υπόψη των αριθμό των followers.

Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ένα προφίλ που ζητάει verification οφείλει να έχει minimum 10,000 followers, αλλά το Instagram δεν έχει επαληθεύσει ποτέ αυτόν τον ισχυρισμό.

Ωστόσο, η βέλτιστη πρακτική είναι να αναζητήσεις verification που δεν βασίζεται στον αριθμό των ακολούθων, αλλά περισσότερο με την παρουσίαπου υπάρχει ή ευελπιστείς να αναπτύξεις στην εφαρμογή.

Γιατί μπορεί να μη γίνει δεκτή η αίτηση

Εάν το αίτημα απορριφθεί, μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους:

  • Το προφίλ δεν ήταν πλήρες όταν ζητήθηκε το verification (να έλειπε π.χ. η φώτο προφίλ).
  • Το μόνο διαθέσιμο περιεχόμενο για να αποδείξει ότι το προφίλ είναι πραγματικό είναι μέσω πληρωμής ή χορηγίας.
  • Υπήρχαν παραπλανητικές πληροφορίες κατά τη διαδικασία του verification.
  • Έγινε προσπάθεια για verification μέσω τρίτου μέρους.
  • Έγινε υποβολή αιτήματος για verification πολλές φορές πριν ληφθεί η τελική απόφαση από το Instagra,.

Μπορείς επίσης να χάσεις το badge ανά πάσα στιγμή, εάν παραβιάσεις τις οδηγίες του Instagram ή τους Όρους Χρήσης. Το Instagram μπορεί επίσης να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σου εάν παραβείς τις οδηγίες του.

Πώς θα ζητήσεις να γίνεις verified στο Instagram

Τώρα που γνωρίζεις αρκετά για τη διαδικασία του verification, θα περάσουμε στο πώς μπορείς να κάνεις την αίτηση για το μπλε badge.

Ξεκινώντας, θα πρέπει να πατήσεις στο burger menu που βρίσκεται πάνω δεξιά στην οθόνη προφίλ και έπειτα να επιλέξεις το Settings.

Έπειτα, επιλέγεις το Account.

Και τέλος, θα εμφανιστεί η οθόνη όπου θα πρέπει να επαληθεύσεις ότι ο λογαριασμός είναι αυθεντικός προσθέτοντας links και πληροφορίες στις οποίες θα βασιστεί το Instagram ώστε να αξιολογήσει αν ο λογαριασμός αυτός μπορεί να γίνει verified και να πάρει το badge.

Αφού συμπληρώσεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία, κάνεις Submit στο τέλος της φόρμας.

Πόσος καιρός χρειάζεται για να γίνει το verification

Το Instagram λέει ότι θα λάβεις μια ειδοποίηση σχετικά με το αίτημα στην καρτέλα Activity έως και 30 ημέρες μετά την υποβολή αιτήματος. Όσο περιμένεις, είναι καλύτερο να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς την πλατφόρμα όπως θα έκανες συνήθως.

Εάν το αίτημα απορριφθεί, μπορείς να υποβάλλεις άλλο αίτημα μετά από 30 ημέρες.

Είτε έχεις πάρει το verification, είτε όχι, ο καλύτερος τρόπος για να αλληλεπιδράς με το κοινό σου στην πλατφόρμα και να δημιουργήσεις μια παρουσία είναι να είσαι ενεργός και να μοιράζεσαι περιεχόμενο με αξία. Περιεχόμενο που θα δημιουργήσει engagement και θα είναι η αφορμή για το χτίσιμο μιας βάσης με πραγματικούς followers που ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο που ανεβάζεις.

Grow Digital Team
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.