7+1 Κορυφαία SEO Trends που θα Πρωταγωνιστήσουν το 2017 [Infographic]

seo-trends-article-main-header

Το SEO άλλαξε αρκετά μέσα στο 2016. Από την τεχνητή νοημοσύνη, που εισήγαγε η Google για την μηχανή αναζήτησής της, μέχρι και το Penguin update, θα λέγαμε ότι τίποτα δεν είναι ίδιο και τίποτα δεν παραμένει στάσιμο…τουλάχιστον έτσι όπως τα γνωρίζαμε έως τώρα. Το περασμένο έτος η Google πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στον τρόπο που δούλευε και συγκεκριμένα, αλλαγές στον αλγόριθμό της.

Το user experience -ελληνιστί, εμπειρία χρήστη- αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές του 2016, δίπλα φυσικά από το mobile friendliness των websites. Ουκ ολίγα updates, αφορούσαν αποκλειστικά το πώς οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν μια καλύτερη εμπειρία κατά την πλοήγησή τους -ειδικά μέσω mobile συσκευών- και οι ενέργειες που ακολούθησαν περιελάμβαναν το optimization του design & εμφάνισης, το τέλος των pop-ups, την ταχύτητα φόρτωσης και άλλα.

Η αναζήτηση μέσω mobile συσκευών έφερε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από ότι η αναζήτηση σε desktops, κάτι που θα επηρεάσει και το SEO τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τη Google. Κάποια από τα SEO highlights του 2016 ήταν τα εξής:

  • Το τέλος των ενοχλητικών pop-ups στα κινητά
  • Βελτίωση των schema markups στις λίστες αποτελεσμάτων
  • Αύξηση της παρουσίας των rich answers στα αποτελέσματα
  • Η εισαγωγή των rich cards
  • Η απαραίτητη χρήση SSL και HTTPS-based websites
  • Χρήση AMP

Επίσης, η Google πρόσθεσε μερικές επιλογές για την κατάταξη των websites, όπως image και video bars, knowledge graphics, rich cards και social media carousels. Πλέον, όλα δείχνουν ότι τα keywords δεν υπολογίζονται τόσο πολύ από την Google όσο τα προηγούμενα χρόνια, καθώς -με τον σημερινό τους ρόλο- αντανακλούν το γενικότερο νόημα και ύφος ενός website και όχι μιας μεμονωμένης σελίδας.

Πέρα όμως από αυτά, ακόμη περισσότερα στοιχεία και επερχόμενες αλλαγές πρόκειται να ξεχωρίσουν μέσα στο 2017, όπως το personal branding, το voice search και η τεχνητή νοημοσύνη.

Δες το Infographic και ωφελήσου από τις αλλαγές που επιφέρει η τεχνολογία στο SEO, αναδιοργανώνοντας τη στρατηγική σου, κάτι που θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

ΠΗΓΗCGC Digital Marketing
Grow Digital Team
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.