“Ιδρώνει” το Zoom Λόγω Facebook Messenger Rooms – Ο Νέος Ανταγωνισμός

Το Facebook λανσάρει μέσω του Facebook Messenger Rooms δυνατότητα για 50-μελή calls!

Οτιδήποτε έχει να κάνει με video calling είναι εξαιρετικά δημοφιλές αυτή τη στιγμή, με το Zoom να έχει μέχρι πρόσφατα τα πρωτεία. Όμως, ένας νέος παίχτης εμφανίζεται και θέλει να πάρει ένα μεγάλο μερίδιο της πίτας του video calling, εισάγοντας ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Messenger Rooms. Η “απειλή” αυτή μοιάζει ακόμα μεγαλύτερη όταν ο παίχτης αυτός είναι το Facebook!

Όπως εξηγεί το Facebook σε ένα πρόσφατο blog post, το Messenger Rooms δεν είναι μια ξεχωριστή εφαρμογή, αλλά μια νέα δυνατότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα από τα υφιστάμενα apps των Facebook και Messenger.

Ένα σημαντικό στοιχείο στη μάχη που έχει ξεκινήσει με το Zoom είναι ότι άλλοι χρήστες μπορούν να κάνουν join ενα ένα Messenger Room χωρίς να απαιτείται να έχουν Facebook account, και παρέχεται support για μέχρι 50 μέλη. Οι χρήστες μπορούν επίσης να παίξουν με το background όπως ακριβώς και με το Zoom.

Όπως προτείνει το Facebook:

“Host celebrations, gather a book club or just hang out on the couch with friends. You don’t need to call someone and hope it’s a good time or check everyone’s calendar first.”

Όλα γύρω από το video chat

Το Facebook αναφέρει ότι θα ενσωματώσει σύντομα το Messenger Rooms σε Instagram και Whats App, όπως επίσης και στο Portal video caller, ώστε να μπορείς ο χρήστης να μεταφέρεται σε μια video συνομιλία μέσα από οποιανδήποτε εφαρμογή ή συσκευή.

Αυτό προκύπτει από την ενοποιημένη εφαρμογή για Windows και macOS Messenger app που λάνσαρε το Facebook τον προηγούμενο μήνα. Ο γίγαντας των social media παρατηρεί όλο και μεγαλύτερη κίνηση στις διάφορες εφαρμογές του, και θέλει να διασφαλίσει ότι η σύνδεση σε αυτές -και μεταξύ τους- είναι όσο πιο απλή γίνεται.

Σε μια άλλη οπτική στο πώς χρησιμοποιούμε τα video calls τις τελευταίες εβδομάδες, το Facebook έχει επίσης προσεγγίσει από την αρχή τη λειτουργία του Live With για livestream broadcasts, όπου 2 άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν σε μια live ροή. Το χαρακτηριστικό αυτό είχε “κοπεί” το Νοέμβριο καθώς δεν πρόσφερε ιδιαίτερη αξία, σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του Facebook.

To roll out του Messenger Rooms προσφέρει ακόμη μια δυνατότητα για να έρθεις πιο κοντά με την οικογένεια και τους αγαπημένους σου φίλους, όσο η καραντίνα κρατεί καλά αυτές τις ημέρες!

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.