Google Vertex AI: Ένα AI εργαλείο που θέλει κάθε επιχείρηση

Google Vertex AI: Ένα AI εργαλείο που θέλει κάθε επιχείρηση

Η προσέγγιση της Google στην τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύπλευρη και πολυσύνθετη, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Η Google καλλιερθεί ένα ισχυρό οικοσύστημα, με κάθε κλάδο να εστιάζει σε μια ξεχωριστή πτυχή αυτής της μετασχηματιστικής τεχνολογίας.

Για να κατανοήσουμε τη δυναμική του Vertex AI σε αυτό το τοπίο, χρειάζεται να ρίξουμε μια πανοραμική ματιά:

DeepMind: Φαντάσου ένα πολυσύχναστο εργαστήριο όπου λαμπρά μυαλά όπως το AlphaGo και το LaMDA (το θεμέλιο για το Bard) ωθούν συνεχώς τα όρια της θεωρίας και των αλγορίθμων της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτός ο ερευνητικός βραχίωνας εστιάζει σε θεμελιώδεις ανακαλύψεις που θέτουν τις βάσεις για μελλοντικές εφαρμογές.

Vertex AI: Είναι το εργαστήριο του μηχανικού, εξοπλισμένο με pre-built εργαλεία και υπηρεσίες όπως vision analysis, sentiment detection και personalized recommendations. Εδώ, οι επιχειρήσεις αξιοποιούν τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης για να λύσουν πρακτικά προβλήματα και να επιτύχουν αποτελέσματα.

Gemini: Φαντάσου τώρα την παλέτα ενός καλλιτέχνη, όπου το κείμενο “χορεύει” σαν ζωγραφιά σε καμβά. Αυτό το πρωτοποριακό Generative Language Model, που βρίσκεται επί του παρόντος υπό συνεχείς βελτιώσεις, διερευνά τις δημιουργικές δυνατότητες της γλώσσας, ανοίγοντας πόρτες σε νέες μορφές έκφρασης και επικοινωνίας.

To Google AI περιλαμβάνει άλλες πρωτοβουλίες όπως το TensorFlow, τη βιβλιοθήκη ανοιχτού κώδικα που τροφοδοτεί αμέτρητα έργα τεχνητής νοημοσύνης και το Magenta, που εξερευνά τη διασταύρωση της τεχνητής νοημοσύνης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Κάθε κομμάτι παίζει έναν ξεχωριστό ρόλο, επομένως το οικοσύστημα AI της Google διασφαλίζει μια ολιστική προσέγγιση. Το DeepMind θέτει τα θεωρητικά θεμέλια, το Vertex AI το μεταφράζει σε πρακτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις και το Gemini ζωγραφίζει το μέλλον του text generation.

Αυτό το διασυνδεδεμένο πλαίσιο διασφαλίζει ότι οι εξελίξεις σε έναν τομέα μεταφέρονται σε όλο το υπόλοιπο οικοσύστημα, ωθώντας μας όλους προς ένα μέλλον όπου η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι απλώς μια λέξη-κλειδί, αλλά μια ισχυρή μηχανή προόδου.

Τώρα, ας δούμε λίγο αναλυτικότερα τι είναι το Vertex AI, ποιες λειτουργίες προσφέρει και πώς μπορεί να ενδυναμώσει μια επιχείρηση να πλοηγηθεί στον συναρπαστικό κόσμο του AI με αυτοπεποίθηση και σκοπό.

Τι είναι το Vertex AI

Το Vertex AI είναι μια πλατφόρμα Machine Learning (ML) που σου επιτρέπει να εκπαιδεύεις και να αναπτύσσεις μοντέλα ML και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και να προσαρμόζεις Large Language Models (LLM) για χρήση στις εφαρμογές σου που υποστηρίζονται από AI. Το Vertex AI συνδυάζει ροές data engineering, data science και machine learning, επιτρέποντας στις ομάδες σου να συνεργάζονται χρησιμοποιώντας ένα κοινό σύνολο εργαλείων και να βελτιώνουν τις εφαρμογές χρησιμοποιώντας τα οφέλη του Google Cloud.

Το Vertex AI παρέχει πολλές επιλογές για εκπαίδευση και ανάπτυξη μοντέλων:

 • Η AutoML σου επιτρέπει να εκπαιδεύεις tabular data, image, text ή video χωρίς να γράφεις κώδικα ή να προετοιμάζετε data splits.
 • Η Custom Trainning σου δίνει τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του προτιμώμενου πλαισίου ML, της σύνταξης του δικού σου κώδικα εκπαίδευσης και της επιλογής επιλογών συντονισμού υπερπαραμέτρων (Hyperparameter Tuning Options).
 • Το Model Garden σου επιτρέπει να ανακαλύψεις, να δοκιμάσεις, να προσαρμόσεις και να αναπτύξεις το Vertex AI και να επιλέξεις μοντέλα και στοιχεία ανοιχτού κώδικα (OSS).
 • Το Generative AI σου δίνει πρόσβαση στα μεγάλα μοντέλα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης της Google (Large Generative AI Models) για πολλαπλούς τρόπους (κείμενο, κώδικας, εικόνες, ομιλία). Μπορείς να προσαρμόσεις τα LLM της Google για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου και στη συνέχεια να τα αναπτύξεις για χρήση στις AI-powered εφαρμογές σου.

Τι μπορείς να κάνεις με το Vertex AI

Δεν είναι τυχαίο ότι η Google έχει δημιουργήσει ένα πανίσχυρο οικοσύστημα από εργαλεία, δυνατότητες και αλγορίθμους που μπορούν συνδυαστικά να δημιουργήσουν εκρηκτικά κοκτέιλ από AI δυνατότητες για κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτου κλάδου. Ας πάμε να δούμε μερικές από τις εφαρμογές που μπορεί να έχει το Vertex AI.

Η κατανόηση των πελατών πιο εύκολη από ποτέ

 • Vertex AI Vision: Δες τον κόσμο μέσα από τα μάτια των πελατών σου. Ανέλυσε εικόνες και video για να κατανοήσεις τις προτιμήσεις των προϊόντων, να προβλέψεις τις τάσεις και να εντοπίσετε ανωμαλίες στα operations σου. Φαντάσου να προωθείς με αυτόματο τρόπο πιο έντονα τα δημοφιλή στυλ ρούχων με βάση τις αναρτήσεις σου στα social media ή να αναγνωρίζεις ελατωματικά προϊόντα σε μια γραμμή παραγωγής σε πραγματικό χρόνο.
 • Vertex AI Natural Language Processing (NLP): Ακούστε τι λένε οι πελάτες σας, ακόμη και όταν δεν επικοινωνούν απευθείας μαζί σας. Αναλύστε κείμενο από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έρευνες για να αποκαλύψετε κρυφές πληροφορίες, να μετρήσετε το συναίσθημα και να εξατομικεύσετε τα μηνύματά σας για μέγιστο αντίκτυπο. Σκεφτείτε ότι έχετε μια υπερδύναμη ομάδα εστίασης που λειτουργεί 24/7.

Personalization που κάνει τους πελάτες να νιώθουν ξεχωριστοί

 • Vertex AI Recommendations: Το Vertex AI προτείνει προϊόντα και περιεχόμενο προσαρμοσμένα σε κάθε πελάτη, ενισχύοντας το engagement και αυξάνοντας τι πωλήσεις. Φαντάσου τους πελάτες σου να λαμβάνουν εξατομικευμένες προτάσεις προϊόντων ή στοχευμένες εκπτώσεις με βάση παλαιότερες αγορές και προτιμήσεις.
 • Vertex AI Dialogflow: Δημιούργησε chatbots και virtual assistants που θα συμμετέχουν σε συνομιλίες σαν να ήταν πραγματικές. Απαντούν σε ερωτήσεις, λύνουν προβλήματα, εξατομικεύουν την εμπειρία του πελάτη, 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Σκέψου ότι έχεις έναν αφοσιωμένο, άκρως εκπαιδευμένο υπάλληλο διαθέσιμο σε κάθε πελάτη, ανά πάσα στιγμή.

Data-Driven αποφάσεις για τις πιο έξυπνες επιχειρήσεις

 • Vertex AI Experiments: Μην μαντεύεις, τρέξε πειράματα! Δοκίμασε διαφορετικά μοντέλα AI για να βρεις αυτό που προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για τους συγκεκριμένους επιχειρηματικούς σου στόχους. Σκέψου ότι έχεις μια επιστημονική προσέγγιση για τις επενδύσεις σου σε τεχνητή νοημοσύνη, διασφαλίζοντας ότι αποκομίζεις στο έπακρο κάθε δολλάριο που ξοδεύεις.
 • Vertex AI Explainable AI (XAI): Βοηθάει στην κατανόηση του γιατί τα μοντέλα AI παίρνουν κάθε φορά συγκεκριμένες αποφάσεις. Δημιούργησε εμπιστοσύνη και διαφάνεια με τους πελάτες σου και απέφυγε πιθανές προκαταλήψεις. Μάθε το σκεπτικό γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέποντάς σου να βελτιώνεις τις αποφάσεις της και να εξασφαλίζεις δικαιοσύνη στα αποτελέσματά της.

Απελευθερώνοντας τη δύναμη της δημιουργικότητας με AI

 • Vertex AI Imagen 2: Δημιούργησε εκπλητικά εικαστικά από το περιεχόμενό σου. Δημιούργησε υλικά για marketing, social media και prototypes προϊόντων μέσα σε δευτερόλεπτα. Είναι σαν να έχεις καλέει έναν AI-artist που μπορεί να ζωντανέψει τις ιδέες σου, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους.
 • Vertex AI LaMDA: Άφησε το AI να δημιουργήσει για σένα, όπως ελκυστικές μορφές κειμένου, κώδικα, scripts και πολλά άλλα ενισχύοντας τις προσπάθειές σου στο content marketing. Στο πλευρό σου, το Vertex AI, προσφέρει έναν AI assistant που μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις συναρπαστικές αφηγήσεις, να γράψεις ελκυστικά blog posts, ή ακόμα και να δημιουργήσεις διαφορετικές μορφές κειμένου για marketing καμπάνιες.

Η δημιουργία και διαχείριση μιας AI αυτοκρατορίας

 • Vertex AI Data & Feature Engineering: Προετοίμασε τα δεδομένα σου για την επιτυχία της τεχνητής νοημοσύνης με εργαλεία για cleaning, transforming και organizing της πληροφορίες. Σκέψου το ως τη δημιουργία μιας ισχυρής θεμελιακής βάσης για τα AI projects σου, διασφαλίζοντας ότι έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας δεδομένα.
 • Vertex AI Model Management: Διατήρησε τα AI μοντέλα σου οργανωμένα, ασφαλή και ενημερωμένα. Παρακολούθησε την απόδοσή τους, ανέπτυξέ τα αποτελεσματικά και βεβαιώσου ότι λειτουργούν ακέραια και αποδοτικά. Φαντάσου ότι έχεις έναν κεντρικό κόμβο για όλα τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, που σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι, να παρακολουθείς και να βελτιστοποιείς εύκολα την απόδοσή τους.

Το Vertex AI ένα οικοσύστημα εργαλείων και δυνατοτήτων

 • Vertex AI BigQuery ML: Εκπαίδευσε και κάνε deploy machine learning μοντέλα απευθείας στο BigQuery για απρόσκοπτη ενοποίηση με το data warehouse σου.
 • Vertex AI Dataflow: Ανέπτυξε streaming data pipelines για real-time insights και AI εφαρμογές.
 • Vertex AI Platform Training & Prediction: Εκπαίδευσε και κάνε deploy τα μοντέλα σου με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα με την ισχυρή cloud υποδομή της Google.
 • Vertex AI Notebooks & Custom Training: Το collaboration γύρω από AI projects και η εκπαίδευση των δικών σου προσαρμοσμένων μοντέλων σε ένα ευέλικτο και ασφαλές περιβάλλον.
 • Vertex AI DataCatalog, Model Registry & Monitoring: Οργάνωσε, διαχειρίσου και παρακολούθησε τα δεδομένα και τα μοντέλα σου για βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και εμπιστοσύνη.
 • Vertex AI Fairness & Explainability Tools: Βεβαιώσου ότ ιτα μοντέλα AI είναι δίκαια και αμερόληπτα, χτίζοντας εμπιστοσύνη με τους πελάτες σου.
 • Vertex AI Dataloss Prevention & Hyperparameter Tuning: Προστάτεψε τα δεδομένα σου και βελτιστοποίησε τα μοντέλα σου για βελτιωμένη απόδοση και ασφάλεια.

Το Vertex AI εξελίσσεται ταχέως. Με νέα προϊόντα και δυνατότητες που προστίθενται τακτικά, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Μείνε συντονισμένος/η και συνέχισε την εξερεύνηση για να ανακαλύψεις πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μεταμορφώσει ένα brand και να το οδηγήσει σε νέα ύψη επιτυχίας.

Grow Digital Team
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.