Η Google Τεστάρει το AMP Icon σε Text Ads

Το χαρακτηριστικό εικονίδιο-κεραυνός του AMP εμφανίζεται σε ορισμένα text ads τα οποία οδηγούν σε AMP landing pages!

Η Google Τεστάρει το AMP Icon σε Text Ads

Η Google πραγματοποιεί δοκιμές για να σερβίρει AMP-friendly landing pages μέσω mobile search ads εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Τα τελευταία νέα θέλουν την Google να πειραματίζεται όλο και περισσότερο με την εμφάνιση του γνωστού εικονιδίου-κεραυνού του AMP δίπλα στην περιγραφή ορισμένων text ads.

Αυτό υποδηλώνει στον χρήστη όπου εκείνη τη στιγμή πραγματοποιεί μια αναζήτηση, ότι εάν κάνει click στη διαφήμιση που περιέχει το εικονίδιο του AMP, θα οδηγηθεί σε μια AMP-friendly σελίδα με ταχύτατο χρόνο φόρτωσης.Σίγουρα αυτή η είδηση θα ηχεί ευχάριστα σε όσους έχουν εφαρμόσει το AMP στο website τους, καθώς θα περιμένουν αυξημένο CTR και επισκεψιμότητα σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους.

Πηγή: searchengineland.com

Αυτή είναι μια απλή δοκιμή προς το παρόν, και είναι αρκετά σπάνιο για κάποιον να δει μια παρόμοια διαφήμιση, ειδικά στην Ελλάδα.

Σε αντίστοιχη ερώτηση για τις επόμενες κινήσεις που ετοιμάζει η Google όσο αφορά την εμφάνιση του AMP icon σε text ads, η ίδια απαντάει:

«Δοκιμάζουμε πάντα νέους τρόπους για να βελτιώνουμε την εμπειρία των χρηστών μας, αλλά και όσων επιλέγουν να διαφημίζονται μέσα από τις πλατφόρμες μας. Ωστόσο, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο για να ανακοινώσουμε για τώρα».

SUBSCRIBE & STAY DIGITAL
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Κάνε εγγραφή και θα λαμβάνεις στο inbox σου όλα τα νέα trends γύρω από το Digital Marketing και το eCommerce. Το Digital Marketing εξελίσσεται, μη μένεις πίσω!
Spam Free! Μισούμε το spam όσο και εσύ, θα λαμβάνεις νέα μας 1 φορά την εβδομάδα!
Ο Σταύρος είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών & Υπολογιστικών Συστημάτων του Α.Ε.Ι Πειραιά και κάτοχος τίτλου εξειδίκευσης στο Digital Marketing, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2020 απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία από το ΟΠΑ. Είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της Google και Founder του Grow-Digital.gr. Έχει αδυναμία στο Performance Marketing & δηλώνει φανατικός Blogger.