Η Google Τεστάρει το AMP Icon σε Text Ads

Το χαρακτηριστικό εικονίδιο-κεραυνός του AMP εμφανίζεται σε ορισμένα text ads τα οποία οδηγούν σε AMP landing pages!

Η Google Τεστάρει το AMP Icon σε Text Ads

Η Google πραγματοποιεί δοκιμές για να σερβίρει AMP-friendly landing pages μέσω mobile search ads εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Τα τελευταία νέα θέλουν την Google να πειραματίζεται όλο και περισσότερο με την εμφάνιση του γνωστού εικονιδίου-κεραυνού του AMP δίπλα στην περιγραφή ορισμένων text ads.

Advertisement

Αυτό υποδηλώνει στον χρήστη όπου εκείνη τη στιγμή πραγματοποιεί μια αναζήτηση, ότι εάν κάνει click στη διαφήμιση που περιέχει το εικονίδιο του AMP, θα οδηγηθεί σε μια AMP-friendly σελίδα με ταχύτατο χρόνο φόρτωσης.

Σίγουρα αυτή η είδηση θα ηχεί ευχάριστα σε όσους έχουν εφαρμόσει το AMP στο website τους, καθώς θα περιμένουν αυξημένο CTR και επισκεψιμότητα σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους.

Πηγή: searchengineland.com

Αυτή είναι μια απλή δοκιμή προς το παρόν, και είναι αρκετά σπάνιο για κάποιον να δει μια παρόμοια διαφήμιση, ειδικά στην Ελλάδα.

Σε αντίστοιχη ερώτηση για τις επόμενες κινήσεις που ετοιμάζει η Google όσο αφορά την εμφάνιση του AMP icon σε text ads, η ίδια απαντάει:

«Δοκιμάζουμε πάντα νέους τρόπους για να βελτιώνουμε την εμπειρία των χρηστών μας, αλλά και όσων επιλέγουν να διαφημίζονται μέσα από τις πλατφόρμες μας. Ωστόσο, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο για να ανακοινώσουμε για τώρα».

SUBSCRIBE & STAY DIGITAL
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Κάνε εγγραφή και θα λαμβάνεις στο inbox σου όλα τα νέα trends γύρω από το Digital Marketing και το eCommerce. Το Digital Marketing εξελίσσεται, μη μένεις πίσω!
Spam Free! Μισούμε το spam όσο και εσύ, θα λαμβάνεις νέα μας 1 φορά την εβδομάδα!
Αδυναμίες του οτιδήποτε έχει να κάνει με δεδομένα και...τα Τρίκαλα Κορινθίας! Ίσως είναι ο μοναδικός web developer στον κόσμο που έκανε στροφή προς το digital marketing! Δεν λέει ποτέ όχι στον καλό καφέ, στο gaming με φίλους και στη βόλτα κοντά στη θάλασσα.