Από τον Ιούλιο 2018 ο Google Chrome θα Χαρακτηρίζει ως ‘Not Secure’ τα non-HTTPS Sites

Από τον Ιούλιο 2018 ο Google Chrome θα Χαρακτηρίζει ως ‘Not Secure’ τα non-HTTPS Sites

Μετά από πολλά χρόνια πίεσης για ‘secure by default’ ιστότοπους, η Google αρχίζει να εντοπίζει μη ασφαλείς ιστότοπους μέσα από το Chrome από τα μέσα του καλοκαιριού.

Ο Ιούλιος αποδεικνύεται ένας μεγάλος μήνας για την Google. Νωρίτερα αυτό το μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε το Speed Update που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, και λίγες ημέρες πριν ανακοίνωσε ότι θα μαρκάρει όλα τα non-HTTPs sites με την ένδειξη ότι δεν είναι ασφαλή.

Αυτή η κίνηση θα συμπέσει με το λανσάρισμα του Chrome 68 και θα μοιάζει κάπως έτσι, στην οθόνη του browser σου:

not secure

Η Google έχει ωθήσει τους webmasters να κάνουν τη μετάβαση από non-secure σε HTTPS sites εδώ και χρόνια – συμπεριλαμβάνοντας και διάφορους υπαινιγμούς ότι η αλλαγή αυτή θα δώσει ώθηση στο SEO και στην οργανική τους κατάταξη, για να δώσει παραπάνω κίνητρα για τη μετάβαση αυτή. Και η εκστρατεία αυτή πέτυχε!

Σύμφωνα με το blog της Google:

Over 68% of Chrome traffic on both Android and Windows is now protected

Over 78% of Chrome traffic on both Chrome OS and Mac is now protected

81 of the top 100 sites on the web use HTTPS by default

Ανάλογα με το μέγεθος ενός ιστότοπου και του τομέα που δραστηριοποιείται, η μετάβαση από HTTP σε HTTPS είναι κάτι που πρέπει να γίνει με προσοχή και σύνεση.

Παρακάτω ακολουθεί μια σειρά από πηγές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις αυτή τη μετάβαση ευκολότερα, μαζί με πηγές για validation και εύρεση πιθανών errors που θα αντιμετωπίσεις:

HTTP to HTTPS: An SEO’s guide to securing a website

A comprehensive guide to SSL certificates

Using the Mixed Content audit tool in Lighthouse

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.