Διαθέσιμο και στην Ελλάδα το Google Bard

Την Πέμπτη 13/7 ανακοινώθηκε επίσημα η διαθεσιμότητα του Google Bard, του μεγάλου αντιπάλου του Chat GPT στα AI εργαλεία, στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Google, το Bard θα έρχεται με νέες δυνατότητες, ορισμένες από αυτές διαθέσιμες μόνο στα αγγλικά (για τώρα).

Τι είναι το Google Bard

Εν συντομία, το Bard είναι ένα πειραματικό, conversation AI chat service. Προορίζεται να λειτουργεί παρόμοια με το ChaGPT, με τη μεγαλύτερη διαφορά να είναι ότι το εργαλείο της Google θα αντλεί πληροφορίες απευθείας από το web.

Όπως τα περισσότερα AI chatbot, το Bard μπορεί να δημιουργήσει κώδικα, να απαντήσει σε μαθηματικά προβλήματα και να βοηθήσει με τη δημιουργία κειμένου.

Το Bard ανακοινώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου από τον CEO της Google και της Alphabet, Sundar Pichai. Αν και το Bard ήταν ένα εντελώς καινούριο concept, το AI chat service που λανσαρίστηκε στην αγορά χρησιμοποιούσε την τεχνολογία LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) της Google, που είχε με τη σειρά της εμφανιστεί περίπου 2 χρόνια πριν.

Ποιες νέες αλλαγές φέρνει

Πλέον υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά με επίκεντρο τις ρυθμίσεις γύρω από τις απαντήσεις που προσφέρει το Bard και φυσικά στην ενίσχυση της αποδοτικότητάς του (ταχύτητα κ.α.) αλλά και στην ποιότητα των ίδιων των απαντήσεων.

Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το tone of voice και το ύφος των απαντήσεων, έχοντας διαφορετικές επιλογές όπως “simple”, “professional”, “casual” και άλλα. Προς το παρόν, η δυνατότητα αυτή δίνεται μόνο για την αγγλική γλώσσα.

Ακόμα, το Bard είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία που του δίνει τη δυνατότητα να εκφωνεί τις απαντήσεις, χάρη σε μια νέα λειτουργία texto-to-speech. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να κάνει pin και να ξαναδιαβάσει παρελθοντικές συνομιλίες, ενώ το sharing αυτών των συνομιλιών είναι πιο εύκολο από ποτέ.

Θυμίζουμε ότι στα πρώτα βήματα του Bard, είχαν εντοπιστεί πολλά λάθη στις απαντήσεις, καθιστώντας το εργαλείο σε πιο αδύναμη θέση από αυτή των αντιπάλων του. Μέχρι οι και ίδιοι οι υπάλληλοι της Google χαρακτήριζαν το Bard ως ένα “άχρηστο” εργαλείο.

Όλα δείχνουν πως η Google επιστρέφει στο παιχνίδι πολύ πιο βελτιωμένη από πριν.

Θα καταφέρει το Bard να κοιτάξει στα μάτια το ChatGPT;

Grow Digital Team
Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.