Αλλάζουν οι TrueView for Action Campaigns και γίνονται Video Action Campaigns

Οι advertisers θα μπορούν να δημιουργούν TrueView for Action campaigns μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021!

Αλλάζουν οι TrueView for Action Campaigns και Γίνονται Video Action Campaigns

Από τις αρχές του 2022, οι καμπάνιες TrueView for Action θα μετατραπούν σε Video Action Campaigns, ανακοίνωσε η Google πριν λίγες ημέρες.

Οι advertisers θα μπορούν να δημιουργούν νέες TrueView for Action καμπάνιες έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ οι υπάρχουσες διαφημίσεις TrueView for Action θα συνεχίσουν να προβάλλονται μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με την Google, οι Video Action Campaigns φέρνουν 20% περισσότερα conversions / δολλάριο σε σχέση με τις TrueView for Action, επομένως η αλλαγή αυτή μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των καμπανιών για τους advertisers.

Επιπλέον, οι διαφημίσεις μπορεί να έχουν περισσότερα formats και types, καθώς οι Video Action Campaigns χρησιμοποιούν skippable in-stream και video discovery ad formats και προβάλλονται στο home feed του YouTube, στη σελίδα παρακολούθησης (watch page) και στους video partners της Google.

Αν αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείς αρκετά το TrueView for Action, λάβε υπόψη ότι από 30 Σεπτεμβρίου δεν θα μπορείς πλέον να δημιουργείς αυτές τις διαφημίσεις.

Συνίσταται επίσης να παρακολουθείς τις ανακοινώσεις της Google σχετικά με το πότε θα σταματήσουν εντελώς οι προβολές των TrueView for Action διαφημίσεων.

Μια ακόμη καλή πρακτική είναι να ξεκινήσεις τη μετάβαση των διαφημίσεων σε Video Action διαφημίσεων πριν το 2020, ώστε να έχεις δημιουργήσει μια σταθερή βάση πριν η Google αφαιρέσει εντελώς τη δυνατότητα δημιουργίας TrueView for Action από τους διαφημιζόμενους.

Το Grow Digital αποτελεί ένα ενημερωτικό portal βασισμένο στο σύγχρονο Digital Marketing και στις υποκατηγορίες του. Στόχος μας η σαφής, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του Ελληνικού σχετικά με έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.