Δωρεάν Google Ads Guide με best practices γύρω από τα automations [Link]

Δωρεάν Google Ads Guide με best practices γύρω από τα automations [Link]

Η Google κυκλοφόρησε έναν οδηγό (pdf) με τίτλο Search Ads Automation Guide. Σε αυτό τον οδηγό η Google μοιράζεται ορισμένα best practices με τους advertisers σχετικά με τη χρήση των automations.

Η αλήθεια είναι ότι ο οδηγός αυτός έπρεπε να είχε δημοσιευτεί πολύ νωρίτερα, δεδομένου ότι αρκετοί advertisers να έχουν ήδη σχηματίσει μια αρνητική γνώμη με βάση το πώς βλέπει το μέλλον του Search η Google, αλλά και με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία τους με τα automations.

Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί δείχνουν κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ενώ η υιοθέτηση των automations στο Google Ads από τους advertisers είναι συντριπτική, η ικανοποίηση παραμένει χαμηλή, με περισσότερους από τους μισούς χρήστες να αναφέρουν κακή εμπειρία. Με λίγα λόγια, τα automations δεν δούλεψαν και η Google το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Αυτός ο νέος οδηγός επιχειρεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και ανησυχίες των χρηστών σχετικά με τα automations και να μειώσει τις αμφιβολίες που έχουν οι περισσότεροι advertisers σχετικά με το να αφήσουν όλο τον έλεγχο των keywords και του bidding στον αλγόριθμο της Google.

Best practice 1: Ξεκινάμε με τι άλλο; Με broad match keywords! Ιστορικά, σύμφωνα με την Google, οι advertisers που χρησιμοποιούσαν broad match keywords παρατηρούσαν τις επενδύσεις τους να πηγαίνουν σε άσχετα κλικς και αδικαιολόγητες διαφημιστικές δαπάνες. Από τότε η Google έχει προσπαθήσει πολύ να βελτιώσεις την απόδοσή τους και να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα το γιατί πρέπει να χρησιμοποιούν broad match keywords και με τι είδους bid strategy θα πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Η Google αναφέρει “Broad match keywords work best with Smart Bidding because it ensures you only bid on searches that are expected to perform for you.”

Best practice 2: Smart bidding strategies! Η Google λέει ότι οι εξελίξεις στα automations και το machine learning θα επιτρέψουν στους advertisers να απλοποιήσουν το setup και τη διαχείριση των καμπανιών. Ο οδηγός περιλαμβάνει αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί μια δομή βασισμένη στο smart bidding είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται με broad keywords. Ωστόσο, οι πιο έμπειροι advertisers γνωρίζουν ότι το να πραγματοποιήσουν τόσες πολλές ταυτόχρονες αλλαγές σε ένα account, ειδικά η μετάβαση προς σε μια πιο αυτοματοποιημένη δομή, μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια για το performance του λογαριασμού. Το testing του smart bidding είναι μια καλή ιδέα στα πλαίσια κάποιων δοκιμών, αλλά απαιτείται προσοχή όσον αφορά το spend, τις αλλαγές σε conversions και τις γενικές συμβουλές σχετικά με αυτό το θέμα από εκπροσώπους της Google.

Best practice 3: RSA ή αλλιώς Responsive Search Ads. Η Google συμβουλεύει τους advertisers να χρησιμοποιούν πολλαπλά headlines και descriptions για την αυτοματοποίηση της δημιουργίας και του σερβιρίσματος διαφημίσεων σε χρήστες με βάση τα auction-time signals που χρησιμοποιεί. Προφανώς, αυτή η στρατηγική makes absolute sense! Οι RSA επιτρέπουν ένα επίπεδο αυτοματισμού, αλλά εντός των παραμέτρων που εσύ ο ίδιος σαν χρήστης ορίζεις. Μπορείς να διατηρήσεις τον έλεγχο των διαφημίσεών σου δημιουργώντας headlines και descriptions, επιτρέποντας στην Google να εμφανίζει τον πιο αποδοτικό συνδυασμό κειμένων στους χρήστες.

To pdf. Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται στο guide της Google “Unlock the Power of Search: Inside Search Automation with Google Ads.” Το pdf αποτελείται από 28 σελίδες και πιθανότατα να είναι ένα ωραίο read για όσους έχουν 45 λεπτά με μια ωρίτσα να ενημερωθούν για όλα όσα προτείνει η Google. Περιλαμβάνει επίσης ένα πολλά υποσχόμενο αλλά αρκετά γενικό case study από την Tails.com (μια εταιρεία με τροφές για κατοικίδια για την οποία η Nestle Purina Pet Care είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής της), αλλά δεν παρέχει πληροφορίες για το (πιθανότατα μεγάλο) budget και τις διαφημιστικές δαπάνες τους, που είναι πληροφορίες που θα ενδιαφερόταν να μάθουν οι περισσότερες επιχειρήσεις.

Μπορείς να βρεις τον οδηγό δωρεάν εδώ.

Γιατί μας αφορά. Οι προσπάθειες της Google να κάνει τους χρήστες να αποδεχτούν τα automations είναι πιθανώς μια προσπάθεια να πείσει τους χρήστες όχι μόνο να υιοθετήσουν τα best practices, αλλά και να αφήσουν τις καμπάνιες και τον αλγόριθμο να λειτουργήσουν αρκετά για να δουν αποτελέσματα. Για πολλούς advertisers, αυτό δεν είναι εύκολα αποδεκτό. Εάν έχεις ένα σημαντικό σε ύψος budget, μπορείς να αφιερώσεις ένα μέρος του για να προχωρήσεις και να δοκιμάσεις όλα όσα προτείνει η Google σε 2-3 καμπάνιες. Ωστόσο, θεωρούμε ότι απέχουμε αρκετά από το να αφήσουν οι advertisers τα accounts τους στον αυτόματο πιλότο, βασίζοντας όλο το κομμάτι του εσόδου σε μια μηχανή (και έναν αλγόριθμο).

Σταύρος Θεοδωράτος
Αδυναμίες του οτιδήποτε έχει να κάνει με δεδομένα και...τα Τρίκαλα Κορινθίας! Ίσως είναι ο μοναδικός web developer στον κόσμο που έκανε στροφή προς το digital marketing! Δεν λέει ποτέ όχι στον καλό καφέ, στο gaming με φίλους και στη βόλτα κοντά στη θάλασσα.